第47页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
四、语篇填空(15小题,每小题1分,共15分) 第一节 阅读短文,从方框中选择适当的词并用其正确形式填空,使短文通顺、意思完整。每空限填一词,每词限用一次。
方框词:without, afford, use, say, live, much, far, though, thing, expensive
Do you know something about the holiday camps in Hong Kong? The students in Hong Kong 56 to take part in an English holiday camp in their holidays. And their parents weren’t with them 57 they were very young.
Now they still enjoy taking part in many kinds of holiday camps 58 their parents. Many parents let their children take part in some kinds of holiday camps in order to gain some practical knowledge in their life, and to learn some 59 skills(技能). The 60 important for the children is to learn to look after themselves.
Holiday camps in Hong Kong are not so 61. Most of families can 62 to send their children there for 63 study or for making them strong.
It is 64 that students in Hong Kong have much knowledge about many 65. Perhaps it has something to do with(与……有关) the holiday camps.
56. ______ 57. ______ 58. ______ 59. ______ 60. ______ 61. ______ 62. ______ 63. ______ 64. ______ 65. ______
方框词:without, afford, use, say, live, much, far, though, thing, expensive
Do you know something about the holiday camps in Hong Kong? The students in Hong Kong 56 to take part in an English holiday camp in their holidays. And their parents weren’t with them 57 they were very young.
Now they still enjoy taking part in many kinds of holiday camps 58 their parents. Many parents let their children take part in some kinds of holiday camps in order to gain some practical knowledge in their life, and to learn some 59 skills(技能). The 60 important for the children is to learn to look after themselves.
Holiday camps in Hong Kong are not so 61. Most of families can 62 to send their children there for 63 study or for making them strong.
It is 64 that students in Hong Kong have much knowledge about many 65. Perhaps it has something to do with(与……有关) the holiday camps.
56. ______ 57. ______ 58. ______ 59. ______ 60. ______ 61. ______ 62. ______ 63. ______ 64. ______ 65. ______
答案:
56. used 57. though 58. without 59. useful 60. most 61. expensive 62. afford 63. further 64. said 65. things
解析:
56. used to do sth(过去常常做某事),固定搭配。
57. though(尽管)引导让步状语从句,表“尽管年幼”。
58. without(没有),指没有父母陪同。
59. useful(有用的)修饰skills,学有用的技能。
60. most important(最重要的),形容词最高级。
61. expensive(昂贵的),由后文“大多数家庭能负担”可知不贵。
62. afford(负担得起),can afford to do sth。
63. further study(深造),固定搭配。
64. It is said that(据说),固定句型。
65. many things(很多事情),thing用复数。
解析:
56. used to do sth(过去常常做某事),固定搭配。
57. though(尽管)引导让步状语从句,表“尽管年幼”。
58. without(没有),指没有父母陪同。
59. useful(有用的)修饰skills,学有用的技能。
60. most important(最重要的),形容词最高级。
61. expensive(昂贵的),由后文“大多数家庭能负担”可知不贵。
62. afford(负担得起),can afford to do sth。
63. further study(深造),固定搭配。
64. It is said that(据说),固定句型。
65. many things(很多事情),thing用复数。
第二节 阅读短文,根据语篇要求填空,使短文通顺、意思完整。每空限填一词。
Once, there was a tree which wanted to become a treasure box. One day, a farmer cut it 66 and sold it to a carpenter(木匠). The tree was happy because he thought the carpenter would make it into a treasure box.
To its surprise, the carpenter made it into a feed box for animals. The tree felt very sad 67 it was not its dream. Several years later, the feed box was thrown away. Someone picked 68 up and placed it into an old temple. The tree forgot its dream little by little.
One day, a couple came to the temple. The woman gave birth to a baby boy. There wasn’t a bed in the temple. So they placed the baby in the feed box. They loved him and regarded him as 69 treasure. The tree suddenly realized that it became a real “treasure box” at that time.
Sometimes you may think your dream 70 not come true. Don’t forget your dream. It may be realized in another new way.
66. ______ 67. ______ 68. ______ 69. ______ 70. ______
Once, there was a tree which wanted to become a treasure box. One day, a farmer cut it 66 and sold it to a carpenter(木匠). The tree was happy because he thought the carpenter would make it into a treasure box.
To its surprise, the carpenter made it into a feed box for animals. The tree felt very sad 67 it was not its dream. Several years later, the feed box was thrown away. Someone picked 68 up and placed it into an old temple. The tree forgot its dream little by little.
One day, a couple came to the temple. The woman gave birth to a baby boy. There wasn’t a bed in the temple. So they placed the baby in the feed box. They loved him and regarded him as 69 treasure. The tree suddenly realized that it became a real “treasure box” at that time.
Sometimes you may think your dream 70 not come true. Don’t forget your dream. It may be realized in another new way.
66. ______ 67. ______ 68. ______ 69. ______ 70. ______
答案:
66. down 67. because 68. it 69. a 70. will
解析:
66. cut down(砍倒),固定短语。
67. because(因为),表伤心的原因“不是梦想”。
68. it指代前文的feed box,pick it up(捡起它)。
69. a treasure(一个宝藏),表泛指。
70. will not come true(不会实现),一般将来时。
解析:
66. cut down(砍倒),固定短语。
67. because(因为),表伤心的原因“不是梦想”。
68. it指代前文的feed box,pick it up(捡起它)。
69. a treasure(一个宝藏),表泛指。
70. will not come true(不会实现),一般将来时。
查看更多完整答案,请扫码查看