2025年春如金卷课时作业本九年级英语全一册沪教版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年春如金卷课时作业本九年级英语全一册沪教版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年春如金卷课时作业本九年级英语全一册沪教版》

第135页
Ⅱ. 阅读理解
答案: 【解析】:
此题为英语阅读理解题,主要考查学生对于英文文章的理解能力,包括细节把握、主旨大意理解以及推理判断等能力。针对这类题型,学生需要先快速阅读全文,掌握文章的大致内容,然后再仔细阅读题目,根据题目要求在文章中寻找相关信息进行解答。由于本题未给出具体的阅读文章和题目,所以无法给出具体的解题步骤和答案,但一般的解题步骤包括:阅读文章标题及首尾段以了解文章主旨,阅读题目明确求解要求,带着问题在文章中寻找答案,对比选项选择最佳答案。
【答案】:
由于题目未给出具体的阅读文章及问题,因此无法给出具体答案。一般情况下,答案会根据文章内容和题目要求,从文章中提取相关信息进行解答。
A
China is known all over the world for its long history and rich culture. Here are some historical men with great achievements.
Confucius (551 BC ~ 479 BC)
For many people, their introduction to Chinese culture starts with Confucius. Confucius was an educator, philosopher (哲学家), poet and political theorist of the Spring and Autumn Period, who is widely seen as the most famous and influential man throughout Chinese history. To this day, Confucius continues to influence Chinese culture and other East Asian societies.
Li Bai (701 ~ 762)
Li Bai, who lived during the Tang Dynasty in the 8th century, is considered by most Chinese people to be China’s greatest poet of all time. Li Bai took traditional poetic forms to new heights. His poems were models for celebrating the pleasures of friendship, the beauty of nature, the passage of time, and the joys of drinking. Many of his poems still appear in school textbooks in China today.
Yuan Longping (1930 ~ 2021)
Yuan Longping was one of the greatest agricultural scientists, a hero who will be forever remembered in China and around the world. His development of hybrids rice in the 1970s led to huge increases in harvests in Asia and Africa, saving countless lives from famine (饥荒).
Bruce Lee (1940 ~ 1973)
Bruce Lee, one of the greatest pop culture icons of the 20th century, would be 85 years old if he were still alive in 2025. He is considered by many to be the greatest martial artist (武术家) of all time, bridging the gap (间隙) between the East and the West and leading the way for modern mixed martial arts.
(
C
) 1. In which section of a newspaper can we read the passage?
A. Life. B. Science. C. People. D. World.
(
A
) 2. What did Li Bai and Confucius have in common?
A. They enjoyed writing poems.
B. They liked drinking.
C. They were interested in politics.
D. They were models for other philosophers.
(
D
) 3. Yuan Longping made great achievements in the field of ______.
A. education B. medicine C. music and art D. food security
(
D
) 4. Which of the following is TRUE according to the passage?
A. Confucius only influenced Chinese culture in the past.
B. We can learn few poems of Li Bai in textbooks today.
C. Yuan Longping’s hybrid rice has increased harvests in Asia and Europe.
D. Bruce Lee made a difference to modern mixed martial arts.
(
B
) 5. What’s the passage mainly about?
A. Fun facts of China’s history. B. Some great Chinese people.
C. An introduction to Chinese culture. D. The achievements of ancient China.
答案: 【解析】:
这是一道英语阅读理解题,主要考查学生对于文章内容的理解和推理能力。文章主要介绍了中国历史上四位杰出人物及其成就,需要通过阅读理解文章内容,并根据文章内容回答相关问题。
1. 第一题是推理判断题,需要判断文章可能出自报纸的哪个版面。由于文章主要介绍了四位杰出人物,因此最可能出自报纸的“人物”版面。
2. 第二题是细节理解题,需要找出李白和孔子的共同点。根据文章内容,李白被认为是中国有史以来最伟大的诗人,而孔子是教育家、哲学家、诗人和政治理论家,因此他们的共同点是都喜欢写诗。
3. 第三题是细节理解题,需要找出袁隆平在哪个领域取得了巨大成就。根据文章内容,袁隆平是农业科学家,他发展的杂交水稻在亚洲和非洲大幅增加了粮食收获,因此他在食品安全领域取得了巨大成就。
4. 第四题是判断正误题,需要根据文章内容判断选项的正确性。根据文章内容,Bruce Lee对现代混合武术产生了重要影响,因此D选项正确。
5. 第五题是主旨大意题,需要概括文章的主要内容。文章主要介绍了中国历史上四位杰出人物及其成就,因此文章的主要内容是关于一些伟大的中国人。
【答案】:
1. C
2. A
3. D
4. D
5. B

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭