2025年启东中学作业本八年级英语上册译林版连云港专版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年启东中学作业本八年级英语上册译林版连云港专版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年启东中学作业本八年级英语上册译林版连云港专版》

(
A
)7.Go birdwatching in Qinglong Lake, ____ you will find it fun and meaningful.
A.and
B.or
C.but
D.so
答案: A 【点拨】分析句子结构可知,此处是“祈使句+and/or+陈述句”句式。根据句意可知,用并列连词 and 连接。故选 A。
(
D
)8.Such a mistake would perhaps
lead to
disastrous(极糟糕的) results.
A.depend on
B.leave for
C.give up
D.lead to
答案: D 【点拨】句意:这样的一个错误可能导致极糟糕的结果。lead to 导致。故选 D。
五、词语运用。
根据短文内容和首字母提示,在下文空格处填入适当的词使短文完整。
The Search-for-Lost-Birds list has come to public attention recently. It lists ten kinds of birds that have not been seen in the wild for at l 1 fifteen years. The list is calling on people to s 2 for the rarest(最珍稀的) birds on the earth.
There could be several reasons for the l 3 disappearance of the birds on the list. Maybe there have been no s 4 in the areas where they live. Maybe people don't know where or how to f 5 them. Maybe there are changes to their n 6 homes because of human activities.
This year, four expeditions(考察队) are p 7 to find eight kinds of the birds. If any of these lost birds are found, ways can be found to protect them and h 8 their populations g 9. This has happened to birds like the Madagascar pochard. The n 10 of these once-lost birds is now increasing.
1.
least
2.
search
3.
long
4.
studies
5.
find

6.
natural
7.
planning
8.
help
9.
grow
10.
number
答案: 1. least 2. search 3. long 4. studies 5. find 6. natural 7. planning 8. help 9. grow 10. number
六、完形填空。
Some people think they know everything. Anansi, the spider, didn't think so. He was a ____ spider. And he knew he needed to have real wisdom(智慧). He had to learn more.
One day, Anansi found a(n) ____ gourd on the ground and he had an idea. “____ I get advice from others and put it in this gourd, then I'll be wiser than anyone else in the world.”
So, he went from house to house and asked the other creatures(生物), “What's your best piece of ____?” And they were all happy to share their wisdom, because they could see that Anansi ____ it.
The snail(蜗牛) said, “Don't be in a hurry. ____ is not a 100-metre race.”
The butterfly said, “Life is short. Enjoy every day.”
The ant said, “You'll ____ be great on your own. Everyone needs the help from others.”
Anansi was very happy with all the advice. He took it and put it in ____ gourd. And when he'd filled the gourd, he thought to himself, “Now, I have more wisdom than anyone else. I must ____ the wisdom, so no one can steal it.” He ____ and saw a hole high up in a tree, and he had an idea.
Anansi held the gourd with two legs and tried to ____ the tree with his other six legs. But the gourd was too big and he couldn't climb. His son was watching him nearby. “Daddy,” he said, “why don't you ____ the gourd to your back and then climb the tree?” “That's very good advice,” said Anansi. “Thank you for sharing it with me.” And then Anansi realized that advice is only ____ when we share it with someone.
So, he climbed the tree with the gourd on his back. And when Anansi reached the ____, he held the gourd up to the wind. All the advice flew into the sky and travelled ____ the land. And wisdom came to everyone.
(
D
)1. A. quiet
B. crazy
C. poor
D. clever
(
A
)2. A. empty
B. small
C. soft
D. broken
(
B
)3. A. So
B. If
C. Before
D. Although
(
C
)4. A. news
B. work
C. advice
D. wood
(
D
)5. A. stood
B. forgot
C. missed
D. needed
(
C
)6. A. Action
B. Sport
C. Life
D. Health
(
C
)7. A. always
B. often
C. never
D. usually
(
A
)8. A. his
B. her
C. its
D. their
(
C
)9. A. find
B. sell
C. hide
D. collect
(
D
)10. A. fell asleep
B. showed up
C. ran away
D. looked around
(
B
)11. A. hit
B. climb
C. pull
D. shake
(
D
)12. A. send
B. hand
C. turn
D. tie
(
B
)13. A. simple
B. useful
C. interesting
D. real
(
A
)14. A. top
B. house
C. ground
D. mountain
(
A
)15. A. across
B. with
C. into
D. under
答案: 1. D 【点拨】根据“And he knew he needed to have real wisdom(智慧). He had to learn more.”可知,他是一只聪明的蜘蛛。故选 D。2. A 【点拨】根据后文“And when he'd filled the gourd”可知,葫芦是空的。故选 A。3. B 【点拨】“I get advice from others and put it in this gourd”是“then I'll be wiser than anyone else in the world”的条件,用 if 引导条件状语从句。故选 B。4. C 【点拨】根据前文“I get advice from others”可知,是询问建议。故选 C。5. D 【点拨】根据“And they were all happy to share their wisdom,because they could see that Anansi... it.”可知,他们知道蜘蛛需要智慧。故选 D。6. C 【点拨】根据语境可知,此处是说生活不是百米赛跑。故选 C。7. C 【点拨】根据“Everyone needs the help from others.”可知,每个人都需要别人的帮助,所以光靠自己是不会变得伟大的。故选 C。8. A 【点拨】根据“He took it and put it in... gourd.”可知,主语是 He。故选 A。9. C 【点拨】根据“so no one can steal it”可知,是把葫芦藏起来。故选 C。10. D 【点拨】fall asleep 入睡;show up 出现;run away 逃跑;look around 环顾四周。根据“He... and saw a hole high up in a tree,and he had an idea.”可知,他环顾四周,看到一棵树的高处有一个洞。故选 D。11. B 【点拨】根据后句“But the gourd was too big and he couldn't climb.”可知,他想爬上树。故选 B。12. D 【点拨】根据“why don't you... the gourd to your back and then climb the tree?”可知,他的孩子建议他把葫芦绑在背上。故选 D。13. B 【点拨】根据“And then Anansi realized that advice is only... when we share it with someone.”可知,蜘蛛意识到建议只有在与他人分享时才有用。故选 B。14. A 【点拨】根据“And when Anansi reached the...,he held the gourd up to the wind.”可知,蜘蛛爬到了树顶。故选 A。15. A 【点拨】根据“All the advice flew into the sky and travelled... the land.”可知,建议传遍了大地。故选 A。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭