第90页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
- 第142页
- 第143页
- 第144页
- 第145页
- 第146页
- 第147页
- 第148页
- 第149页
五、热点素材阅读理解。
Think back to a time in your life when you tried something new.
When I was a teenager, I volunteered to pass out water at a local race. I was so excited to see all the different runners who passed by and quickly took a cup of water. Some ran past, some walked past and a few wheeled themselves past.
I saw so many people do it. I thought maybe I could do it too! The next year, I decided to run in the race, but I had little running practice. I just wanted to finish.
On the day of the race, it was terribly hot. After running for about 5 km, I was thinking, "I must be crazy. Why do I do this? What was I thinking about?" And at one moment, I said to myself, "I will never do this again!"
That first 10 km of the race was quite an experience. I struggled through a mix of jogging and walking. At times, I didn't know if I could finish. Near the end, a 70 - year - old man ran past me very fast, and I felt a little embarrassed(尴尬的) because I was more than 50 years younger than him and I couldn't even keep up with him. But then I realized something. He was running his race and I was running mine. How often in life do we compare ourselves with others when we really shouldn't? I decided that I would not give up running, and that one day I would be one of those 70 - year - olds who were still running.
As I crossed the finishing line, I was so proud of myself. I didn't regret(后悔) having such an experience.
(
A. Because he was crazy about running.
B. Because he just wanted to try something new.
C. Because he thought he had rich experience in running.
D. Because he expected to see if he was strong enough.
(
①He decided to keep on running.
②He felt very proud of himself.
③He was kind of embarrassed.
④He regretted joining in the race.
A. ①→②→③→④
B. ②→③→④→①
C. ③→①→④→②
D. ④→③→①→②
(
A. We should volunteer as teenagers.
B. We should cheer old people on.
C. We should run our own race in life.
D. We should try our best to be No. 1.
Think back to a time in your life when you tried something new.
When I was a teenager, I volunteered to pass out water at a local race. I was so excited to see all the different runners who passed by and quickly took a cup of water. Some ran past, some walked past and a few wheeled themselves past.
I saw so many people do it. I thought maybe I could do it too! The next year, I decided to run in the race, but I had little running practice. I just wanted to finish.
On the day of the race, it was terribly hot. After running for about 5 km, I was thinking, "I must be crazy. Why do I do this? What was I thinking about?" And at one moment, I said to myself, "I will never do this again!"
That first 10 km of the race was quite an experience. I struggled through a mix of jogging and walking. At times, I didn't know if I could finish. Near the end, a 70 - year - old man ran past me very fast, and I felt a little embarrassed(尴尬的) because I was more than 50 years younger than him and I couldn't even keep up with him. But then I realized something. He was running his race and I was running mine. How often in life do we compare ourselves with others when we really shouldn't? I decided that I would not give up running, and that one day I would be one of those 70 - year - olds who were still running.
As I crossed the finishing line, I was so proud of myself. I didn't regret(后悔) having such an experience.
(
B
)1. Why did the writer join in the race?A. Because he was crazy about running.
B. Because he just wanted to try something new.
C. Because he thought he had rich experience in running.
D. Because he expected to see if he was strong enough.
(
D
)2. How did the writer's feeling change during the race?①He decided to keep on running.
②He felt very proud of himself.
③He was kind of embarrassed.
④He regretted joining in the race.
A. ①→②→③→④
B. ②→③→④→①
C. ③→①→④→②
D. ④→③→①→②
(
C
)3. What did the writer try to tell us?A. We should volunteer as teenagers.
B. We should cheer old people on.
C. We should run our own race in life.
D. We should try our best to be No. 1.
答案:
1. B 【点拨】根据第一段及第三段中“I saw so many people do it. I thought maybe I could do it too!”可知,作者之所以决定参加跑步比赛是因为看到别人这么做,自己也想这么做,由此推知作者想要尝试新事物。故选 B。2. D 【点拨】根据第四段中“I must be crazy. Why do I do this? What was I thinking about?”可知,作者后悔参加跑步比赛了;根据第五段中“Near the end,a 70-year-old man ran past me very fast,and I felt a little embarrassed(尴尬的)”可知,看到 70 岁的老人超过自己,作者感到有点儿尴尬;根据第五段中“I decided that I would not give up running”可知,作者会坚持跑步;根据最后一段“As I crossed the finishing line,I was so proud of myself.”可知,冲过终点线后作者感到很骄傲。故选 D。3. C 【点拨】根据全文内容可知,作者通过讲述曾经参加跑步比赛的经历告诉我们在人生赛道上,要专注于自己的比赛,不要和他人进行比较。故选 C。
查看更多完整答案,请扫码查看