自主学习手册辽宁少年儿童出版社八年级英语译林版
注:当前书本只展示部分页码答案,查看完整答案请下载作业精灵APP。练习册自主学习手册辽宁少年儿童出版社八年级英语译林版答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
四、信息还原:请认真阅读下面短文,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项(六选五)
It is difficult to make friends if you stay home alone all the time. Get out of the house and do things that will put you in touch with (接触) other people. 1______
Don't be afraid to show people what you are really good at. 2______ People will be interested in you if there is something interesting about you.
3______ That way, they will find it easier to talk to you.
Be a good listener. Let people talk about themselves before talking about "me, me, me". Ask lots of questions. 4______
Try to make friends with the kind of people you really like, respect, and admire (羡慕)—not just with those who are easy to meet. Be friendly to a lot of people. 5______ As a result, you'll have more chances for making friends.
A. Show an interest in their answers.
B. It's easier to make friends when you have the same interests.
C. That way, you'll have a bigger group to choose from.
D. I believe making friends depends on your looks and qualities.
E. Talk about the things you like and do best.
F. Look at people in the eye when you talk to them.
答案:1. B
解析:前文提到“走出家门做能接触到其他人的事情”,选项B“当你们有相同兴趣时,交朋友更容易”承接上文,说明接触他人后如何更容易交朋友,符合语境。
2. E
解析:前文说“不要害怕向人们展示你真正擅长的东西”,选项E“谈论你喜欢且做得最好的事情”是对展示擅长事物的具体做法,衔接紧密。
3. F
解析:后文“那样他们会发现更容易和你交谈”,选项F“和别人说话时看着他们的眼睛”是一种交流方式,这种方式能让对方更容易交谈,符合逻辑。
4. A
解析:前文“做一个好的倾听者。让人们在谈论‘我,我,我’之前先谈论他们自己。问很多问题”,选项A“对他们的回答表现出兴趣”是倾听和提问后的进一步做法,符合语境。
5. C
解析:前文“对很多人友好”,选项C“那样,你会有更大的群体可供选择”解释了对很多人友好的好处,与后文“结果,你会有更多交朋友的机会”衔接。
五、阅读短文,回答问题(1-4题答案不超过12个单词)
HBO's My Brilliant Friend is moving into its last season. The show is set in Naples, Italy, after World War II. It follows a friendship over 50 years between two women, Elena and Lila. Their friendship is at the heart of their journeys (旅程) to find out who they are.
Each season shows a different part of their lives—from childhood to adulthood (成年时期). You can see how women face difficulties because of how the world works. Elena and Lila's relationship is more than just friendship. They help shape each other's personalities.
Elena and Lila learn and get inspiration (鼓舞) from each other. Their friendship is full of jealousy (嫉妒) and competition, but it also helps them grow. They push each other to aim (设定目标) higher. When Elena does well in school, it encourages Lila to study on her own, even though her family doesn't have the money to send her to school. Lila's marriage (婚姻) to a man called Stefano makes Elena think again about her own choices.
The show isn't just about heroines (女主角); it also looks at women's experiences at different life stages (阶段)—how they see themselves, face difficulties, and find their voices.
1. What is the setting of the show My Brilliant Friend?
2. How long does the two women's friendship last?
3. According to Paragraph 2, what is the friendship like in the show?
4. Why doesn't Lila go to school?
5. Translate the following sentence into Chinese.
It also looks at women's experiences at different life stages—how they see themselves, face difficulties, and find their voices.
答案:1. Naples, Italy, after World War II.
解析:根据第一段“The show is set in Naples, Italy, after World War II.”可知答案。
2. Over 50 years.
解析:根据第一段“It follows a friendship over 50 years between two women...”可知答案。
3. More than just friendship.
解析:根据第二段“Elena and Lila's relationship is more than just friendship.”可知答案。
4. Her family doesn't have the money.
解析:根据第三段“even though her family doesn't have the money to send her to school”可知答案。
5. 它也关注女性在不同人生阶段的经历——她们如何看待自己、面对困难以及找到自己的声音。
解析:“looks at”译为“关注”,“experiences”译为“经历”,“life stages”译为“人生阶段”,“find their voices”译为“找到自己的声音”。