2025年启东中学作业本八年级英语上册译林版连云港专版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年启东中学作业本八年级英语上册译林版连云港专版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年启东中学作业本八年级英语上册译林版连云港专版》

(
A
)7.It ____ that the team win the championship, as they train hard and have a strong will.
A.comes as no surprise
B.comes as a surprise
C.comes to no surprise
D.comes for a surprise
答案: A 【点拨】根据“they train hard and have a strong will”可知,这个队赢得冠军在情理之中,不会让人感到惊讶,所以用“comes as no surprise”。故选 A。
四、词语运用。(2025·江苏常州天宁区期中)
根据短文内容和首字母提示,在下文空格处填入适当的词使短文完整。
Li Bai was a great poet(诗人) in the Tang Dynasty.
Li Bai didn't like s 1 when he was a child. One day, he played by a river with some other c 2. He suddenly saw an old woman grinding(磨) something on a big stone. He came up to the woman q 3 and found that it was an iron rod(铁棒).
Li Bai was very s 4 at what the old woman was doing. He a 5 the old woman why she did that.
"I want to make a sewing needle(针) by m 6," answered the old woman. Little Li Bai couldn't understand. He didn't believe the old w 7 words. He said, "What? You want to grind so big a rod into a needle? It will take you so many years to do it."
"It doesn't matter. As long as(只要) I don't g 8 up, there is nothing I can't achieve(实现) in the world. I can certainly make a needle from the rod."
What the old woman said moved(感动) Li Bai deeply. Then he decided to s 9 hard.
Finally, he b 10 one of the greatest poets in China.
1.
studying
2.
children
3.
quickly
4.
surprised
5.
asked

6.
myself
7.
woman's
8.
give
9.
study
10.
became
答案: 1. studying 2. children 3. quickly 4. surprised 5. asked 6. myself 7. woman's 8. give 9. study 10. became
五、热点素材阅读理解。

The much-awaited animated film *Ne Zha 2* (《哪吒之魔童闹海》) was on during the Spring Festival. It is a follow-up(续集) to the very popular film *Ne Zha: Birth of the Demon Child* (《哪吒之魔童降世》) and has been getting a lot of attention from audiences.
In this new movie, Ne Zha is reborn and meets even bigger challenges and adventures. The story starts with Ne Zha's special power and his wild nature. But as the story goes on, he has to face his fate(命运) and the bad forces that threaten(威胁) the world. With the help of his friends and family, Ne Zha starts a journey of self-discovery and growth, learning to control his power and become a real hero.
The film is expected to show great visual effects, building on the success of last one. The animation team has been working hard to create a lively and immersive(沉浸式的) world, with detailed character designs and amazing action scenes. From the mythical creatures(生物) to the magical landscapes, every frame(框架) is carefully made to bring the story to life.
(
C
)1. What is the relationship between *Ne Zha 2* and *Ne Zha: Birth of the Demon Child*?
A. The two films have nothing to do with each other.
B. *Ne Zha: Birth of the Demon Child* is a story after *Ne Zha 2*.
C. *Ne Zha 2* is a story after *Ne Zha: Birth of the Demon Child*.
D. They are two versions(版本) of the same story.
(
D
)2. What does Ne Zha face in the new film?
A. Only friendly forces.
B. No difficulties at all.
C. Small challenges in daily life.
D. Even greater challenges and adventures.
(
C
)3. Who help Ne Zha on his journey of self-discovery and growth?
A. His teachers.
B. His enemies.
C. His friends and family.
D. The mythical creatures.
(
D
)4. What does the author think of the visual effects of the film?
A. Bad.
B. So-so.
C. Disappointing.
D. Amazing.
(
D
)5. What does the passage mainly talk about?
A. The story of Ne Zha.
B. The hard work of the animation team.
C. The success of *Ne Zha: Birth of the Demon Child*.
D. The animated film *Ne Zha 2*.
答案: 1. C 【点拨】根据第一段中“It is a follow-up(续集) to the very popular film Ne Zha: Birth of the Demon Child(《哪吒之魔童降世》)”可知,《哪吒之魔童闹海》是《哪吒之魔童降世》的续集。故选 C。2. D 【点拨】根据第二段中“In this new movie,Ne Zha is reborn and meets even bigger challenges and adventures.”可知,哪吒在新电影中面临更大的挑战和冒险。故选 D。3. C 【点拨】根据第二段中“With the help of his friends and family,Ne Zha starts a journey of self-discovery and growth”可知,哪吒在自我发现和成长的旅程中得到了朋友和家人的帮助。故选 C。4. D 【点拨】根据第三段中“The film is expected to show great visual effects,building on the success of last one.”可知,作者认为这部电影的视觉效果非常出色。故选 D。5. D 【点拨】本文主要介绍了动画电影《哪吒之魔童闹海》的相关信息,包括其与《哪吒之魔童降世》的关系、剧情、视觉效果等。故选 D。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭