精英家教网 > 练习册解析答案 > 2025年高考新方案江苏人民出版社高中英语必修第一册译林版 > 第51页解析答案
2025年高考新方案江苏人民出版社高中英语必修第一册译林版

2025年高考新方案江苏人民出版社高中英语必修第一册译林版

注:当前书本只展示部分页码答案,查看完整答案请下载作业精灵APP。练习册2025年高考新方案江苏人民出版社高中英语必修第一册译林版答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。

第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)
阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。
A
Experience the festive markets of Europe, all within a five-hour train ride from London.
Edinburgh
Edinburgh's festive market is famous in Europe. There are stalls (摊位) at St Andrew Square, Princes Street, and Princes Street Gardens, with an ice rink (溜冰场) on George Street. Festive lights shine in West Princes Street Garden. Enjoy a Ferris wheel (摩天轮) ride and warm up with a burger. There are direct trains from London King's Cross to Edinburgh.
Cologne
Cologne is famous for Christmas markets, and Cologne has several. The biggest has 150 stalls selling snow globes, wooden toys, and painted glass. Alter Markt and Heumarkt have 100 small houses around an outdoor rink. Look for handmade soap and St. Nicholas. Eurostar trains travel from London St. Pancras International to Cologne, with a change in Brussels.
Amsterdam
Amsterdam RAI conference centre becomes a winter wonderland with ice rinks, parties, and a Ferris wheel. The city shines during the Amsterdam Light Festival. Enjoy statues, snowball fights, and skating among Christmas trees. There are direct Eurostar trains from London St. Pancras International to Amsterdam Central Station.
Paris
Paris has the largest Christmas market in Paris since 2018, it has stretched from Place de la Concorde to Rue des Pyramides. You can also explore over 100 chalets (小木屋) selling cheese, chocolate, and many other things. There are direct Eurostar trains from London St. Pancras International to Paris.
1. What can people do on George Street?
A. Go skating.
B. Enjoy special cake.
C. Go skiing.
D. Enjoy skiing.
答案:A
解析:根据“Edinburgh”部分中“with an ice rink (溜冰场) on George Street”可知,在乔治街可以滑冰,A选项正确。B选项“享受特别的蛋糕”、C和D选项“滑雪”在该部分均未提及。
2. Which has markets around an outdoor rink?
B
A. Edinburgh. B. Cologne. C. Amsterdam. D. Paris.
答案:B
解析:由“Cologne”部分中“Alter Markt and Heumarkt have 100 small houses around an outdoor rink”可知,科隆的市场在室外溜冰场周围,B选项正确。A选项爱丁堡是“with an ice rink on George Street”(乔治街有溜冰场),并非市场在溜冰场周围;C选项阿姆斯特丹提到“ice rinks”但未说市场在其周围;D选项巴黎未提及溜冰场。
3. What do markets in Amsterdam and Paris have in common?
C
A. Both offer free Ferris wheel rides. B. Both are located near famous rivers. C. Both feature ice rinks and Ferris wheels. D. Both have over 100 chalets selling local goods.
答案:C
解析:“Amsterdam”部分提到“with ice rinks, parties, and a Ferris wheel”,“Paris”部分未提及摩天轮和溜冰场,原解析有误。根据文本,阿姆斯特丹有“ice rinks”和“Ferris wheel”,巴黎未提及这两项,所以该题无正确答案或题目存在错误。若按照原答案思路,可能是题目信息混淆,暂以原答案C为准。
B
A Texas mom, Hammond, is eager to encourage others to learn about autism (自闭症) through her book, A Day With No Words. The book follows her son, Aidan, through a regular day, as he uses a tablet (平板电脑) to tell his mom what he thinks or what he wants for lunch.
Aidan has autism and so does his brother, Josiah. Aidan does not speak while Josiah, in some situations. "After people learn that Aidan doesn't speak, one response they will have is to ask: 'So he doesn't know words?' or 'Does he not understand anything that we're saying?'" said Hammond. Those questions pressed Hammond to find a way to show the life of people with autism.
Hammond said Aidan understood words. He communicated by using a tablet that let him express himself through pictures and words. "When my son was younger, some experts would say, 'Oh, he is unlikely to speak.' But he's kind of communicating with me, just in a unique way," Hammond said. "And I love that. I love that for him."
Aidan's communication method is shown in A Day With No Words. "I wanted to support my son in every possible way that I could," Hammond said.
Hammond surely hopes to make readers think more deeply about communication and learn more about autism. Besides, she also wants to show close ties she has with her son, Aidan. "I wanted to show that he is like all the other kids. He loves being outside. He loves swings (秋千). He loves playing on the grass, and he loves life," she added.
4. How did Aidan communicate?
A. Just by crying and laughing.
B. With the help of his brother Josiah.
C. By speaking in some situations.
D. Through a tablet with words and pictures.
答案:D
解析:根据“The book follows her son, Aidan...as he uses a tablet to tell his mom what he thinks or what he wants for lunch.”以及“Hammond said Aidan understood words. He communicated by using a tablet that let him express himself through pictures and words.”可知,Aidan通过带有图片和文字的平板电脑交流,D选项正确。A选项“只通过哭和笑”文中未提及;B选项“在哥哥Josiah的帮助下”错误,文中说Josiah也有自闭症,且Aidan是自己用平板交流;C选项“在某些情况下说话”是Josiah的情况,不是Aidan的。