2025年启东中学作业本八年级英语上册译林版连云港专版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年启东中学作业本八年级英语上册译林版连云港专版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年启东中学作业本八年级英语上册译林版连云港专版》

(
D
)6. You can ______ some posters on the wall to make your room nicer.
A.put in
B.put on
C.put down
D.put up
答案: D 【点拨】put in 安装;put on 穿上;put down 放下;put up 张贴。根据语境可知,此处指在墙上贴一些海报,会让房间更漂亮。故选 D。
(
C
)7. We haven't got any coffee. Let's have tea
instead
.
A.either
B.however
C.instead
D.instead of
答案: C 【点拨】instead 代替,相反,经常放于句末或句子的开头。故选 C。
(
C
)8. —Julia, why not put some green plants in the room?
—______ They can decorate the room and clean the air.

A.What a pity!
B.Are you kidding?
C.I can't agree more.
D.I'm sorry to hear that.
答案: C 【点拨】What a pity 真遗憾;Are you kidding 你在开玩笑吗;I can't agree more 我完全同意;I'm sorry to hear that 听到这个消息我很难过。根据“why not put some green plants in the room”以及“They can decorate the room and clean the air.”可知此处是同意对方的建议。故选 C。
四、词语运用。
根据短文内容和首字母提示,在下文空格处填入适当的词使短文完整。(2025·江苏常州溧阳期中)
DIY is becoming more and more popular. It m 1 "do it yourself". Many people like it. There are many r 2 for this, and here are some of them.
First, DIY is c 3 than buying something in a shop. It helps you save money.
Second, people enjoy k 4 how to do something new. They feel b 5 when they learn a new skill.
Third, some people work better by t 6. They can point to something that they have made and say h 7, "I did this all by myself. "
One of my friends bought an old house a f 8 months ago. He and his wife painted all the walls of every room, and now his house looks more b 9 than before. Another example is my neighbour, John. He went to a night school to learn how to f 10 cars. Now he has learned to do most of the repair work. He enjoys the work very much.
1.
means
2.
reasons
3.
cheaper
4.
knowing
5.
better

6.
themselves
7.
happily
8.
few
9.
beautiful
10.
fix
答案: 1. means 2. reasons 3. cheaper 4. knowing 5. better 6. themselves 7. happily 8. few 9. beautiful 10. fix
五、阅读理解。(2025·江苏泰州泰兴期中)
Antonio Rossi was a very good glassblower in Venice. One day, his daughter Clara walked into his workshop, standing beside two glass vases(花瓶). "I have made them for Mr Lombardi, the great writer in Venice," Antonio said. "Now I must go and get Mr Lombardi. "
After he left the workshop, Clara found a note beside the vases. Clara read it and smiled. As she turned, she bumped into the vases. They fell to the ground and broke into many pieces. Only the round bases(底座) were not broken.
Clara picked up one of the round bases. "How will I tell my father?" She held the pieces, crying. Suddenly, she saw Mr Lombardi's note when she looked through the base. The letters were big! She picked up the other base and looked through it. It worked too! The words looked bigger.
Clara thought quickly. She found a wire(金属) and carefully wrapped(用……缠绕) it around the two bases. Just as she finished, Mr Lombardi and Antonio walked in.
"Now let me show you the..." Antonio stopped and looked at the broken vases on the floor. "Oh, Clara!"
"I'm so sorry, Father," Clara said.
"What do you have there?" Mr Lombardi asked.
"I made it from the broken pieces," said Clara. "Look through them. " She picked up the note for him to see.
Mr Lombardi's eyes opened wide. "The words! They're big!" He looked at Antonio.
"My wife can't read my books because of her eyes. This will be my gift for her! It will be the greatest gift ever! Your daughter made something very useful. "
Clara did make something very useful. She had invented(发明) eyeglasses.
(
C
)1. The two glass vases were for ______.
A. Antonio Rossi
B. Clara
C. Mr Lombardi
D. Mrs Lombardi
(
B
)2. What does the underlined phrase "bumped into" in Paragraph 2 mean?
A. threw away
B. knocked over
C. picked up
D. put down
(
B
)3. In which order did Clara do the following things?
①Clara broke the vases. ②Clara invented the eyeglasses.
③Clara found the words bigger. ④Clara saw a note.
A. ①③④②
B. ④①③②
C. ③①②④
D. ④①②③
(
D
)4. What can we infer(推断) from the passage?
A. Clara was a careless girl who often made mistakes.
B. Mr Lombardi was not happy with the eyeglasses.
C. Antonio was angry with his daughter for breaking the eyeglasses.
D. Mrs Lombardi would be happy to use the eyeglasses to read.
(
C
)5. Which of the following can be the best title for this passage?
A. A good glassblower.
B. A careless girl.
C. An accidental(意外的) invention.
D. Useful eyeglasses.
答案: 1. C 【点拨】根据“I have made them for Mr Lombardi,the great writer in Venice”可知选 C。2. B 【点拨】根据“As she turned,she bumped into the vases. They fell to the ground and broke into many pieces.”可知,bump into 在此处与 knock over 意思相近。故选 B。3. B 【点拨】根据全文内容可知,正确顺序是④①③②。故选 B。4. D 【点拨】根据“My wife can't read my books because of her eyes. This will be my gift for her! It will be the greatest gift ever!”可推知选 D。5. C 【点拨】通读全文可知,文章讲述了克拉拉意外打碎花瓶后发明了眼镜的故事,所以选项 C“意外的发明”是最合适的标题。故选 C。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭