第4页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
( )26. The group of musicians went to the country to _______.
A. make a living
B. bring rain to the country
C. teach people to play music
D. play joyful music for the people
A. make a living
B. bring rain to the country
C. teach people to play music
D. play joyful music for the people
答案:
A
解析:根据第二段“A group of musicians happened to travel the country to make a living from their concerts.”可知,音乐家去这个国家是为了谋生,故选A。
解析:根据第二段“A group of musicians happened to travel the country to make a living from their concerts.”可知,音乐家去这个国家是为了谋生,故选A。
( )27. It didn't rain in the small country for _______.
A. a whole year
B. a few years
C. many weeks
D. many months
A. a whole year
B. a few years
C. many weeks
D. many months
答案:
D
解析:第二段提到“it was cloudy for many months but no drop of rain fell.”,可知这个国家好几个月没下雨了,故选D。
解析:第二段提到“it was cloudy for many months but no drop of rain fell.”,可知这个国家好几个月没下雨了,故选D。
( )28. The underlined word "summit" means "_______" in Chinese.
A. 山脚
B. 山顶
C. 山谷
D. 山前
A. 山脚
B. 山顶
C. 山谷
D. 山前
答案:
B
解析:“summit of the highest mountain”意为“最高山的顶部”,即“山顶”,故选B。
解析:“summit of the highest mountain”意为“最高山的顶部”,即“山顶”,故选B。
( )29. Which of the following is TRUE according to the passage?
A. No one felt like listening to music because of bad harvest.
B. The people in the small country found out the reason why it wouldn't rain.
C. Everyone was interested in the music and went up the mountain.
D. To remember that musical rain, people had a concert on the mountain every year.
A. No one felt like listening to music because of bad harvest.
B. The people in the small country found out the reason why it wouldn't rain.
C. Everyone was interested in the music and went up the mountain.
D. To remember that musical rain, people had a concert on the mountain every year.
答案:
A
解析:A项:根据第二段“no one felt like listening to music because of the bad harvest.”可知正确;B项:文中是音乐家试图找出不下雨的原因,而非当地人,错误;C项:第四段“After hearing the music, everyone was surprised and went up the mountain.”是听到音乐后才上山,并非一开始就感兴趣,错误;D项:最后一段“they took turns to go up the mountain every day”是每天而非每年,错误。故选A。
解析:A项:根据第二段“no one felt like listening to music because of the bad harvest.”可知正确;B项:文中是音乐家试图找出不下雨的原因,而非当地人,错误;C项:第四段“After hearing the music, everyone was surprised and went up the mountain.”是听到音乐后才上山,并非一开始就感兴趣,错误;D项:最后一段“they took turns to go up the mountain every day”是每天而非每年,错误。故选A。
( )30. What can be the best title for the passage?
A. The Lively Clouds
B. Music for the Clouds
C. The Most Beautiful Music
D. The Friendly Musicians
A. The Lively Clouds
B. Music for the Clouds
C. The Most Beautiful Music
D. The Friendly Musicians
答案:
B
解析:本文主要讲述音乐家通过音乐让云层降雨,人们为纪念这一事件,每天用音乐给云层带来快乐,“Music for the Clouds”(给云层的音乐)最能概括主题,故选B。
解析:本文主要讲述音乐家通过音乐让云层降雨,人们为纪念这一事件,每天用音乐给云层带来快乐,“Music for the Clouds”(给云层的音乐)最能概括主题,故选B。
查看更多完整答案,请扫码查看