2025年启东中学作业本八年级英语上册译林版连云港专版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年启东中学作业本八年级英语上册译林版连云港专版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年启东中学作业本八年级英语上册译林版连云港专版》

(
B
)7.—Angela usually comes to school earlier than ______ students in our class.
—The early bird catches the worm. She studies better this term.

A.another
B.the other
C.any other
D.any
答案: B 【点拨】根据句意可知,此处指的是安杰拉比“我们”班其他的同学早到学校。students 为复数名词,the other 其他的,后面接单数或复数名词。故选 B。
(
A
)8.—Reading makes a full man.
—______. Wherever I go, there is always a book with me.

A.I totally agree with you
B.You are joking
C.It sounds like fun
D.I don't think so
答案: A 【点拨】I totally agree with you 我完全同意你的看法;You are joking 你在开玩笑;It sounds like fun 听起来很有趣;I don't think so 我不这么认为。根据“Reading makes a full man.”以及“Wherever I go,there is always a book with me.”可知,是同意对方的看法。故选 A。
四、词语运用。
根据短文内容和首字母提示,在下文空格处填入适当的词使短文完整。
Tina is a thirteen-year-old middle school student. Last year, she went to a summer school in F 1 and stayed with a local family, the Truffauts.
At first, things didn't go well b 2 she couldn't speak French. Simple things like finding the right bus stop became big problems. The Truffauts helped her a lot and treated her like part of the family. They played g 3 and shared traditional food with her. Tina was helpful as well. She did some housework with the family every day. On the weekend, she j 4 a community club and did volunteer work. For most of the time, she used body language to communicate. People showed t 5 thanks with smiles and she would always smile back. Language was not a p 6 for her any more. The other members i 7 Tina to parties. Day by day, she made more friends. Tina began l 8 her new life. “A smile is a second language we were born to speak. It is also the best gift I have got,” she often said h 9.
Smiles and a helping hand can always make people c 10 than a language can.
1.
France

2.
because

3.
games

4.
joined

5.
their

6.
problem

7.
invited

8.
loving

9.
happily

10.
closer
答案: 1. France 2. because 3. games 4. joined 5. their 6. problem 7. invited 8. loving 9. happily 10. closer
五、传统文化 阅读理解。
Clubs for Learning Traditional Chinese Culture


(
B
)1. What can students do in Room 303?
A. Learn about paper-cutting.
B. Learn to play the erhu.
C. Learn to make jiaozi and zongzi.
D. Read Journey to the West.
(
A
)2. Who teaches in the Reading Club?
A. Mr Cai.
B. Miss Ma.
C. Mr Lu.
D. Ms Tao.
(
A
)3. Where can students learn Chinese food culture?
A. In Room 118.
B. In Room 303.
C. In Room 402.
D. In Room 205.
答案: 1. B 【点拨】根据 Chinese Music Club 部分的“Place:Room 303”以及“learn to play the erhu and pipa”可知,可以学习拉二胡。故选 B。2. A 【点拨】根据 Reading Club 部分的“Teacher:Mr Cai”可知,蔡教师是阅读俱乐部的老师。故选 A。3. A 【点拨】根据 Chinese Food Club 部分的“Place:Room 118”可知,在 118 室,学生们可以学习中国饮食文化。故选 A。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭