第34页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
- 第142页
- 第143页
- 第144页
- 第145页
- 第146页
- 第147页
- 第148页
- 第149页
(
—______. I never feel bored with them.
A.It is colourful
B.My friends at school
C.Good idea
D.I practise volleyball every day
B
)6.—What makes your school life interesting, Daniel?—______. I never feel bored with them.
A.It is colourful
B.My friends at school
C.Good idea
D.I practise volleyball every day
答案:
B 【点拨】由答语后句可知,前句意为“是我在学校的朋友们”。故选 B。
五、词语运用。
根据短文内容和首字母提示,在下文空格处填入适当的词使短文完整。
Being able to study in a British school for one year was an e 1 thing for me. School starts at around 9 a. m. and e 2 at about 3:30 p. m. there. It means I could stay in bed for one m 3 hour. On the first day, all the new students had a meeting. The headmaster told us a 4 the school rules(规则). He also told us that the best way to get respect was to study hard and get high g 5. We had to move to different classrooms for different c 6. We also had different classmates in some classes, so it was d 7 for me to remember all the faces and names. I found that the homework was not as h 8 as that in my old school. Yet it was a bit difficult for me at first, because all the homework was in English. I felt very l 9 to experience (经历) this different way of life. I really hope to g 10 back and study in Manchester again.
1.
6.
根据短文内容和首字母提示,在下文空格处填入适当的词使短文完整。
Being able to study in a British school for one year was an e 1 thing for me. School starts at around 9 a. m. and e 2 at about 3:30 p. m. there. It means I could stay in bed for one m 3 hour. On the first day, all the new students had a meeting. The headmaster told us a 4 the school rules(规则). He also told us that the best way to get respect was to study hard and get high g 5. We had to move to different classrooms for different c 6. We also had different classmates in some classes, so it was d 7 for me to remember all the faces and names. I found that the homework was not as h 8 as that in my old school. Yet it was a bit difficult for me at first, because all the homework was in English. I felt very l 9 to experience (经历) this different way of life. I really hope to g 10 back and study in Manchester again.
1.
exciting
2. ends
3. more
4. about
5. grades
6.
classes
7. difficult
8. heavy
9. lucky
10. go
答案:
1. exciting 2. ends 3. more 4. about 5. grades 6. classes 7. difficult 8. heavy 9. lucky 10. go
六、完形填空。
Once a farmer had a fight with his neighbour. During the fight, the farmer got so angry that he said many bad and 1 words to his neighbour.
After some time, the farmer realized his mistake and wanted to 2 his words back but he didn't know 3 to do. Just then, he got to know that a wise man was 4 his village. So, he decided to go to the wise man and ask for 5.
He went to the wise man and told him 6. He asked the wise man to tell him a 7 to take his words back. The wise man said to the farmer, “First, go and collect a lot of feathers in a(n) 8 basket and then keep them in the middle of the village and go home.”
The farmer did as he was told and the next day he went to see the wise man again.
The wise man said, “Now go and bring those feathers to me.” The farmer went to get those feathers, but when he got there, all the feathers had flown away because of 9.
The farmer returned to the wise man with his hands 10 and told him, “I couldn't bring back those feathers because there were none left in the 11. They were all blown away by wind.”
The wise man told him, “The same thing 12 to the words spoken by you. You can 13 say them but cannot take them back even if you want to. Before 14 something bad to someone in anger, you should always remember that your words cannot be taken back. Therefore, it is better to 15 silent(安静的) in the situation.”
Words can hurt others too. So always think before you speak.
(
B. special
C. important
D. impolite
(
B. take
C. forget
D. throw
(
B. when
C. where
D. how
(
B. checking
C. visiting
D. changing
(
B. excuse
C. exercise
D. example
(
B. everything
C. nothing
D. anything
(
B. key
C. road
D. way
(
B. locked
C. open
D. old
(
B. wind
C. snow
D. basket
(
B. dirty
C. tired
D. empty(空的)
(
B. village
C. room
D. pocket
(
B. helps
C. happens
D. decides
(
B. easily
C. slowly
D. correctly
(
B. to say
C. said
D. saying
(
B. smell
C. keep
D. taste
Once a farmer had a fight with his neighbour. During the fight, the farmer got so angry that he said many bad and 1 words to his neighbour.
After some time, the farmer realized his mistake and wanted to 2 his words back but he didn't know 3 to do. Just then, he got to know that a wise man was 4 his village. So, he decided to go to the wise man and ask for 5.
He went to the wise man and told him 6. He asked the wise man to tell him a 7 to take his words back. The wise man said to the farmer, “First, go and collect a lot of feathers in a(n) 8 basket and then keep them in the middle of the village and go home.”
The farmer did as he was told and the next day he went to see the wise man again.
The wise man said, “Now go and bring those feathers to me.” The farmer went to get those feathers, but when he got there, all the feathers had flown away because of 9.
The farmer returned to the wise man with his hands 10 and told him, “I couldn't bring back those feathers because there were none left in the 11. They were all blown away by wind.”
The wise man told him, “The same thing 12 to the words spoken by you. You can 13 say them but cannot take them back even if you want to. Before 14 something bad to someone in anger, you should always remember that your words cannot be taken back. Therefore, it is better to 15 silent(安静的) in the situation.”
Words can hurt others too. So always think before you speak.
(
D
)1. A. seriousB. special
C. important
D. impolite
(
B
)2. A. leaveB. take
C. forget
D. throw
(
A
)3. A. whatB. when
C. where
D. how
(
C
)4. A. searchingB. checking
C. visiting
D. changing
(
A
)5. A. helpB. excuse
C. exercise
D. example
(
B
)6. A. somethingB. everything
C. nothing
D. anything
(
D
)7. A. pathB. key
C. road
D. way
(
C
)8. A. closedB. locked
C. open
D. old
(
B
)9. A. rainB. wind
C. snow
D. basket
(
D
)10. A. fullB. dirty
C. tired
D. empty(空的)
(
A
)11. A. basketB. village
C. room
D. pocket
(
C
)12. A. agreesB. helps
C. happens
D. decides
(
B
)13. A. carefullyB. easily
C. slowly
D. correctly
(
D
)14. A. sayB. to say
C. said
D. saying
(
C
)15. A. soundB. smell
C. keep
D. taste
答案:
1. D 【点拨】根据“the farmer got so angry”可知,农夫在很生气的情况下说了许多难听和无礼的话。故选 D。2. B 【点拨】根据下文“but cannot take them back even if you want to”可知,此处指想收回他说的话。take back 收回。故选 B。3. A 【点拨】分析句子结构可知,空处作 do 的宾语,所以用 what。故选 A。4. C 【点拨】根据下文“So,he decided to go to the wise man”并结合选项可知,此处指一个智者正在参观他的村庄。故选 C。5. A 【点拨】根据下文“He asked the wise man to tell him a 7 to take his words back.”并结合选项可知,此处指找智者寻求帮助。故选 A。6. B 【点拨】根据空后的“He asked the wise man to tell him a 7 to take his words back.”可知,农夫想要寻求智者的帮助,所以应该是把一切都告诉了他。故选 B。7. D 【点拨】根据语境可知,这里应用 way,表示“方式,方法”。故选 D。8. C 【点拨】根据下文“I couldn't bring back those feathers because there were none left in the 11. They were all blown away by wind.”可知,篮子里面的羽毛被风吹走了,所以这个篮子应该是敞口的。故选 C。9. B 【点拨】根据下文“They were all blown away by wind.”可知,所有的羽毛都被风吹走了。故选 B。10. D 【点拨】根据“I couldn't bring back those feathers because there were none left”可知,篮子里没有羽毛,所以此处指两手空空。故选 D。11. A 【点拨】根据上文“First,go and collect a lot of feathers in a(n) 8 basket and then keep them in the middle of the village and go home.”可知,羽毛装在篮子里。故选 A。12. C 【点拨】根据语境并结合选项可知,此处指同样的事情也会发生在你说的话上。故选 C。13. B 【点拨】根据空后的 but 可知,此处句意发生了转折,此处指你可以很容易地说出来,但却无法收回。故选 B。14. D 【点拨】根据空前的 Before 可知,此处用动名词形式。故选 D。15. C 【点拨】句意:因此,在这种情况下,保持安静是更好的。keep 保持。故选 C。
查看更多完整答案,请扫码查看