2026年薪火金卷高考仿真模拟卷英语
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2026年薪火金卷高考仿真模拟卷英语 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第64页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
B
Last summer, at a bookstore, my son Henry was fascinated by the cover of the first novel
from Peter Brown’s middle-grade trilogy(三部曲). He then finished it in just two days. “Dad,
why did The Wild Robot have to be so sad?” He tearfully asked me.
The story is set on a remote island, where a robot named Roz learns to survive and
communicate with the island’s creatures, and becomes part of the community. For my son, it was
the first book he discovered on his own; the first to impact him with the mix of tragedy and joy.
When I finished the book, I knew why Henry loved it. In our book club discussion, he
described how Brown’s pictures and words had made the story feel real. When talking about its
final scenes, where Roz leaves to find repairs for her injured body, Henry cried again. His
previous reading experiences had cheerful, “happily-ever-after” endings, but this book
introduced him to the beauty of complex emotions. I tried to explain how sadness can enhance the
meaning of happy moments, but failed to fully convince him.
Once our discussion ended, Henry requested to buy The Wild Robot Escapes and instantly
fell in love with it. He read the first two books repeatedly, so you can imagine his excitement
when we finally got a copy of The Wild Robot Protects.
We both agree it is worth the wait. Roz leaves the island again to stop an underwater threat:
“the poison tide”. Brown expertly balances between breathtaking adventure and unsettling
ideas—not just happiness and sadness, but also, given the climate-change undercurrents, hope
and despair.
And, here’s something special about Roz: her physical clumsiness and confusion about life,
conveyed through her expressive eyes and downturned mouth. Her story reflects the challenges
of surviving in a strange place, much like a child’s journey. Readers love Roz. They learn from
her. Even better, they learn alongside her. Roz gave Henry the power to push through the first
book’s sad parts, getting him ready to appreciate that, sometimes, sadness isn’t a bad thing to
feel.
24. What made the author read The Wild Robot?
A. Its tragic ending.
B. Its attractive cover.
C. Henry’s emotional response to it.
D. Henry’s tearful recommendation.
25. How was the trilogy different from books Henry had read?
A. It referred to the topic of robots.
B. It expressed complicated feelings.
C. It prevented an underwater threat.
D. It described the scenes of an island.
26. What makes Roz in the trilogy special?
A. Her robotic power.
B. Her adventurous spirit.
C. Her strange expressions.
D. Her struggling experiences.
27. What does the author want to convey to us?
A. Misfortune inspires great literary works.
B. Robot stories work like magic on children.
C. Book discussions help kids survive tragedies.
D. Reading tragedies facilitates personal growth.
Last summer, at a bookstore, my son Henry was fascinated by the cover of the first novel
from Peter Brown’s middle-grade trilogy(三部曲). He then finished it in just two days. “Dad,
why did The Wild Robot have to be so sad?” He tearfully asked me.
The story is set on a remote island, where a robot named Roz learns to survive and
communicate with the island’s creatures, and becomes part of the community. For my son, it was
the first book he discovered on his own; the first to impact him with the mix of tragedy and joy.
When I finished the book, I knew why Henry loved it. In our book club discussion, he
described how Brown’s pictures and words had made the story feel real. When talking about its
final scenes, where Roz leaves to find repairs for her injured body, Henry cried again. His
previous reading experiences had cheerful, “happily-ever-after” endings, but this book
introduced him to the beauty of complex emotions. I tried to explain how sadness can enhance the
meaning of happy moments, but failed to fully convince him.
Once our discussion ended, Henry requested to buy The Wild Robot Escapes and instantly
fell in love with it. He read the first two books repeatedly, so you can imagine his excitement
when we finally got a copy of The Wild Robot Protects.
We both agree it is worth the wait. Roz leaves the island again to stop an underwater threat:
“the poison tide”. Brown expertly balances between breathtaking adventure and unsettling
ideas—not just happiness and sadness, but also, given the climate-change undercurrents, hope
and despair.
And, here’s something special about Roz: her physical clumsiness and confusion about life,
conveyed through her expressive eyes and downturned mouth. Her story reflects the challenges
of surviving in a strange place, much like a child’s journey. Readers love Roz. They learn from
her. Even better, they learn alongside her. Roz gave Henry the power to push through the first
book’s sad parts, getting him ready to appreciate that, sometimes, sadness isn’t a bad thing to
feel.
24. What made the author read The Wild Robot?
A. Its tragic ending.
B. Its attractive cover.
C. Henry’s emotional response to it.
D. Henry’s tearful recommendation.
25. How was the trilogy different from books Henry had read?
A. It referred to the topic of robots.
B. It expressed complicated feelings.
C. It prevented an underwater threat.
D. It described the scenes of an island.
26. What makes Roz in the trilogy special?
A. Her robotic power.
B. Her adventurous spirit.
C. Her strange expressions.
D. Her struggling experiences.
27. What does the author want to convey to us?
A. Misfortune inspires great literary works.
B. Robot stories work like magic on children.
C. Book discussions help kids survive tragedies.
D. Reading tragedies facilitates personal growth.
答案:
24.C [细节理解题。根据第一段中的“‘Dad,why did The Wild Robot have to be so sad?’ He tearfully asked me.(‘爸爸,为什么《荒野机器人》读起来这么悲伤?’他含泪问我。)”以及第三段中“When I finished the book, I knew why Henry loved it.(当我读完这本书的时候,我知道 Henry为什么喜欢它了。)”可知,Henry 对这本书的情绪反应促使作者阅读《荒野机器人》。故选C。]
25.B [细节理解题。根据第三段中的“His previous reading experiences had cheerful,‘happily - ever - after’ endings,but this book introduced him to the beauty of complex emotions.(他以前的阅读经历都是愉快的,‘从此幸福快乐’的结局,但这本书让他认识到复杂情感的美。)”可知,《荒岛机器人》三部曲和 Henry 以前读的书的不同之处在于它表达了复杂的情感。故选B。]
26.D [细节理解题。根据最后一段中的“And,here's something special about Roz: her physical clumsiness and confusion about life, conveyed through her expressive eyes and downturned mouth. Her story reflects the challenges of surviving in a strange place,much like a child's journey.(而且,Roz 有一些特别之处:她身体上的笨拙和对生活的困惑,通过她富有表现力的眼睛和下垂的嘴传达出来。她的故事反映了在一个陌生的地方生存的挑战,就像一个孩子成长的旅程。)”可知,《荒岛机器人》三部曲中 Roz 的特别之处在于她的奋斗经历。故选D。]
27.D [推理判断题。通读全文,尤其是根据最后一段中的“Roz gave Henry the power to push through the first book's sad parts,getting him ready to appreciate that,sometimes,sadness isn't a bad thing to feel.(Roz 给了 Henry 读完第一本书中悲伤部分的力量,让他慢慢懂得,有时候,悲伤并不是一件坏事。)”可知,文章主要讲述了作者的儿子阅读了一本书《荒野机器人》后,被故事内容所打动。于是作者也阅读了这本书,并感悟到悲伤能增强快乐时刻的意义以及悲伤也可以让人成长。由此可推知,作者想表达的是阅读悲剧有助于个人成长。故选D。]
25.B [细节理解题。根据第三段中的“His previous reading experiences had cheerful,‘happily - ever - after’ endings,but this book introduced him to the beauty of complex emotions.(他以前的阅读经历都是愉快的,‘从此幸福快乐’的结局,但这本书让他认识到复杂情感的美。)”可知,《荒岛机器人》三部曲和 Henry 以前读的书的不同之处在于它表达了复杂的情感。故选B。]
26.D [细节理解题。根据最后一段中的“And,here's something special about Roz: her physical clumsiness and confusion about life, conveyed through her expressive eyes and downturned mouth. Her story reflects the challenges of surviving in a strange place,much like a child's journey.(而且,Roz 有一些特别之处:她身体上的笨拙和对生活的困惑,通过她富有表现力的眼睛和下垂的嘴传达出来。她的故事反映了在一个陌生的地方生存的挑战,就像一个孩子成长的旅程。)”可知,《荒岛机器人》三部曲中 Roz 的特别之处在于她的奋斗经历。故选D。]
27.D [推理判断题。通读全文,尤其是根据最后一段中的“Roz gave Henry the power to push through the first book's sad parts,getting him ready to appreciate that,sometimes,sadness isn't a bad thing to feel.(Roz 给了 Henry 读完第一本书中悲伤部分的力量,让他慢慢懂得,有时候,悲伤并不是一件坏事。)”可知,文章主要讲述了作者的儿子阅读了一本书《荒野机器人》后,被故事内容所打动。于是作者也阅读了这本书,并感悟到悲伤能增强快乐时刻的意义以及悲伤也可以让人成长。由此可推知,作者想表达的是阅读悲剧有助于个人成长。故选D。]
查看更多完整答案,请扫码查看