精英家教网 > 练习册解析答案 > 自主学习手册辽宁少年儿童出版社八年级英语译林版 > 第14页解析答案
自主学习手册辽宁少年儿童出版社八年级英语译林版

自主学习手册辽宁少年儿童出版社八年级英语译林版

注:当前书本只展示部分页码答案,查看完整答案请下载作业精灵APP。练习册自主学习手册辽宁少年儿童出版社八年级英语译林版答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。

The school is expensive. But Kitty is growing up in a way she could never have done at home in London. I think I have (5)________ for her.
答案:made a wise decision
解析:根据上文描述学校的好处,可知“我认为我为她做了一个明智的决定”,made a wise decision“做了一个明智的决定”,符合语境。
四、根据中文提示完成下列句子
1. 你知道世界上的不同寻常的学校吗?
Do you know any ________ around the world?
2. 有些学校甚至比我们通常见到的学校更有趣。
Some of schools ________ the schools we usually see.
3. 有些学校的孩子们住得离他们的学校很远。
The children in some schools ________ their schools.
4. 有了船校,甚至是有洪水的日子,他们也有机会学习。
With the boat school, they ________ learn even when there are floods.
5. 除此以外,菲律宾和危地马拉使用塑料瓶来建造学校,因为这很便宜且对环境有益。
In addition, The Philippines and Guatemala ________ because it is cheap and ________.
答案:1. unusual schools
2. are even more interesting than 
3. live far away from
4. also have a chance to
5. build schools with plastic bottles; good for the environment
五、微写作 Do you know about any other unusual schools? Talk about one of them. (At least 3-5 sentences)
________
________
________
________
________
________
答案:Yes, I know about the Floating School in Bangladesh. It is built on boats to deal with the problem of frequent floods. Students can attend classes even when the area is flooded. The school has all necessary facilities like a library and a playground. It not only provides education but also helps students stay safe during disasters. This kind of school is really creative and helpful for children in flood-prone areas.
六、首字母填空
A couple in India is running an (1) u________ school for poor kids. Students carry bags of plastic every day on their way to school. Each student has to take around 25 pieces of plastic waste every week.
Parmita Sarma and Mazin Muhtar (2) b________ the school in June, 2016. “We are trying to train students to live an eco-friendly life. The whole recycling program is carried out by the students, from (3) s________ to finish,” says Sarma. People near the school used to burn plastic waste during winter to keep warm. This made the classrooms (4) f________ of harmful smoke.
In order to help clean up the community, the school began to encourage its students to bring their (5) p________ waste as school fees (学费). It also taught them the harmful effects (影响) of plastic. They were shocked to learn that burning plastic would do serious harm to people’s health and the (6) e________.
The school has always been different as kids in poor families need to earn money to stay in school by learning and earning. Older students can get paid by teaching younger ones. “Our students learn more to earn more—we (7) p________ them according to their skills and knowledge, and punish them for (8) b________ behavior. Students are strongly inspired to behave like model students,” says Sarma.
The school started with only 20 children. Now the (9) n________ of children has grown to 110. The couple would like to (10) c________ 100 schools like this across the country in the future.
答案:1. unusual
解析:根据下文描述学校的特别之处,可知是“不寻常的学校”,unusual“不寻常的”。
2. built
解析:根据“the school in June, 2016”可知是“建立学校”,build的过去式是built。
3. start
解析:from start to finish“从开始到结束”,固定短语。
4. full
解析:be full of“充满”,固定短语,此处指“教室充满有害烟雾”。
5. plastic
解析:根据上文“Students carry bags of plastic”可知是“带塑料垃圾作为学费”,plastic“塑料的”。
6. environment
解析:burning plastic对“环境”有害,environment“环境”。
7. pay
解析:根据“Older students can get paid by teaching younger ones”可知“根据他们的技能和知识支付报酬”,pay“支付”,主语we,时态为一般现在时,用动词原形。
8. bad
解析:punish them for bad behavior“因不良行为惩罚他们”,bad“坏的”,修饰behavior。
9. number
解析:the number of“……的数量”,固定短语,指“学生的数量增长到110”。
10. create
解析:would like to do sth.“想要做某事”,create“创建”,句意为“这对夫妇希望未来在全国创建100所这样的学校”。