第21页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
( )36. What does the underlined word "permission" mean?
A. 规则
B. 允许
C. 拜访
D. 方式
A. 规则
B. 允许
C. 拜访
D. 方式
答案:
B
解析:根据“Although my parents are nice to me, I always ask their permission to go to their room or take their things.”可知进入父母房间或拿他们的东西需要“允许”,“permission”意为“允许”,选B。
解析:根据“Although my parents are nice to me, I always ask their permission to go to their room or take their things.”可知进入父母房间或拿他们的东西需要“允许”,“permission”意为“允许”,选B。
( )37. What is the best title of the text?
A. My Home in Beijing
B. My Big Family
C. Family Stories
D. Family in the UK
A. My Home in Beijing
B. My Big Family
C. Family Stories
D. Family in the UK
答案:
B
解析:短文B主要介绍了David的大家庭成员及生活情况,“My Big Family”(我的大家庭)最能概括主旨,选B。
解析:短文B主要介绍了David的大家庭成员及生活情况,“My Big Family”(我的大家庭)最能概括主旨,选B。
( )38. How many ways for English people to get their family names are mentioned in the passage?
A. Two.
B. Three.
C. Four.
D. Five.
A. Two.
B. Three.
C. Four.
D. Five.
答案:
B
解析:短文C提到“Some family names come from the places of their homes... Some family names come from jobs... And many people get their family names from their fathers' family names.”,共三种方式,选B。
解析:短文C提到“Some family names come from the places of their homes... Some family names come from jobs... And many people get their family names from their fathers' family names.”,共三种方式,选B。
( )39. Whose family name may come from a job?
A. Grant Hill.
B. LeBron James.
C. Tim Cook.
D. Tiger Woods.
A. Grant Hill.
B. LeBron James.
C. Tim Cook.
D. Tiger Woods.
答案:
C
解析:根据短文C中“If a person is a cook, his family name may be Cook.”可知“Cook”这个姓氏可能来自职业,选C。
解析:根据短文C中“If a person is a cook, his family name may be Cook.”可知“Cook”这个姓氏可能来自职业,选C。
( )40. A boy's family name is Johnson. What can we know about him according to the passage?
A. He lives near the wood.
B. He is good at cooking.
C. He is the son of Jack.
D. He is the son of John.
A. He lives near the wood.
B. He is good at cooking.
C. He is the son of Jack.
D. He is the son of John.
答案:
D
解析:根据短文C中“If you hear the name 'Jackson', you can know that he is the son of Jack.”可推知“Johnson”意为“John的儿子”,选D。
解析:根据短文C中“If you hear the name 'Jackson', you can know that he is the son of Jack.”可推知“Johnson”意为“John的儿子”,选D。
( )41. What's the right structure of the passage?
A. ①
② ③ ④
B. ① ② ③
④
C. ①
②
③ ④
D. ①
② ③
④
A. ①
② ③ ④
B. ① ② ③
④
C. ①
②
③ ④
D. ①
② ③
④
答案:
A
解析:短文C第一段总述每个人都有姓氏及中英文姓氏位置不同,并提出问题;第二、三、四段分别介绍英国人姓氏的三种来源,属于“总—分”结构,即①总述,②③④分述,选A。
解析:短文C第一段总述每个人都有姓氏及中英文姓氏位置不同,并提出问题;第二、三、四段分别介绍英国人姓氏的三种来源,属于“总—分”结构,即①总述,②③④分述,选A。
( )42. The passage is mainly about _.
A. family names
B. English people
C. hills and lakes
D. jobs and homes
A. family names
B. English people
C. hills and lakes
D. jobs and homes
答案:
A
解析:短文C主要介绍了英国人姓氏的来源,核心是“family names”,选A。
解析:短文C主要介绍了英国人姓氏的来源,核心是“family names”,选A。
查看更多完整答案,请扫码查看