2025年节节高大象出版社八年级英语下册仁爱版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年节节高大象出版社八年级英语下册仁爱版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年节节高大象出版社八年级英语下册仁爱版》

二、阅读理解(20小题,每小题2分,共40分) 阅读下面四篇语言材料,然后按文后要求做题。
A
Dear Li Shuang,
I'm really glad to receive your letter. You said you were learning to cook. Is it interesting? I think if you want to keep healthy, food is very important. You'll study better if you try all kinds of different foods, especially vegetables and fruit. I eat them every day.
You asked me how to make a milk shake. There are different kinds of milk shakes, such as apple milk shake, banana milk shake and carrot milk shake. Carrot milk shake is my favorite, because carrots and milk are both good for my health. Before starting, we need a carrot, a cup of milk, some ice and two teaspoons of honey. Of course, you need a blender(搅拌机).
Now, let's start. First, wash the carrot and cut it up. Next, put the carrot, the milk, some ice and two teaspoons of honey into the blender. Then turn on the blender. Keep it work for only one minute. Finally, pour the carrot shake in a glass and drink it. It's delicious!
I want to learn how to make some Chinese food, such as dumplings. Could you teach me?
Yours,
Alice
根据材料内容选择最佳答案,并将其标号填入题前括号内。
( )21. This letter is about ______.
A. how to make a fruit salad
B. how to make a milk shake
C. how to make a sandwich
D. how to make dumplings
答案: B
解析:第二段开头提到“You asked me how to make a milk shake.”,全文围绕制作奶昔展开,故选B。
( )22. ______ kinds of milk shake are mentioned in the letter.
A. Five
B. Four
C. Three
D. Two
答案: C
解析:第二段“such as apple milk shake, banana milk shake and carrot milk shake”明确提到三种奶昔,故选C。
( )23. What kind of milk shake is Alice's favorite?
A. Apple milk shake.
B. Banana milk shake.
C. Strawberry milk shake.
D. Carrot milk shake.
答案: D
解析:第二段“Carrot milk shake is my favorite”直接表明Alice最喜欢胡萝卜奶昔,故选D。
( )24. Which of the following is NOT mentioned in the letter?
A. Milk and ice.
B. Sugar and yogurt.
C. Carrots and honey.
D. Vegetables and fruit.
答案: B
解析:第二段提到制作奶昔需要“a carrot, a cup of milk, some ice and two teaspoons of honey”,第一段提到“vegetables and fruit”,未提及sugar和yogurt,故选B。
( )25. Which of the following is NOT true according to the letter?
A. Alice can cook Chinese food.
B. Li Shuang is learning to cook.
C. Alice thinks carrots are good for health.
D. Alice eats fruit every day.
答案: A
解析:最后一段“I want to learn how to make some Chinese food”说明Alice不会做中国食物,A项错误;第一段“You said you were learning to cook”表明Li Shuang在学做饭,B项正确;第二段“carrots and milk are both good for my health”说明Alice认为胡萝卜有益健康,C项正确;第一段“I eat them every day”(them指vegetables and fruit),D项正确,故选A。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭