精英家教网 > 练习册解析答案 > 2025年高考新方案江苏人民出版社高中英语必修第一册译林版 > 第52页解析答案
2025年高考新方案江苏人民出版社高中英语必修第一册译林版

2025年高考新方案江苏人民出版社高中英语必修第一册译林版

注:当前书本只展示部分页码答案,查看完整答案请下载作业精灵APP。练习册2025年高考新方案江苏人民出版社高中英语必修第一册译林版答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。

5. What made Hammond write A Day With No Words?
A. Her sons' advice.
B. Readers' requests.
C. Her dream of writing.
D. People's unawareness of autism.
答案:D
解析:根据“Those questions pressed Hammond to find a way to show the life of people with autism.”可知,人们对自闭症患者的不了解(如问“So he doesn't know words?”等问题)促使Hammond写这本书,D选项“People's unawareness of autism”(人们对自闭症的不了解)正确。A选项“她儿子的建议”、B选项“读者的要求”、C选项“她的写作梦想”文中均未提及。
6. Which of the following best describes Hammond as a mother?
A
A. Caring and determined. B. Confident and intelligent. C. Hard-working and courageous. D. Humorous and knowledgeable.
答案:A
解析:Hammond为了让人们了解自闭症,支持儿子,写了这本书,体现了她对儿子的关心(caring);面对人们的疑问,她决心通过书籍展示自闭症患者的生活,体现了她的坚定(determined),A选项正确。B选项“自信且聪明的”、C选项“勤奋且勇敢的”、D选项“幽默且知识渊博的”在文中均无明显体现。
7. What is the main idea of the text?
A. The story of a talented autistic boy.
B. The difficulties of raising autistic children.
C. A mom's book about her autistic son and its purpose.
D. The different communication methods of autistic people.
答案:C
解析:文章主要讲述了Hammond通过她的书《A Day With No Words》来展示自闭症儿子Aidan的生活,并介绍了她写这本书的目的(让人们了解自闭症、思考沟通方式等),C选项正确。A选项“一个有天赋的自闭症男孩的故事”、B选项“抚养自闭症儿童的困难”、D选项“自闭症患者不同的沟通方式”均是文章的部分内容,并非主旨。
C
Rainwater in cities causes more troubles than wet feet. It carries away waste from rooftops and washes the streets to be very, clean, but when it washes the streets and other harmful pollutants, scientists are now trying to work out how to deal with flooding rainwater.
In the city of Wetshells, Belgium, researchers are experimenting with seashells. Millions of shells from the nearby North Sea are used to collect and treat rainwater from a shopping mall roof and a parking lot. The shells are laid below a surface drain (下水道) through which dirty water is carried away. With a 70% empty space that allows them to store rainwater, they are also a natural cleaning station, which is then used to water community gardens.
The experiment is part of a project called StopUP, whose goal is to prevent rainwater from carrying pollutants into lakes and rivers. The project's focus is to make sure that such wastewater, which can include everything from plastics to heavy metals, gets treated.
Thomas Jeffery, head of the College of Environmental Engineering in Germany, said a big knowledge gap can exist between the popular perception of rainwater and its true content. "Rainwater seems to be very clean, but when it washes the streets and other harmful pollutants," said Thomas full of dust and other harmful pollutants.
In Europe, 38% of surface water bodies have different forms of pollutants, which run deep in the ground and damage soils, plants and animals, according to Julie Rosalie, director of the European Environment Agency. Human health depends on clean water for drinking, bathing and cooking, and now we are at risk because plants and animals are affected by chemicals in rivers, lakes and coastal waters.
StopUP technologies and methods could provide tools to reduce rainwater pollution, " Rosalie said. "It has a positive effect on the quality of our common environment."
8. What are the seashells in the experiment used for?
A. Clearing the polluted rainwater.
B. Repairing a shopping mall.
C. Making gardens more attractive.
D. Carrying away waste in cities.
答案:A
解析:根据“The shells are laid below a surface drain through which dirty water is carried away...they are also a natural cleaning station”可知,贝壳被用来收集和处理雨水,起到清洁作用,A选项“净化被污染的雨水”正确。B选项“修理购物中心”、C选项“使花园更有吸引力”、D选项“带走城市的垃圾”均与贝壳的作用无关。