第116页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
B
These days most people in Britain and the USA do not wear very formal clothes. But sometimes it is important to wear the right clothes.
Many British people don’t think about clothes very much. They just like to be comfortable. When they want to enjoy themselves, they can wear almost anything. At theaters, cinemas and concerts you can wear whatever you like. From beautiful suits and dresses to jeans and sweaters, anything goes as long as you look clean and tidy.
But in Britain and the USA, men in offices usually wear suits and ties, and women wear dresses or skirts (not trousers). Doctors and business people always wear quite formal clothes. And in some hotels and restaurants, men have to wear ties and women have to wear tidy dresses.
In many ways, Americans are less formal than British people, but they are more careful with their clothes. At home or on holidays, most Americans wear uniforms or sports clothes, but when they go out in the evening, they like to look nice. But in good hotels and restaurants, men have to wear jackets and ties, and women wear pretty clothes.
It’s hard to say exactly what people wear in Britain and the USA, because everyone is different. If you are not sure what to wear, watch them and then do the same. You will feel more comfortable if you don’t look too different from everyone else.
根据材料内容选择最佳答案,并将其标号填入题前括号内。
( )26. People in Britain and the USA can wear almost anything when they _______.
A. go out to enjoy themselves
B. are in offices
C. are in big restaurants
D. go out to work
These days most people in Britain and the USA do not wear very formal clothes. But sometimes it is important to wear the right clothes.
Many British people don’t think about clothes very much. They just like to be comfortable. When they want to enjoy themselves, they can wear almost anything. At theaters, cinemas and concerts you can wear whatever you like. From beautiful suits and dresses to jeans and sweaters, anything goes as long as you look clean and tidy.
But in Britain and the USA, men in offices usually wear suits and ties, and women wear dresses or skirts (not trousers). Doctors and business people always wear quite formal clothes. And in some hotels and restaurants, men have to wear ties and women have to wear tidy dresses.
In many ways, Americans are less formal than British people, but they are more careful with their clothes. At home or on holidays, most Americans wear uniforms or sports clothes, but when they go out in the evening, they like to look nice. But in good hotels and restaurants, men have to wear jackets and ties, and women wear pretty clothes.
It’s hard to say exactly what people wear in Britain and the USA, because everyone is different. If you are not sure what to wear, watch them and then do the same. You will feel more comfortable if you don’t look too different from everyone else.
根据材料内容选择最佳答案,并将其标号填入题前括号内。
( )26. People in Britain and the USA can wear almost anything when they _______.
A. go out to enjoy themselves
B. are in offices
C. are in big restaurants
D. go out to work
答案:
A
解析:根据文中第二段“When they want to enjoy themselves, they can wear almost anything.”可知,当他们想娱乐时,可以穿几乎任何衣服,故选A。
解析:根据文中第二段“When they want to enjoy themselves, they can wear almost anything.”可知,当他们想娱乐时,可以穿几乎任何衣服,故选A。
( )27. At concerts, doctors wear _______.
A. sweaters
B. whatever they like
C. what others wear
D. like players
A. sweaters
B. whatever they like
C. what others wear
D. like players
答案:
B
解析:根据文中第二段“At theaters, cinemas and concerts you can wear whatever you like.”可知,在音乐会等娱乐场合,人们可以穿任何喜欢的衣服,医生也不例外,故选B。
解析:根据文中第二段“At theaters, cinemas and concerts you can wear whatever you like.”可知,在音乐会等娱乐场合,人们可以穿任何喜欢的衣服,医生也不例外,故选B。
( )28. Which of the following is NOT true according to the passage?
A. Many people in Britain don’t think about clothes very much.
B. Women are usually not allowed to wear trousers in offices.
C. Officers always wear formal clothes even though they are at home.
D. Americans are more relaxed in their clothes than British people.
A. Many people in Britain don’t think about clothes very much.
B. Women are usually not allowed to wear trousers in offices.
C. Officers always wear formal clothes even though they are at home.
D. Americans are more relaxed in their clothes than British people.
答案:
C
解析:文中未提及“Officers”在家也穿正式服装,且第四段提到“At home or on holidays, most Americans wear uniforms or sports clothes”,说明在家不穿正式服装,C项错误,故选C。
解析:文中未提及“Officers”在家也穿正式服装,且第四段提到“At home or on holidays, most Americans wear uniforms or sports clothes”,说明在家不穿正式服装,C项错误,故选C。
( )29. The underlined words "anything goes" in the second paragraph mean "_______".
A. any clothes are all right
B. anything wears
C. all the things around are all right
D. not any clothes are all night
A. any clothes are all right
B. anything wears
C. all the things around are all right
D. not any clothes are all night
答案:
A
解析:根据前文“you can wear whatever you like”及“as long as you look clean and tidy”可知,“anything goes”意为“任何衣服都可以”,故选A。
解析:根据前文“you can wear whatever you like”及“as long as you look clean and tidy”可知,“anything goes”意为“任何衣服都可以”,故选A。
( )30. Men wear ties when they _______ in the USA.
A. meet their families
B. meet their close friends
C. eat something delicious
D. have dinner in good restaurants
A. meet their families
B. meet their close friends
C. eat something delicious
D. have dinner in good restaurants
答案:
D
解析:根据文中第四段“in good hotels and restaurants, men have to wear jackets and ties”可知,在好的酒店和餐厅吃饭时,男士需要打领带,故选D。
解析:根据文中第四段“in good hotels and restaurants, men have to wear jackets and ties”可知,在好的酒店和餐厅吃饭时,男士需要打领带,故选D。
查看更多完整答案,请扫码查看