精英家教网 > 练习册解析答案 > 2025年高考新方案江苏人民出版社高中英语必修第一册译林版 > 第77页解析答案
2025年高考新方案江苏人民出版社高中英语必修第一册译林版

2025年高考新方案江苏人民出版社高中英语必修第一册译林版

注:当前书本只展示部分页码答案,查看完整答案请下载作业精灵APP。练习册2025年高考新方案江苏人民出版社高中英语必修第一册译林版答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。

Ⅱ. 完成句子
1. It is said that yoga ______ (对健康非常有益).
2. A hot cup of tea on such a cold night was ______ (对我来说是莫大的安慰).
3. There was a fire in the hotel last night. Fortunately, everyone ______ (从火灾中死里逃生).
4. I don't agree with her, but I ______ (赞赏她坚持原则).
5. Designed by Bei Yuming, Suzhou Museum ______ (被公认为是一个著名的旅游景点).
6. He has plenty of friends and ______ (喜欢和他人合作).
7. When in trouble, you can ______ (向你的老师寻求意见).
8. During the peak season, the streets ______ (挤满了来自世界各地的游客).
Ⅰ. 阅读理解
A
There are times in life when we don't have the energy to get through our problems or the strength to push ahead. That's when our friends carry us. They remind us that we are not alone—they stand with and comfort us. Even when some friends don't always know how best to help, they want to be there for us.
Author Parker J. Palmer shares about the time he was battling depression (抑郁) in his book *Let Your Life Speak*. He recalls that some people who visited him tried to cheer him up. "It's a beautiful day. Why don't you go out and soak up some sunshine and look at the flowers?" Although he understood their purpose, it made him more depressed. Others reminded him that he was a teacher and writer who had helped so many people. "Try to remember all the good you've done and surely you'll feel better." That advice, too, left him depressed.
Then there were those who had the courage to stand with him in simple and healing ways. One was a guy named Bill who asked Parker's permission to visit him in the afternoons. Bill would sit Parker in the chair, kneel in front of him, remove his shoes and socks and for half an hour, massage (按摩) his feet. Bill had found the only place in Parker's body where he could still experience feelings and reconnect with the human race. Bill would simply do this and say very little. When Parker talked, he would not give advice but mirror Parker's feelings. This simple act of care was what carried Parker through his dark time.
We are thankful for the friends who sit with us in easy and healing ways. And we are thankful for the opportunity to be that friend, to offer our presence to those who are hurting, sick, battling depression, suffering great pain and more. May the pathways of love, patience and kindness lead us to friends who are suffering. And once there, even if we are unsure of what to do, we can simply be present.
1. According to Paragraph 2, how did Parker find his friends' ways to cheer him up?
A. Nice but unhelpful.
B. Warm but old-fashioned.
C. Simple but creative.
D. Kind but unimaginative.
2. What effect did Bill's massage have on Parker?
A. It reduced his physical pain.
B. It encouraged him to take advice.
C. It helped him reconnect with the world.
D. It gave him professional medical care.
答案:Ⅱ. 完成句子
1. is very beneficial to health
解析:“对……有益”可译为“be beneficial to”,“健康”为“health”,故填“is very beneficial to health”。
2. a great comfort to me
解析:“对某人来说是安慰”用“a comfort to sb.”,“莫大的”用“great”,故填“a great comfort to me”。
3. escaped from the fire alive
解析:“死里逃生”即“活着从火灾中逃脱”,“逃脱”为“escape from”,“活着”用“alive”作状语,故填“escaped from the fire alive”。
4. admire her for sticking to her principles
解析:“赞赏某人做某事”用“admire sb. for doing sth.”,“坚持原则”为“stick to one's principles”,故填“admire her for sticking to her principles”。
5. is recognized as a famous tourist attraction
解析:“被公认为”用“be recognized as”,“旅游景点”为“tourist attraction”,故填“is recognized as a famous tourist attraction”。
6. likes cooperating with others
解析:“喜欢做某事”用“like doing sth.”,“合作”为“cooperate with”,故填“likes cooperating with others”。
7. seek advice from your teacher
解析:“向……寻求意见”用“seek advice from”,故填“seek advice from your teacher”。
8. are crowded with tourists from all over the world
解析:“挤满”用“be crowded with”,“来自世界各地”为“from all over the world”,故填“are crowded with tourists from all over the world”。
Ⅰ. 阅读理解
A
1. A
解析:根据第二段中“Although he understood their purpose, it made him more depressed... That advice, too, left him depressed.”可知,朋友们的方式虽出于好意(nice/kind),但对Parker没有帮助(unhelpful),反而让他更抑郁。A项“Nice but unhelpful”符合题意,故选A。
2. C
解析:根据第三段中“Bill had found the only place in Parker's body where he could still experience feelings and reconnect with the human race.”可知,Bill的按摩帮助Parker重新与世界建立联系。C项“It helped him reconnect with the world”符合题意,故选C。