2025年学业水平评价同步检测卷七年级英语上册人教版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年学业水平评价同步检测卷七年级英语上册人教版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年学业水平评价同步检测卷七年级英语上册人教版》

( )29. At 7:30 a.m. on school days, Lorna _______.
A. gets up
B. takes a shower
C. has breakfast
D. walks to school
( )30. What does Lorna do at 1:30 p.m. on school days?
A. (图片:吃饭)
B. (图片:睡觉)
C. (图片:喂猫)
D. (图片:上课)
( )31. Lorna goes to the violin club every _______.
A. Monday
B. Wednesday
C. Friday
D. Sunday
( )32. The passage is about Lorna's _______ from Monday to Friday.
A. life
B. school
C. exercise
D. family
B
My name is Nick! I'm 11 years old. I live in Cardiff with my parents and my baby brother.
I usually get up at half past seven. Then I go to the bathroom and have a shower. After that, I get dressed and comb my hair.
I go downstairs to have my breakfast. I usually have some bread and milk for breakfast. Then I brush my teeth. At half past eight I go to school on foot, because I live near the school. On my way to school I always listen to music on my music player.
My classes start at 9 o'clock. I have lunch in the school canteen at half past twelve. Then we have a small break. During the break I play with my friends.
Classes finish at 4 o'clock. I go back home on foot with my music player. When I arrive home, I do my homework and then watch TV.
At half past seven I have dinner with my family. After dinner, I usually do some reading and at about 10 o'clock I go to bed.
( )33. How many people are there in Nick's family?
A. Three.
B. Four.
C. Five.
D. Six.
( )34. When does Nick's school start?
A. At 8:00 a.m.
B. At 8:30 a.m.
C. At 8:45 a.m.
D. At 9:00 a.m.
( )35. What does the underlined word "canteen" mean in Paragraph 4?
A. Library.
B. Playground.
C. Dining hall.
D. Computer room.
( )36. Which of the following is TRUE according to the passage?
A. Nick usually gets up at 6:30 a.m.
B. Nick brushes teeth before breakfast.
C. Nick really likes listening to music.
D. Nick has dinner with friends at school.
答案: 29.C 30.D 31.B 32.A 33.B 34.D 35.C 36.C
解析:29题,根据表格,7:30 - 8:00吃早餐,7:30正在吃早餐,选C。30题,1:30 - 3:00有两节课,所以1:30在上课,选D。31题,小提琴俱乐部在周三,选B。32题,文章讲了Lorna从周一到周五的生活,选A。33题,Nick的家人有父母、弟弟和他自己,共四人,选B。34题,“My classes start at 9 o'clock”,选D。35题,“canteen”表示“食堂”,即“dining hall”,选C。36题,Nick上学路上总是听音乐,说明他喜欢听音乐,C选项正确。A选项应为7:30起床;B选项是早餐后刷牙;D选项是和家人吃晚餐,A、B、D错误,选C。
36. Which of the following is TRUE according to the passage?
A. Nick usually gets up at 6:30 a.m.
B. Nick brushes teeth before breakfast.
C. Nick really likes listening to music.
D. Nick has dinner with friends at school.
答案: C
解析:A 项,文中“I usually get up at half past seven.”可知是 7:30 起床,A 错误;B 项,“I go downstairs to have my breakfast... Then I brush my teeth.”可知是早饭后刷牙,B 错误;C 项,“On my way to school I always listen to music on my music player.”和“I go back home on foot with my music player.”表明 Nick 经常听音乐,可推测他喜欢听音乐,C 正确;D 项,“At half past seven I have dinner with my family.”可知和家人吃晚饭,D 错误。选 C。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭