精英家教网 > 练习册解析答案 > 2025年高考新方案江苏人民出版社高中英语必修第一册译林版 > 第65页解析答案
2025年高考新方案江苏人民出版社高中英语必修第一册译林版

2025年高考新方案江苏人民出版社高中英语必修第一册译林版

注:当前书本只展示部分页码答案,查看完整答案请下载作业精灵APP。练习册2025年高考新方案江苏人民出版社高中英语必修第一册译林版答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。

能力提升Ⅰ. 阅读理解A1. What is the key to her friendship with Laura according to the author?A. Being themselves.B. Agreeing on everything.C. Sharing similar interests.D. Communicating regularly.
答案:A
解析:根据“the beauty of childhood friendships, of course, is that we are completely ourselves in them.”可知关键是做自己,A选项“Being themselves.”符合,故选A。
B
Scientists exploring a marine trench(海沟)near Japan were surprised to find a type of snailfish in one of the deepest parts of the ocean, at 8,336 meters below the surface. The creature is probably the deepest fish anyone will ever find.
"They can't really go any deeper," says deep-sea scientist Alan Jamieson of the University of West Australia, who led the team that made the discovery, considering the theoretical limit of fish physiology(生理机能)is around 8,400 meters to ensure that fish cells don't become too small at such enormous pressures. "If anyone does find fish deeper than this, it will not be by much," Jamieson says. The previous record holder, a junior snailfish seen in the Mariana Trench, was filmed at a depth of 8,178 meters in 2017.
Prosanta Chakrabarty, director of fishes at Louisiana State University's Museum of Natural Science, is impressed that the fish could survive so far down, where the water pressure is 800 times that of the surface. "At that depth, everything from gas exchange for breathing to nearly every physiological function seems impossible," he says. "I can barely swim to the bottom of a swimming pool without my ears exploding."
Jamieson's team discovered the smallfish in August 2022 at the bottom of the Izu-Ogasawara Trench, near the main islands of Japan. To explore deep ocean trenches, the team was using manned and unmanned underwater vehicles equipped with cameras, lights and batteries, along with a weight to carry the equipment to the seafloor, unexpectedly photographing the fish.
The warmer water seems to be why the snailfish survive. These snailfish are living near the edge of what's possible. "The difference is less than a degree, so we wouldn't care," Jamieson says. "But it makes a difference to sea animals."
In an e-mail to Scientific American, Dahiana Arcila, a scientist who studies fishes noted the part played by technology in the discovery. "Detectors and will lead to a deeper understanding of our planet's oceans," she wrote.
5. What can we learn from the first paragraph?
A. The snailfish is native to the marine trench.
B. The snailfish is within the expectations of the scientist.
C. It was the Japanese scientists that conducted the exploration.
D. The fish may be the deepest one in the ocean now and forever.
答案:5. D
解析:根据第一段“The creature is probably the deepest fish anyone will ever find.”可知,这种鱼可能是现在乃至永远海洋中最深的鱼,D选项正确。