2026年名校金典课堂九年级英语上册人教版成都专版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2026年名校金典课堂九年级英语上册人教版成都专版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2026年名校金典课堂九年级英语上册人教版成都专版》

第156页
四、阅读短文,根据短文内容选择正确答案。
Tea and coffee are two of the most popular drinks in the world. However,people usually like one more than the other. These drinks also have very different uses.
Tea drinking started in China over 4,000 years ago. Tea is made from leaves. These days,some people drink tea for health,using it to help with stress or losing weight. However,most people in tea-drinking countries think of tea as more than just a healthy drink. In fact,tea drinking in some countries is a part of the culture. In Turkey,tea is always there when people meet. Whether in someone’s home or a company,tea is always offered as a way of welcoming. In the UK,homes and offices usually have tea time. Tea and other dishes are served at tea time in the afternoon. It is a way of relaxing with friends or co-workers.
Coffee came much later than tea,just over 1,000 years ago. Coffee is made from beans. Something in the coffee beans makes a person feel active. Most people do not drink coffee to relax. Instead,they drink coffee to get going. Many people drink coffee in the morning to help them wake up. Others will also drink coffee during short breaks in the afternoon to keep going through the working day. Some people may visit coffee shops just to meet and talk with friends. However,many people in coffee shops drink coffee while working on their computers. Is tea or coffee more common in your country? Between the two,which do you like to drink more?
1. Where did tea drinking start?
A. In Japan.
B. In China.
C. In Turkey.
B

2. We can learn from Paragraph 2 that people in the UK .
A. started drinking tea two centuries ago
B. always have tea when they meet
C. have tea to relax themselves
C

3. What is coffee made from?
A. Leaves.
B. Sugar.
C. Beans.
C

4. Which of the following is TRUE according to Paragraph 3?
A. Coffee came much earlier than tea.
B. Many people drink coffee to keep awake.
C. Some people drink coffee to relax.
B

5. What is the best title of the passage?
A. The Smells of Tea and Coffee
B. The Different Ways of Making Tea and Coffee
C. The Different Cultures of Tea and Coffee
C
答案: B; C; C; B; C
五、任务型阅读。根据短文内容,按要求回答问题。
Some believe people can become successful only by going to college. Do you agree with them? Today’s main character happens to be a young man who didn’t go to college.
He is An Xu,a 26 year-old villager from Guizhou. This young man dropped out of high school in 2011. Like many other drop-outs,he went to big cities for proper jobs. But he failed as a result of his poor education experience. He was upset because he also wanted to live a good life like many other young people. Then in 2019,his mother suggested him study furniture making or carpentry(木工)from a skillful carpenter in their hometown. And he took his mother’s advice.
To his parents’ surprise,An Xu fell in love with what he was learning. However,with the development of the society,fewer and fewer people need the things made by carpenters. With others giving up this traditional art,An Xu kept learning it harder and harder. Besides learning from his teacher,he also turned to books and teaching videos for help. Whatever happened,he just kept learning and practiced over and over again.
After years of ups and downs,he has become a successful person. He can not only make lots of money with what he learns,but also keep the traditional art alive with his hard work and amazing imagination. At the same time,he has lots of fans. And this May,a local secondary school even invited him to give weekly speech on traditional carpentry.
1. When did An Xu leave school?
In 2011.

2. Why couldn’t An Xu find proper jobs in the big cities?
Because he has poor education experience.

3. Who suggested An Xu learn carpentry?
His mother.

4. What did An Xu do when others gave up this traditional art?
He kept learning it harder and harder.

5. What leads An Xu to success?
His hard work and amazing imagination.
答案: In 2011.; Because he has poor education experience.; His mother.; He kept learning it harder and harder.; His hard work and amazing imagination.

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭