第59页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
- 第142页
- 第143页
- 第144页
- 第145页
- 第146页
- 第147页
- 第148页
- 第149页
(
A.come out
B.find out
C.bring out
D.care about
B
)6.I want to take a trip to Beijing tomorrow. Can you help me find out
when the train will leave?A.come out
B.find out
C.bring out
D.care about
答案:
B 【点拨】come out 出现;find out 查明;bring out 使显现;care about 关心。根据语境可知,是让查明火车何时开。故选 B。
(
A.widely
B.quickly
C.carefully
D.clearly
D
)7.—I didn't hear you ______. Would you please say it again? —No problem.A.widely
B.quickly
C.carefully
D.clearly
答案:
D 【点拨】根据“Would you please say it again?”可知,此处应指没听清楚,请对方再说一遍。故选 D。
(
—Thanks. Just as the saying goes, “
A.Each dog has its day
B.Practice makes perfect
C.Many hands make light work
D.The grass is always greener on the other side
B
)8.—Amy, your pronunciation is so good now. How do you make it?—Thanks. Just as the saying goes, “
Practice makes perfect
.”A.Each dog has its day
B.Practice makes perfect
C.Many hands make light work
D.The grass is always greener on the other side
答案:
B 【点拨】Each dog has its day 人人皆有得意时;Practice makes perfect 熟能生巧;Many hands make light work 众人拾柴火焰高;The grass is always greener on the other side 这山望着那山高。根据“your pronunciation is so good now”和“How do you make it?”可知,“Practice makes perfect”符合语境。故选 B。
四、词语运用。(2025·江苏宿迁泗阳县北片7校调研)
根据短文内容和首字母提示,在下文空格处填入适当的词使短文完整。
Sam got an email from his friend Rosa. Rosa asked h 1 to go to her birthday party on Sunday afternoon. Sam was happy to g 2 the invitation(邀请), but it also made him worried, because he only had a few dollars. That was not enough to buy a good birthday gift. And Sam's father l 3 his job last month, so it wasn't a good time to ask his parents for help.
Sam w 4 to study in the library on Saturday. There was a book sale in the library. The books were all from the library. They were old but very cheap. Sam saw two books. They were about how to cook traditional food. Sam knew Rosa was good at c 5, but would it be bad to use old books as a birthday gift? Well, it was b 6 than no gifts at all!
On Sunday, Sam packed the two books and went to Rosa's p 7. He had a good time at the party, but still w 8 about his gift. The next day, he got an email from Rosa. It said, “Of all the g 9, yours was the nicest. Thank you for being s 10 a wonderful friend!”
1.
6.
根据短文内容和首字母提示,在下文空格处填入适当的词使短文完整。
Sam got an email from his friend Rosa. Rosa asked h 1 to go to her birthday party on Sunday afternoon. Sam was happy to g 2 the invitation(邀请), but it also made him worried, because he only had a few dollars. That was not enough to buy a good birthday gift. And Sam's father l 3 his job last month, so it wasn't a good time to ask his parents for help.
Sam w 4 to study in the library on Saturday. There was a book sale in the library. The books were all from the library. They were old but very cheap. Sam saw two books. They were about how to cook traditional food. Sam knew Rosa was good at c 5, but would it be bad to use old books as a birthday gift? Well, it was b 6 than no gifts at all!
On Sunday, Sam packed the two books and went to Rosa's p 7. He had a good time at the party, but still w 8 about his gift. The next day, he got an email from Rosa. It said, “Of all the g 9, yours was the nicest. Thank you for being s 10 a wonderful friend!”
1.
him
2. get
3. lost
4. went
5. cooking
6.
better
7. party
8. worried
9. gifts
10. such
答案:
1. him 2. get 3. lost 4. went 5. cooking 6. better 7. party 8. worried 9. gifts 10. such
五、传统文化阅读理解。
The Spring Festival, China's most important traditional festival, was successfully added to the Representative List of the Intangible Cultural Heritage of Humanity(人类非物质文化遗产代表作名录) on December 4, 2024. This news made all Chinese people extremely proud(自豪的).
Before the Spring Festival arrives, family members start to get busy. People clean their houses carefully. This is called “sweeping the dust”, which means sweeping away bad luck from the past year and welcoming a new start. Red couplets are pasted on doors, with beautiful words expressing wishes for a happy and prosperous(繁荣的) new year. And making dumplings is also a must-do activity. All the family members sit together, chatting and laughing when they are making different kinds of delicious traditional foods.
On the eve of the Spring Festival, family members get together again. Everyone gathers around the table to enjoy a delicious dinner. At midnight, the sky is lit up by fireworks, which symbolizes good luck and the beginning of a new year. During the Spring Festival holiday, people visit relatives and friends and exchange greetings, and children are especially happy because they can receive red packets with money inside.
The successful application(申请) for the Spring Festival as part of the world heritage is of great importance. It not only helps to protect the traditional culture of China, but also allows the world to have a better understanding of Chinese customs(习俗) and values. Now, more and more foreigners are interested in celebrating the Spring Festival.
(
A. Making the house dirty.
B. Finding lost things.
C. Sweeping away bad luck from the past year.
D. Welcoming guests.
(
A. Making dumplings.
B. Visiting relatives and friends.
C. Receiving red packets with money inside.
D. Watching fireworks.
(
A. Because it makes Chinese people travel more.
B. Because it helps to protect traditional culture and lets the world know about it.
C. Because it means Chinese people will have more holidays.
D. Because it makes food more delicious.
(
A. The activities before and during the Spring Festival.
B. How to make dumplings.
C. The history of the Spring Festival.
D. The importance of fireworks.
The Spring Festival, China's most important traditional festival, was successfully added to the Representative List of the Intangible Cultural Heritage of Humanity(人类非物质文化遗产代表作名录) on December 4, 2024. This news made all Chinese people extremely proud(自豪的).
Before the Spring Festival arrives, family members start to get busy. People clean their houses carefully. This is called “sweeping the dust”, which means sweeping away bad luck from the past year and welcoming a new start. Red couplets are pasted on doors, with beautiful words expressing wishes for a happy and prosperous(繁荣的) new year. And making dumplings is also a must-do activity. All the family members sit together, chatting and laughing when they are making different kinds of delicious traditional foods.
On the eve of the Spring Festival, family members get together again. Everyone gathers around the table to enjoy a delicious dinner. At midnight, the sky is lit up by fireworks, which symbolizes good luck and the beginning of a new year. During the Spring Festival holiday, people visit relatives and friends and exchange greetings, and children are especially happy because they can receive red packets with money inside.
The successful application(申请) for the Spring Festival as part of the world heritage is of great importance. It not only helps to protect the traditional culture of China, but also allows the world to have a better understanding of Chinese customs(习俗) and values. Now, more and more foreigners are interested in celebrating the Spring Festival.
(
C
)1. What does “sweeping the dust” mean?A. Making the house dirty.
B. Finding lost things.
C. Sweeping away bad luck from the past year.
D. Welcoming guests.
(
C
)2. What makes children especially happy during the Spring Festival?A. Making dumplings.
B. Visiting relatives and friends.
C. Receiving red packets with money inside.
D. Watching fireworks.
(
B
)3. Why is the successful application for the Spring Festival as part of the world heritage so important?A. Because it makes Chinese people travel more.
B. Because it helps to protect traditional culture and lets the world know about it.
C. Because it means Chinese people will have more holidays.
D. Because it makes food more delicious.
(
A
)4. What does this passage mainly talk about?A. The activities before and during the Spring Festival.
B. How to make dumplings.
C. The history of the Spring Festival.
D. The importance of fireworks.
答案:
1. C 【点拨】根据“People clean their houses carefully. This is called ‘sweeping the dust’, which means sweeping away bad luck from the past year and welcoming a new start.”可知,“sweeping the dust”在文中指的是在春节前进行的大扫除,其寓意是扫除过去一年的霉运,迎接新的开始。故选 C。2. C 【点拨】根据“children are especially happy because they can receive red packets with money inside”可知,孩子们特别高兴的原因是他们可以收到红包。故选 C。3. B 【点拨】根据“It not only helps to protect the traditional culture of China,but also allows the world to have a better understanding of Chinese customs(习俗)and values.”可知,是因为它不仅有助于保护中国的传统文化,还可以让世界更好地了解中国的习俗和价值观。故选 B。4. A 【点拨】通读全文可知,本文主要介绍了春节前和春节期间人们的活动。故选 A。
查看更多完整答案,请扫码查看