2026年薪火金卷高考仿真模拟卷英语


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2026年薪火金卷高考仿真模拟卷英语 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2026年薪火金卷高考仿真模拟卷英语》

B
I look forward to my half-hour train ride to work every morning. I can look out of the
window as it twists and turns itself through neighborhoods with the sun casting its strong
lighting on the floor of the train car. I sometimes get lost in thought while following the light.
But the reason I love this ride is that it’s a reminder of how neighborhoods can change from block
to block.
For almost a year now, I have been riding this train as I head into the office where I work as
a reporter for a local magazine. I am one of 13 journalists who help report community news in
areas that are often forgotten. And for me, that means covering areas like the one I grew up in.
Last week, as I was on the way to my office, I started wondering how neighborhoods have
changed since the 2008 housing crisis. I searched addresses on the city’s southwest side, a
neighborhood that has seen a significant number of residential homes pulled down. I scanned the
street views recorded on my phone and saw how the neighborhood looked in 2007. Then I set out
to visit the city block, and that’s when I met 3-year-old Harmony.
Harmony loved collecting rocks for me to hold as I walked down the street with her mother,
Marquita. I already knew what the neighborhood looked like in the past, but Marquita shared
more details of the people who once lived on her block, who were really friendly to each other.
However, people today in the neighborhood are busy with life and seldom say hello to each other.
Marquita has lived on this block her entire life, and Harmony has for most of her short life as
well. But the neighborhood that Marquita grew up in will be one obviously different than the one
Harmony will grow to know.
In the end, they smiled at my camera. And then I got back on the train and headed back to
the office to tell their stories.
24. What makes the author love his train ride to work?
A. Being lost in thought.
B. Admiring the outside views.
C. Enjoying the warm sunshine.
D. Knowing the change of blocks.
25. How did the author find out what the city’s southwest side looked like in the past?
A. By reading earlier reports.
B. By interviewing local people.
C. By watching past street views.
D. By searching his memories.
26. How might Marquita feel when she talked with the author?
A. Sad.
B. Nervous.
C. Touched.
D. Confused.
27. What is the main purpose of the passage?
A. To share a pleasant train ride with us.
B. To tell us the work of a news reporter.
C. To show us a crowded community.
D. To introduce a new neighborhood.
答案: 24. D [细节理解题。根据第一段最后一句可知,作者喜欢坐火车去上班是因为可以了解街区的变化。]
25. C [细节理解题。根据第三段中的“I scanned the street views recorded on my phone and saw how the neighborhood looked in 2007.”可知,作者是通过查看过去的街景才发现城市的西南侧过去的样子。]
26. A [推理判断题。根据倒数第二段中的“I already knew... and seldom say hello to each other.”可知,现在的街区已与玛奎塔当年生活的样子不同,现在的人很少互相打招呼。由此可推知,玛奎塔与作者交谈时,她可能感到难过。]
27. B [写作意图题。通读全文,尤其是根据第二段第一句及最后一段内容可推知,文章的主要目的是介绍作者作为一名新闻记者的日常工作。]

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭