第30页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
( )39. What does the underlined word “it” refer to?
A. The school library.
B. The computer.
C. The computer room.
D. The book.
( )40. Which of the following is NOT true?
A. You can find books about your subjects in the library.
B. There is a computer room in the school library.
C. Reading in the library makes you tired.
D. You can listen to music in the computer room.
( )41. Which of the following best shows the structure(结构)of the passage?
A. (结构图A)
B. (结构图B)
C. (结构图C)
D. (结构图D)
( )42. What does the passage mainly want to tell us?
A. The school library is a good place for students.
B. You can only find good books in the school library.
C. The school library is a good place for making friends.
D. Many students like to go to the school library.
A. The school library.
B. The computer.
C. The computer room.
D. The book.
( )40. Which of the following is NOT true?
A. You can find books about your subjects in the library.
B. There is a computer room in the school library.
C. Reading in the library makes you tired.
D. You can listen to music in the computer room.
( )41. Which of the following best shows the structure(结构)of the passage?
A. (结构图A)
B. (结构图B)
C. (结构图C)
D. (结构图D)
( )42. What does the passage mainly want to tell us?
A. The school library is a good place for students.
B. You can only find good books in the school library.
C. The school library is a good place for making friends.
D. Many students like to go to the school library.
答案:
39. B
解析:根据“The school library has a computer room. You can do some reading or look for information on the computer. Sometimes when you get tired, you may listen to music or watch a movie on it.”可知“it”指代前文的“the computer”,选B。
40. C
解析:短文未提及在图书馆读书让人疲倦,C项错误。
41. A
解析:文章第一段提出问题“学校图书馆为什么是好地方”,第二、三、四段分别从有很多书、是学习的好地方、有电脑室三个方面说明原因,第五段总结倡议,结构为总分总,A图符合(①总起,②③④分述,⑤总结)。
42. A
解析:短文主要介绍学校图书馆对学生来说是个好地方及原因,选A。
解析:根据“The school library has a computer room. You can do some reading or look for information on the computer. Sometimes when you get tired, you may listen to music or watch a movie on it.”可知“it”指代前文的“the computer”,选B。
40. C
解析:短文未提及在图书馆读书让人疲倦,C项错误。
41. A
解析:文章第一段提出问题“学校图书馆为什么是好地方”,第二、三、四段分别从有很多书、是学习的好地方、有电脑室三个方面说明原因,第五段总结倡议,结构为总分总,A图符合(①总起,②③④分述,⑤总结)。
42. A
解析:短文主要介绍学校图书馆对学生来说是个好地方及原因,选A。
第二节(共5小题;每小题2分,满分10分)
阅读短文,从方框内所给的选项中选出能填入空白处的最佳选项,使短文通顺、连贯。选项中有一项为多余选项。
Going to a new school isn't very easy. But it may not be so hard if you do these.
43 Choose(选择)a day to visit your school. You can ask for a school map. 44 Talk with your teachers and find out more about them. Then you can fit in(适应)your school life in the next days.
Be nice to people. Try to be kind to your teachers and classmates around you. 45 They also want to know about new students. So you can make friends with all of them.
46 Talk with your classmates after class or at lunchtime. Of course, they may also like to talk with you. 47 It's a good way to ask for help.
These can help you make friends. May your school life be happy!
(选项略)
阅读短文,从方框内所给的选项中选出能填入空白处的最佳选项,使短文通顺、连贯。选项中有一项为多余选项。
Going to a new school isn't very easy. But it may not be so hard if you do these.
43 Choose(选择)a day to visit your school. You can ask for a school map. 44 Talk with your teachers and find out more about them. Then you can fit in(适应)your school life in the next days.
Be nice to people. Try to be kind to your teachers and classmates around you. 45 They also want to know about new students. So you can make friends with all of them.
46 Talk with your classmates after class or at lunchtime. Of course, they may also like to talk with you. 47 It's a good way to ask for help.
These can help you make friends. May your school life be happy!
(选项略)
答案:
(因缺少方框内选项,无法确定答案)
查看更多完整答案,请扫码查看