第81页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
- 第142页
- 第143页
- 第144页
- 第145页
- 第146页
- 第147页
- 第148页
- 第149页
(
A.put in
B.put on
C.put down
D.put up
D
)6. You can ______ some posters on the wall to make your room nicer.A.put in
B.put on
C.put down
D.put up
答案:
D 【点拨】put in 安装;put on 穿上;put down 放下;put up 张贴。根据语境可知,此处指在墙上贴一些海报,会让房间更漂亮。故选 D。
(
A.either
B.however
C.instead
D.instead of
C
)7. We haven't got any coffee. Let's have tea instead
.A.either
B.however
C.instead
D.instead of
答案:
C 【点拨】instead 代替,相反,经常放于句末或句子的开头。故选 C。
(
—______ They can decorate the room and clean the air.
A.What a pity!
B.Are you kidding?
C.I can't agree more.
D.I'm sorry to hear that.
C
)8. —Julia, why not put some green plants in the room?—______ They can decorate the room and clean the air.
A.What a pity!
B.Are you kidding?
C.I can't agree more.
D.I'm sorry to hear that.
答案:
C 【点拨】What a pity 真遗憾;Are you kidding 你在开玩笑吗;I can't agree more 我完全同意;I'm sorry to hear that 听到这个消息我很难过。根据“why not put some green plants in the room”以及“They can decorate the room and clean the air.”可知此处是同意对方的建议。故选 C。
四、词语运用。
根据短文内容和首字母提示,在下文空格处填入适当的词使短文完整。(2025·江苏常州溧阳期中)
DIY is becoming more and more popular. It m 1 "do it yourself". Many people like it. There are many r 2 for this, and here are some of them.
First, DIY is c 3 than buying something in a shop. It helps you save money.
Second, people enjoy k 4 how to do something new. They feel b 5 when they learn a new skill.
Third, some people work better by t 6. They can point to something that they have made and say h 7, "I did this all by myself. "
One of my friends bought an old house a f 8 months ago. He and his wife painted all the walls of every room, and now his house looks more b 9 than before. Another example is my neighbour, John. He went to a night school to learn how to f 10 cars. Now he has learned to do most of the repair work. He enjoys the work very much.
1.
6.
根据短文内容和首字母提示,在下文空格处填入适当的词使短文完整。(2025·江苏常州溧阳期中)
DIY is becoming more and more popular. It m 1 "do it yourself". Many people like it. There are many r 2 for this, and here are some of them.
First, DIY is c 3 than buying something in a shop. It helps you save money.
Second, people enjoy k 4 how to do something new. They feel b 5 when they learn a new skill.
Third, some people work better by t 6. They can point to something that they have made and say h 7, "I did this all by myself. "
One of my friends bought an old house a f 8 months ago. He and his wife painted all the walls of every room, and now his house looks more b 9 than before. Another example is my neighbour, John. He went to a night school to learn how to f 10 cars. Now he has learned to do most of the repair work. He enjoys the work very much.
1.
means
2. reasons
3. cheaper
4. knowing
5. better
6.
themselves
7. happily
8. few
9. beautiful
10. fix
答案:
1. means 2. reasons 3. cheaper 4. knowing 5. better 6. themselves 7. happily 8. few 9. beautiful 10. fix
五、阅读理解。(2025·江苏泰州泰兴期中)
Antonio Rossi was a very good glassblower in Venice. One day, his daughter Clara walked into his workshop, standing beside two glass vases(花瓶). "I have made them for Mr Lombardi, the great writer in Venice," Antonio said. "Now I must go and get Mr Lombardi. "
After he left the workshop, Clara found a note beside the vases. Clara read it and smiled. As she turned, she bumped into the vases. They fell to the ground and broke into many pieces. Only the round bases(底座) were not broken.
Clara picked up one of the round bases. "How will I tell my father?" She held the pieces, crying. Suddenly, she saw Mr Lombardi's note when she looked through the base. The letters were big! She picked up the other base and looked through it. It worked too! The words looked bigger.
Clara thought quickly. She found a wire(金属丝) and carefully wrapped(用……缠绕) it around the two bases. Just as she finished, Mr Lombardi and Antonio walked in.
"Now let me show you the..." Antonio stopped and looked at the broken vases on the floor. "Oh, Clara!"
"I'm so sorry, Father," Clara said.
"What do you have there?" Mr Lombardi asked.
"I made it from the broken pieces," said Clara. "Look through them. " She picked up the note for him to see.
Mr Lombardi's eyes opened wide. "The words! They're big!" He looked at Antonio.
"My wife can't read my books because of her eyes. This will be my gift for her! It will be the greatest gift ever! Your daughter made something very useful. "
Clara did make something very useful. She had invented(发明) eyeglasses.
(
A. Antonio Rossi
B. Clara
C. Mr Lombardi
D. Mrs Lombardi
(
A. threw away
B. knocked over
C. picked up
D. put down
(
①Clara broke the vases. ②Clara invented the eyeglasses.
③Clara found the words bigger. ④Clara saw a note.
A. ①③④②
B. ④①③②
C. ③①②④
D. ④①②③
(
A. Clara was a careless girl who often made mistakes.
B. Mr Lombardi was not happy with the eyeglasses.
C. Antonio was angry with his daughter for breaking the eyeglasses.
D. Mrs Lombardi would be happy to use the eyeglasses to read.
(
A. A good glassblower.
B. A careless girl.
C. An accidental(意外的) invention.
D. Useful eyeglasses.
Antonio Rossi was a very good glassblower in Venice. One day, his daughter Clara walked into his workshop, standing beside two glass vases(花瓶). "I have made them for Mr Lombardi, the great writer in Venice," Antonio said. "Now I must go and get Mr Lombardi. "
After he left the workshop, Clara found a note beside the vases. Clara read it and smiled. As she turned, she bumped into the vases. They fell to the ground and broke into many pieces. Only the round bases(底座) were not broken.
Clara picked up one of the round bases. "How will I tell my father?" She held the pieces, crying. Suddenly, she saw Mr Lombardi's note when she looked through the base. The letters were big! She picked up the other base and looked through it. It worked too! The words looked bigger.
Clara thought quickly. She found a wire(金属丝) and carefully wrapped(用……缠绕) it around the two bases. Just as she finished, Mr Lombardi and Antonio walked in.
"Now let me show you the..." Antonio stopped and looked at the broken vases on the floor. "Oh, Clara!"
"I'm so sorry, Father," Clara said.
"What do you have there?" Mr Lombardi asked.
"I made it from the broken pieces," said Clara. "Look through them. " She picked up the note for him to see.
Mr Lombardi's eyes opened wide. "The words! They're big!" He looked at Antonio.
"My wife can't read my books because of her eyes. This will be my gift for her! It will be the greatest gift ever! Your daughter made something very useful. "
Clara did make something very useful. She had invented(发明) eyeglasses.
(
C
)1. The two glass vases were for ______.A. Antonio Rossi
B. Clara
C. Mr Lombardi
D. Mrs Lombardi
(
B
)2. What does the underlined phrase "bumped into" in Paragraph 2 mean?A. threw away
B. knocked over
C. picked up
D. put down
(
B
)3. In which order did Clara do the following things?①Clara broke the vases. ②Clara invented the eyeglasses.
③Clara found the words bigger. ④Clara saw a note.
A. ①③④②
B. ④①③②
C. ③①②④
D. ④①②③
(
D
)4. What can we infer(推断) from the passage?A. Clara was a careless girl who often made mistakes.
B. Mr Lombardi was not happy with the eyeglasses.
C. Antonio was angry with his daughter for breaking the eyeglasses.
D. Mrs Lombardi would be happy to use the eyeglasses to read.
(
C
)5. Which of the following can be the best title for this passage?A. A good glassblower.
B. A careless girl.
C. An accidental(意外的) invention.
D. Useful eyeglasses.
答案:
1. C 【点拨】根据“I have made them for Mr Lombardi,the great writer in Venice”可知选 C。2. B 【点拨】根据“As she turned,she bumped into the vases. They fell to the ground and broke into many pieces.”可知,bump into 在此处与 knock over 意思相近。故选 B。3. B 【点拨】根据全文内容可知,正确顺序是④①③②。故选 B。4. D 【点拨】根据“My wife can't read my books because of her eyes. This will be my gift for her! It will be the greatest gift ever!”可推知选 D。5. C 【点拨】通读全文可知,文章讲述了克拉拉意外打碎花瓶后发明了眼镜的故事,所以选项 C“意外的发明”是最合适的标题。故选 C。
查看更多完整答案,请扫码查看