2026年名校金典课堂九年级英语上册人教版成都专版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2026年名校金典课堂九年级英语上册人教版成都专版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2026年名校金典课堂九年级英语上册人教版成都专版》

第215页
一、短文填空。从下面方框中选出 10 个单词,将其正确形式填入短文,使短文意思正确、通顺 (每词限用一次)。
ancestor center four land long many mystery one outdoor reach solve slow

Monarch butterflies from eastern Canada make the most amazing journey in the insect world. Each year, the butterflies travel about 3,000 miles to their winter home in 1 Mexico. How can they fly so far? And why do they make this long and dangerous trip? It's still an 2 problem.
For many years, people in Mexico wondered where these butterflies came from every winter. In 1937, a scientist started to study the butterflies by following them 3 . For the next 20 years, he discovered that one butterfly started its journey in Canada. Four months later, it 4 in Mexico.
People feel confused not only about the length of the butterflies' trip. Another 5 thing is that the butterflies always return to the same area in Mexico.
How do the butterflies find their way back to the same place? This is an interesting question because only every fourth generation(代) makes the trip south.
Each year, four generations of a Monarch butterfly family are born. The first generation is born in the south in late April. It 6 moves north, reproduces(繁衍), and then dies. On the trip north, two 7 generations are born, reproduce, and die. Each of these generations of butterflies lives for about two to five weeks. In autumn, the fourth generation of butterflies is born. This generation has a much 8 life. It lives for about eight months. This generation makes the journey back to its 9 winter home. The butterflies spend the winter there, and in spring they reproduce and then die. Their babies will be the 10 generation of the next circle of life.
Today, people are still studying the Monarch butterflies. But they are not clear about everything.
答案: central; unsolved; outdoors; landed; mysterious; slowly; more; longer; ancestors'; first
二、补全短文。根据短文内容,从短文后的 A~F 选项中,选出 5 个适当的选项补全短文。
Have you noticed that time seems to pass more slowly when you're waiting in a long line? 1 Of course, time is always passing at the same speed—but why does it sometimes feel different?
2 Lead author Masamichi Hayashi and his research team in the US found that it has to do with neurons(神经元) in our brains that are sensitive to time.
The researchers measured(测量) the brain activity of 18 adults who were asked to look at an image(图像) on a screen for a certain length of time. They were then asked to guess how long they'd been looking at the image. 3
After looking at their brain activity, the researchers found neurons that fire(传递信号) in response to certain amounts of time. When they receive repetitive stimulation(重复的刺激) (such as staring at a screen), these neurons eventually get "tired" and don't work properly. 4 However, other neurons still work normally, causing an imbalance in the way that we experience time.
When you stand in line or do some other repetitive task, such as math homework, your time-sensitive neurons get tired and cause you to feel like time is going slowly. But when you're doing something more fast-paced, such as playing soccer, you experience the opposite effect. 5
Isn't it very interesting?
A. You may feel very impatient and want to leave there.
B. But when you're playing with your friends, hours seem like minutes.
C. A study published in the Journal of Neuroscience can tell us the answer.
D. Either way, you can't always trust your brain when it comes to your experience of time.
E. It doesn't matter whether this amount of time is long or short, as long as the stimulation is repetitive.
F. They tended to(倾向于)guess incorrectly when they were asked to stare at the image for very long or very short periods of time.
1.
B

2.
C

3.
F

4.
E

5.
D
答案: B; C; F; E; D

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭