2025年高考新方案江苏人民出版社高中英语必修第一册译林版
注:当前书本只展示部分页码答案,查看完整答案请下载作业精灵APP。练习册2025年高考新方案江苏人民出版社高中英语必修第一册译林版答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
9. What research method did the researchers use?
A. Making a comparison.
B. Analyzing cause and effect.
C. Doing experiments in labs.
D. Reviewing previous studies.
答案:A
解析:根据文章第四部分“During the 80 hours of video footage, the scientists counted 1,288 times the dolphins used the 'smile' expression. The team said 92% of those happened when dolphins were playing with each other. They seldom used the expression when they were playing on their own or with humans.”可知,研究人员通过记录不同情况下(和同伴玩、自己玩、和人类玩)海豚“微笑”表情的出现次数进行比较,使用了比较法。A选项正确。
10. What can we infer from Paragraph 4?
A. Dolphins in different areas behave similarly.
B. Future research would include wild dolphins.
C. Eye-tracking was widely used in this research.
D. Dolphins prefer to use sounds to communicate.
答案:B
解析:根据文章第四部分“Future research should study eye-tracking to explore how dolphins see their world and take advantage of acoustic signals in their communication during play...”以及“The research focused on dolphins in parks. Those living in the wild could behave differently when playing.”可推断,未来的研究可能会包括野生海豚。B选项正确。
11. What is the most suitable title of this passage?
A. Dolphins in Parks "Smile" More
B. Dolphins "Smile" While Playing
C. Dolphins Copy Each Other to Smile
D. Dolphins Behave Better When Alone
答案:B
解析:文章主要围绕研究发现海豚在玩耍时会用“张开嘴”的表情(即“微笑”)来表达快乐展开,B选项“Dolphins 'Smile' While Playing”能准确概括文章主旨。B选项正确。
12. What can we learn about Optima Academy Online?
A. It has been widely accepted.
B. It holds faraway outdoor field trips.
C. It provides various online courses.
D. It requires parents to help with check-ins.
答案:C
解析:根据文章第二部分“Optima Academy Online, an all-virtual school, delivering courses that aim to improve the hearts and train the minds of young people. These courses are of different levels...”可知,Optima Academy Online提供不同级别的各种在线课程。C选项正确。
13. What does Paragraph 3 focus on about VR in education?
A. The opposite effect.
B. The development.
C. The advantages.
D. The popularity.
答案:A
解析:文章第三段提到“Future versions will doubtless be widely used... but the only questions are... There are enough reasons to doubt whether VR schools represent the future of education... it could have the opposite effect.”,主要讨论了人们对VR在教育中应用的担忧以及可能产生的负面影响。A选项正确。