2026年薪火金卷高考仿真模拟卷英语
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2026年薪火金卷高考仿真模拟卷英语 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第66页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
D
Fragile. Oversensitive. Glued to their phones. Is this what comes to mind when we think of
the teens of this generation? While this may be true, there might be more to this generation of
teens than what is generally perceived.
Never before have the lives of any generation of teens been as flooded with mobile
technology and social media as the teens of this generation. The popularity of social media has
led to a world in which teens have to participate in some social platforms, or else cause the social
anger of their friends, some of whom communicate primarily via those online platforms. As
compared to their parents or grandparents who were likely less connected and more isolated,
these teens are constantly exposed to the highlight reels(高光时刻) of many in their social circles
and beyond. It is no wonder that the self-esteem and mental health of this generation’s teens have
taken a hit.
Moreover, the teens today are more individualistic. This is in contrast to the kampong spirit
of their parents’ and grandparents’ days. Gone is the friendship among neighbors who are
friendly with one another and quick to offer a helping hand when they see another in need. In its
place, we have teens who may not even have a clue as to who lives in the unit next to theirs, much
less offer a friendly nod or wave when they happen to cross paths with a neighbour.
Yet, the effects of technology on this generation of teens are not all bad. Arguably, the very
connectedness that social media brings about has led to being more progressive. Logging onto
platforms where people of all walks of life gather means that one is exposed to those people and
their distinctive ways of life. In comparison, the parents or grandparents of this generation of
teens probably did not have the same opportunity to get to know people outside of their social
circles at their age, and are thus more likely to have fixed, stereotypical(刻板的) opinions of people
different from them. This generation of teens, on the other hand, has the chance to use this
technology to understand the variety and diversity out there.
32. What does the underlined phrase “have taken a hit” in Paragraph 2 mean?
A. Have been terribly hurt.
B. Have improved a lot.
C. Have recovered soon.
D. Have been ignored.
33. Which belongs to the kampong spirit according to Paragraph 3?
A. Telephone your parents regularly.
B. Never say hi to your classmates.
C. Share your food with neighbours.
D. Borrow money from your teacher.
34. What good effect does social media have on the teens?
A. They are more ambitious and active.
B. They are more friendly and generous.
C. They are more independent of their parents.
D. They are more open-minded and better informed.
35. How is the passage developed?
A. By giving examples.
B. By showing statistics.
C. By making comparisons.
D. By providing instructions.
Fragile. Oversensitive. Glued to their phones. Is this what comes to mind when we think of
the teens of this generation? While this may be true, there might be more to this generation of
teens than what is generally perceived.
Never before have the lives of any generation of teens been as flooded with mobile
technology and social media as the teens of this generation. The popularity of social media has
led to a world in which teens have to participate in some social platforms, or else cause the social
anger of their friends, some of whom communicate primarily via those online platforms. As
compared to their parents or grandparents who were likely less connected and more isolated,
these teens are constantly exposed to the highlight reels(高光时刻) of many in their social circles
and beyond. It is no wonder that the self-esteem and mental health of this generation’s teens have
taken a hit.
Moreover, the teens today are more individualistic. This is in contrast to the kampong spirit
of their parents’ and grandparents’ days. Gone is the friendship among neighbors who are
friendly with one another and quick to offer a helping hand when they see another in need. In its
place, we have teens who may not even have a clue as to who lives in the unit next to theirs, much
less offer a friendly nod or wave when they happen to cross paths with a neighbour.
Yet, the effects of technology on this generation of teens are not all bad. Arguably, the very
connectedness that social media brings about has led to being more progressive. Logging onto
platforms where people of all walks of life gather means that one is exposed to those people and
their distinctive ways of life. In comparison, the parents or grandparents of this generation of
teens probably did not have the same opportunity to get to know people outside of their social
circles at their age, and are thus more likely to have fixed, stereotypical(刻板的) opinions of people
different from them. This generation of teens, on the other hand, has the chance to use this
technology to understand the variety and diversity out there.
32. What does the underlined phrase “have taken a hit” in Paragraph 2 mean?
A. Have been terribly hurt.
B. Have improved a lot.
C. Have recovered soon.
D. Have been ignored.
33. Which belongs to the kampong spirit according to Paragraph 3?
A. Telephone your parents regularly.
B. Never say hi to your classmates.
C. Share your food with neighbours.
D. Borrow money from your teacher.
34. What good effect does social media have on the teens?
A. They are more ambitious and active.
B. They are more friendly and generous.
C. They are more independent of their parents.
D. They are more open-minded and better informed.
35. How is the passage developed?
A. By giving examples.
B. By showing statistics.
C. By making comparisons.
D. By providing instructions.
答案:
32.A [词义猜测题。根据第二段最后两句可知,这一代青少年与外界接触更多,会看到他人更丰富精彩的人生时刻,自己的自尊和心理健康会因此受到负面影响,即遭受打击。因此,have taken a hit 意为“受到打击”。]
33.C [推理判断题。根据第三段中的“This is in contrast... when they see another in need.”可知,村落精神指的是邻里之间彼此友好、互帮互助的精神。因此,与邻居分享食物属于村落精神。]
34.D [推理判断题。根据最后一段第三、四句可知,这一代青少年能从社交媒体中获益,变得更有见识、更加开明。]
35.C [写作手法题。第二段中的“As compared to”,第三段中的“in contrast to”和第四段中的“In comparison”均为通过比较说明情况。因此,文章主要通过作比较的方法进行论证。]
33.C [推理判断题。根据第三段中的“This is in contrast... when they see another in need.”可知,村落精神指的是邻里之间彼此友好、互帮互助的精神。因此,与邻居分享食物属于村落精神。]
34.D [推理判断题。根据最后一段第三、四句可知,这一代青少年能从社交媒体中获益,变得更有见识、更加开明。]
35.C [写作手法题。第二段中的“As compared to”,第三段中的“in contrast to”和第四段中的“In comparison”均为通过比较说明情况。因此,文章主要通过作比较的方法进行论证。]
查看更多完整答案,请扫码查看