2026年薪火金卷高考仿真模拟卷英语


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2026年薪火金卷高考仿真模拟卷英语 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2026年薪火金卷高考仿真模拟卷英语》

C
The World Economic Forum predicts the global population will hit 9. 8 billion by 2050,
which means we might need to grow as much as double the amount of food we do today and do it
without significantly consuming limited resources such as land and water.
But there are reasons to be positive. Historically, human intelligence has risen to the
population challenge. 8, 000 years ago in the first agricultural revolution, the plough(犁)
transformed productivity. In the 1800s, inventions such as the seed drill brought a degree of
mechanization to farming. Then, in the mid-20th century, there were major breakthroughs in
artificial fertilizer and plant science.
Now, we are entering a fourth age of agriculture. Innovation is exploding. The digital
transformation of agriculture is not theory. It’s real. And it’s having a huge impact across all
aspects of farming.
In April 2020, Chinese drone(无人机) maker XAG organized a rice seeding demonstration in
Guangdong Province. First, it invited two workers to spread 5 kg of rice seeds in the traditional
way—by wading across 1,200 square metres of waterlogged field. The laborious process took 25
minutes. Then it unleashed(释放) its XAG XPlanet drone on the same task. The unmanned aerial
system followed a pre-programmed route and threw rice seeds from the air. It completed the job
in 120 seconds. XAG claims its system can use up to 90 percent less water and 30 percent fewer
chemicals than traditional technique.
Barcelona-based startup Faromatics has also attracted a lot of attention for its EU-funded
invention: a robot called the ChickenBoy. It lets chicken farmers autonomously monitor their
stock. The robot glides along the ceiling and uses a set of sensors to measure temperature, air
quality, light and sound in poultry housing. Farmers can use a cloud platform to set the
ChickenBoy to send mobile alerts.
The task of feeding 9. 8 billion mouths by 2050 is one of the greatest facing humanity, but
thanks to technology, there is good reason to be confident for the future.
28. What does the underlined phrase “human intelligence” refer to in the passage?
A. Smart farming.
B. Agricultural revolution.
C. Plant science.
D. Artificial intelligence.
29. What is the purpose of Paragraph 2?
A. To express the author’s confidence in the human wisdom.
B. To tell us some challenges in the agricultural development.
C. To show us the present situation of the world food shortage.
D. To call on the government to take some effective measures.
30. What is the advantage of XAG XPlanet drone?
A. It saves more money than the manual seeding.
B. It’s more efficient and environmentally friendly.
C. It can rapidly reduce wastage and improve yields.
D. It helps farmers make better decisions about seeding.
31. What can be inferred about the ChickenBoy?
A. Its system needs to be improved.
B. It aims to attract farmers’ attention.
C. It was invented by a chicken farmer.
D. It helps farmers look after the chicken.
答案: 28. A [词义猜测题。该短语出现在第二段,但是其所指需要根据下文内容确定。下文主要介绍农业发展的阶段以及农业数字化不断发展,再结合下文列举的无人机播种和机器人照顾家禽的例子可知,human intelligence指“智慧农业”。]
29. A [推理判断题。根据第二段中的“But there are reasons to be positive. Historically, human intelligence has risen to the population challenge.”可推知,第二段的目的是表达作者对人类的智慧充满信心。]
30. B [细节理解题。根据倒数第三段最后两句可知,无人机效率更高而且环保。]
31. D [推理判断题。根据倒数第二段最后两句可知,小鸡超级机器人负责家禽房内的温度、空气质量、光线和声音,而农民只需要使用云平台对机器人进行操作。由此可推知,小鸡超级机器人帮助农民照顾家禽。]

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭