第12页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
- 第142页
- 第143页
- 第144页
- 第145页
- 第146页
- 第147页
- 第148页
- 第149页
(
—______ We can have great fun there.
A.Not at all.
B.That’s all right.
C.Why not?
D.I’m not sure.
C
)6.—Shall we go to the park this weekend?—______ We can have great fun there.
A.Not at all.
B.That’s all right.
C.Why not?
D.I’m not sure.
答案:
6. C 【点拨】Not at all 一点也不;That's all right 没关系;Why not 为什么不呢;I'm not sure 我不确定。根据下文“We can have great fun there.”可知是同意对方的提议。故选 C。
五、词语运用。
根据短文内容和首字母提示,在下文空格处填入适当的词使短文完整。
Everyone needs friends. We all like to feel close to someone. We can share secrets with our friends and turn to them for help when we are in d 1. In a word, it is nice to have a friend to talk to and do t 2 with. Certainly, sometimes we need to be alone. We don’t always want people to be around. But we will f 3 lonely if we don’t have a friend.
To make friends, you must be f 4. A cheerful person smiles. A smile always m 5 others like you. Smile at someone and you are sure to get a s 6 back from him or her.
Try to remember names. It makes your new friends feel happy w 7 you call them by their names, because you don’t forget them. No two people are just the same. When you don’t a 8 with other people, you should still be friendly. Do not argue, but discuss the problem. You will lose friends if you argue too much. And you should think m 9 of others than yourself. A friend is always ready to h 10 when you are in trouble.
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
根据短文内容和首字母提示,在下文空格处填入适当的词使短文完整。
Everyone needs friends. We all like to feel close to someone. We can share secrets with our friends and turn to them for help when we are in d 1. In a word, it is nice to have a friend to talk to and do t 2 with. Certainly, sometimes we need to be alone. We don’t always want people to be around. But we will f 3 lonely if we don’t have a friend.
To make friends, you must be f 4. A cheerful person smiles. A smile always m 5 others like you. Smile at someone and you are sure to get a s 6 back from him or her.
Try to remember names. It makes your new friends feel happy w 7 you call them by their names, because you don’t forget them. No two people are just the same. When you don’t a 8 with other people, you should still be friendly. Do not argue, but discuss the problem. You will lose friends if you argue too much. And you should think m 9 of others than yourself. A friend is always ready to h 10 when you are in trouble.
1.
danger
2.
things
3.
feel
4.
friendly
5.
makes
6.
smile
7.
when
8.
agree
9.
more
10.
help
答案:
1. danger 2. things 3. feel 4. friendly 5. makes 6. smile 7. when 8. agree 9. more 10. help
六、完形填空。
Amy did not have any friends and felt sad. All the girls except her in her class were paired up with a best friend or in groups, and she 1 felt lonely. So, Amy just walked around by herself and didn’t play with 2. She wanted to play on the seesaw(跷跷板), 3 needed to do it with a friend. Also, she liked to play on the swing(秋千) and 4 someone would push (推) her to get her started.
One day, the teacher, Mrs Gibbs, walked up and put 5 arm around Amy. “What’s the matter, Amy? Why don’t you 6 with other children?” she asked kindly.
Amy replied, “Everyone has a 7 except me. I don’t have anyone.” Mrs Gibbs smiled and said, “Amy, the 8 to get a friend is to be a friend.”
Amy asked, “How do I do that?” Mrs Gibbs answered, “ 9 around the playground. There are three classes of third graders out here during this break time. 10 someone who walks by himself or herself and then go to ask him or her to play.” Amy said she would think about it, but she was 11 she would get the answer “No.” She wasn’t sure if she could do it.
The next day, Amy noticed a dark-haired girl all alone on the playground. She 12 to walk to the girl. “Hi! My name is Amy. Do you want to play with me?”
“Okay,” the girl said shyly. As they took turns pushing each other on the 13, Amy found out that the girl’s name was Ming. Her family had just moved from Japan and she also 14 a friend.
“Want to play on the seesaw?” Amy asked. Ming smiled and nodded. Paired up with each other, they played so 15. Amy finally had a friend!
(
B. always
C. never
D. seldom
(
B. everyone
C. everything
D. nothing
(
B. so
C. but
D. because
(
B. wished
C. liked
D. thought
(
B. your
C. his
D. her
(
B. study
C. agree
D. play
(
B. classmate
C. sister
D. parent
(
B. way
C. lesson
D. reason
(
B. Look
C. Jump
D. Sit
(
B. Help
C. Find
D. Lose
(
B. enjoyable
C. pleased
D. surprised
(
B. hoped
C. liked
D. decided
(
B. chair
C. swing
D. bike
(
B. chose
C. made
D. seemed
(
B. quietly
C. simply
D. happily
Amy did not have any friends and felt sad. All the girls except her in her class were paired up with a best friend or in groups, and she 1 felt lonely. So, Amy just walked around by herself and didn’t play with 2. She wanted to play on the seesaw(跷跷板), 3 needed to do it with a friend. Also, she liked to play on the swing(秋千) and 4 someone would push (推) her to get her started.
One day, the teacher, Mrs Gibbs, walked up and put 5 arm around Amy. “What’s the matter, Amy? Why don’t you 6 with other children?” she asked kindly.
Amy replied, “Everyone has a 7 except me. I don’t have anyone.” Mrs Gibbs smiled and said, “Amy, the 8 to get a friend is to be a friend.”
Amy asked, “How do I do that?” Mrs Gibbs answered, “ 9 around the playground. There are three classes of third graders out here during this break time. 10 someone who walks by himself or herself and then go to ask him or her to play.” Amy said she would think about it, but she was 11 she would get the answer “No.” She wasn’t sure if she could do it.
The next day, Amy noticed a dark-haired girl all alone on the playground. She 12 to walk to the girl. “Hi! My name is Amy. Do you want to play with me?”
“Okay,” the girl said shyly. As they took turns pushing each other on the 13, Amy found out that the girl’s name was Ming. Her family had just moved from Japan and she also 14 a friend.
“Want to play on the seesaw?” Amy asked. Ming smiled and nodded. Paired up with each other, they played so 15. Amy finally had a friend!
(
B
)1. A. everB. always
C. never
D. seldom
(
A
)2. A. anyoneB. everyone
C. everything
D. nothing
(
C
)3. A. andB. so
C. but
D. because
(
B
)4. A. decidedB. wished
C. liked
D. thought
(
D
)5. A. myB. your
C. his
D. her
(
D
)6. A. writeB. study
C. agree
D. play
(
A
)7. A. friendB. classmate
C. sister
D. parent
(
B
)8. A. planB. way
C. lesson
D. reason
(
B
)9. A. TurnB. Look
C. Jump
D. Sit
(
C
)10. A. StopB. Help
C. Find
D. Lose
(
A
)11. A. afraidB. enjoyable
C. pleased
D. surprised
(
D
)12. A. rememberedB. hoped
C. liked
D. decided
(
C
)13. A. seesawB. chair
C. swing
D. bike
(
A
)14. A. neededB. chose
C. made
D. seemed
(
D
)15. A. carefullyB. quietly
C. simply
D. happily
答案:
1. B 【点拨】根据“Amy did not have any friends”可知,埃米没有朋友,她总是感觉孤单。故选 B。 2. A 【点拨】根据“So,Amy just walked around by herself”可知,埃米一个人独来独往,不和任何人玩,否定句应填 anyone。故选 A。 3. C 【点拨】空前后是转折关系,用 but 连接。故选 C。 4. B 【点拨】根据“someone would push(推) her to get her started”可知,埃米希望有人可以推她。故选 B。 5. D 【点拨】根据“Mrs Gibbs”可知,此空应填 her。故选 D。 6. D 【点拨】根据语境可知,是询问为什么不和其他孩子一起玩。故选 D。 7. A 【点拨】根据“Why don't you 6 with other children?”以及“Everyone has a 7 except me.”可知,其他人都有朋友,而埃米没有。故选 A。 8. B 【点拨】根据“to get a friend is to be a friend”可知,此处介绍交朋友的方法。故选 B。 9. B 【点拨】根据“around the playground”以及“There are three classes of third graders out here during this break time.”可知,老师让埃米看看操场四周。故选 B。 10. C 【点拨】根据“someone who walks by himself or herself and then go to ask him or her to play”可知,找到一个独自散步的人,然后和他/她一起玩。故选 C。 11. A 【点拨】根据“she would get the answer 'No.'”可知,是担心被拒绝。故选 A。 12. D 【点拨】根据“Amy noticed a dark-haired girl all alone on the playground”以及“to walk to the girl”可知,埃米注意到这个女孩,并决定走上前跟她打招呼。故选 D。 13. C 【点拨】根据“took turns pushing each other”可知,是轮流推着对方荡秋千。故选 C。 14. A 【点拨】根据语境可知,是刚从日本搬过来,所以也需要朋友。故选 A。 15. D 【点拨】根据“Paired up with each other”可知,是玩得非常开心。故选 D。
查看更多完整答案,请扫码查看