第70页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
- 第142页
- 第143页
- 第144页
- 第145页
- 第146页
- 第147页
- 第148页
- 第149页
五、词语运用。
根据短文内容和首字母提示,在下文空格处填入适当的词使短文完整。
Andrew has much interest in DIY, but he n 1 did things right before. He once cut off the power in his house when he tried to put in a much b 2 light. Another time, when he put up a picture o 3 his bedroom wall, he hit a pipe and the room was full of water. His mother told him to s 4, but he thought he was just u 5. He bought many books. Now he knows all about DIY.
To make his room tidy, he wanted to p 6 up a shelf over his bed. He got some boards and soon made a shelf. And his room was not in a m 7. Last Saturday, I visited his home. A lamp c 8 my eye. I was surprised to know that he made it h 9. It seems possible for him to do all the DIY jobs. He thinks doing DIY is a good way to h 10 fun and save money.
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
根据短文内容和首字母提示,在下文空格处填入适当的词使短文完整。
Andrew has much interest in DIY, but he n 1 did things right before. He once cut off the power in his house when he tried to put in a much b 2 light. Another time, when he put up a picture o 3 his bedroom wall, he hit a pipe and the room was full of water. His mother told him to s 4, but he thought he was just u 5. He bought many books. Now he knows all about DIY.
To make his room tidy, he wanted to p 6 up a shelf over his bed. He got some boards and soon made a shelf. And his room was not in a m 7. Last Saturday, I visited his home. A lamp c 8 my eye. I was surprised to know that he made it h 9. It seems possible for him to do all the DIY jobs. He thinks doing DIY is a good way to h 10 fun and save money.
1.
never
2.
brighter
3.
on
4.
stop
5.
unlucky
6.
put
7.
mess
8.
caught
9.
himself
10.
have
答案:
1. never 2. brighter 3. on 4. stop 5. unlucky 6. put 7. mess 8. caught 9. himself 10. have
六、完形填空。(2025·江苏宿迁宿城区期末)
Let me tell you a story. Long long ago, there were two mountains in northern China. One was Taihang Mountain and 1 was Wangwu Mountain. In the north of the mountains, there was a big family.
The grandpa in the family was called Yugong. Because the mountains were 2 their house, he and his family had to walk long to get to the town on the southern side.
One day, Yugong thought, “It’s so 3 to go out like this! I’m an old man now, but I have children. For them, their children and their 4 children, the road to the outside world cannot be blocked by the mountains. We should try to let them have a chance to 5 to know the world!”
Hearing what Yugong said, his family members all worked together and made up 6 minds to remove the two mountains. But the mountains were so 7 that people couldn’t see their tops. Although the whole family couldn’t dig very much each day, they didn’t give up and kept on 8 day after day.
Their perseverance(毅力) deeply touched their 9. Some children even came over to help.
An old man named Zhisou in a neighbouring village heard about this and came by just to talk with Yugong about it. “It was so unwise of you to make such a decision. You and your family don’t have enough energy. How could you 10 remove the huge mountains? You’d better not 11 time any more!” he said.
Yugong 12 and said slowly, “You are wrong. When my sons are getting old, I still have grandsons here. My grandsons will have their children and their children’s children. The family is 13. As the mountains cannot grow taller, we are sure to 14 our dream one day.”
The Jade Emperor(玉皇大帝) was touched by Yugong’s perseverance. He ordered two deities(神仙) to 15 the two mountains away on their backs, putting them in a place far away from Yugong’s house.
(
B. the other
C. others
D. the others
(
B. at the back of
C. on the left of
D. at the top of
(
B. tiring
C. exciting
D. amazing
(
B. father’s
C. children’s
D. friends’
(
B. go out
C. get into
D. break up
(
B. her
C. our
D. their
(
B. broad
C. wide
D. high
(
B. dug
C. digging
D. dig
(
B. teachers
C. students
D. neighbours
(
B. politely
C. quietly
D. quickly
(
B. waste
C. keep
D. take
(
B. left
C. smiled
D. joined
(
B. alive
C. excellent
D. hopeful
(
B. realize
C. own
D. forget
(
B. carry
C. bring
D. put
Let me tell you a story. Long long ago, there were two mountains in northern China. One was Taihang Mountain and 1 was Wangwu Mountain. In the north of the mountains, there was a big family.
The grandpa in the family was called Yugong. Because the mountains were 2 their house, he and his family had to walk long to get to the town on the southern side.
One day, Yugong thought, “It’s so 3 to go out like this! I’m an old man now, but I have children. For them, their children and their 4 children, the road to the outside world cannot be blocked by the mountains. We should try to let them have a chance to 5 to know the world!”
Hearing what Yugong said, his family members all worked together and made up 6 minds to remove the two mountains. But the mountains were so 7 that people couldn’t see their tops. Although the whole family couldn’t dig very much each day, they didn’t give up and kept on 8 day after day.
Their perseverance(毅力) deeply touched their 9. Some children even came over to help.
An old man named Zhisou in a neighbouring village heard about this and came by just to talk with Yugong about it. “It was so unwise of you to make such a decision. You and your family don’t have enough energy. How could you 10 remove the huge mountains? You’d better not 11 time any more!” he said.
Yugong 12 and said slowly, “You are wrong. When my sons are getting old, I still have grandsons here. My grandsons will have their children and their children’s children. The family is 13. As the mountains cannot grow taller, we are sure to 14 our dream one day.”
The Jade Emperor(玉皇大帝) was touched by Yugong’s perseverance. He ordered two deities(神仙) to 15 the two mountains away on their backs, putting them in a place far away from Yugong’s house.
(
B
)1. A. anotherB. the other
C. others
D. the others
(
A
)2. A. in front ofB. at the back of
C. on the left of
D. at the top of
(
B
)3. A. boringB. tiring
C. exciting
D. amazing
(
C
)4. A. grandfather’sB. father’s
C. children’s
D. friends’
(
B
)5. A. break downB. go out
C. get into
D. break up
(
D
)6. A. hisB. her
C. our
D. their
(
D
)7. A. smallB. broad
C. wide
D. high
(
C
)8. A. digsB. dug
C. digging
D. dig
(
D
)9. A. familyB. teachers
C. students
D. neighbours
(
A
)10. A. possiblyB. politely
C. quietly
D. quickly
(
B
)11. A. saveB. waste
C. keep
D. take
(
C
)12. A. criedB. left
C. smiled
D. joined
(
A
)13. A. endlessB. alive
C. excellent
D. hopeful
(
B
)14. A. rememberB. realize
C. own
D. forget
(
B
)15. A. pushB. carry
C. bring
D. put
答案:
1. B 【点拨】根据“Long long ago,there were two mountains in northern China.”可知,两者中的另一个用 the other。故选 B。2. A 【点拨】根据“he and his family had to walk long to get to the town on the southern side”可知,两座山在他们房子的前面。故选 A。3. B 【点拨】boring 令人厌倦的;tiring 令人疲倦的;exciting 令人兴奋的;amazing 令人惊喜的。根据上下文可知,因为有大山在房前,每次出门都要绕过大山,让人感觉十分疲倦。故选 B。4. C 【点拨】their children's children 他们孩子的孩子。故选 C。5. B 【点拨】break down 出故障;go out 出去;get into 进入;break up 破裂,分裂。根据“to know the world”可知,是有机会出去认识这个世界。故选 B。6. D 【点拨】根据“his family members”可知用 their。故选 D。7. D 【点拨】根据“couldn't see their tops”可知山太高,看不到山顶。故选 D。8. C 【点拨】keep on doing sth. 继续做某事。故选 C。9. D 【点拨】根据“Some children even came over to help.”可知他们的毅力感动了周围的邻居。故选 D。10. A 【点拨】根据语境可知,智叟认为把山移走是不可能的。故选 A。11. B 【点拨】句意:你最好不要再浪费时间了!waste 浪费。故选 B。12. C 【点拨】根据“You are wrong. When my sons are getting old,I still have grandsons here. My grandsons will have their children and their children's children.”可推知,愚公是微笑着说的。故选 C。13. A 【点拨】endless 无穷无尽的;alive 活着的;excellent 杰出的,极好的;hopeful 有希望的。根据“My grandsons will have their children and their children's children.”可知,子孙后代是无穷无尽的。故选 A。14. B 【点拨】remember 记住;realize 实现;own 拥有;forget 忘记。realize one's dream 实现某人的梦想。故选 B。15. B 【点拨】根据语境可知,是把山背走了。故选 B。
查看更多完整答案,请扫码查看