第45页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
( )39. What can you do if a maths problem is too difficult for you?
答案:
C
解析:文中建议“When you find a maths problem too difficult and you can't work it out, please ask your classmates for help after class.”,所以选C。
解析:文中建议“When you find a maths problem too difficult and you can't work it out, please ask your classmates for help after class.”,所以选C。
( )40. Which of the following is TRUE?
答案:
B
解析:A项“All girls”过于绝对;B项“Practice it every day and then you'll find it so easy.”说明每天练习有用,正确;C项文中未说不能问老师;D项与“You can't learn it well in a day.”不符,所以选B。
解析:A项“All girls”过于绝对;B项“Practice it every day and then you'll find it so easy.”说明每天练习有用,正确;C项文中未说不能问老师;D项与“You can't learn it well in a day.”不符,所以选B。
( )41. What is the passage mainly about?
答案:
C
解析:短文主要介绍了学好数学的一些方法,“How to learn maths well.”符合主旨,所以选C。
解析:短文主要介绍了学好数学的一些方法,“How to learn maths well.”符合主旨,所以选C。
( )42. The structure of the passage is .
A. ①
② ③ ④ ⑤
B. ①②
③ ④ ⑤
C. ① ② ③ ④
⑤
D. ①
② ③ ④
⑤
A. ①
② ③ ④ ⑤
B. ①②
③ ④ ⑤
C. ① ② ③ ④
⑤
D. ①
② ③ ④
⑤
答案:
A
解析:文章第一段提出问题(一些学生不喜欢数学),然后分点介绍方法(上课认真听、问同学、每天练习),最后总结数学有用,结构为“总—分—总”,即①(总),②③④(分),⑤(总),对应选项A。
解析:文章第一段提出问题(一些学生不喜欢数学),然后分点介绍方法(上课认真听、问同学、每天练习),最后总结数学有用,结构为“总—分—总”,即①(总),②③④(分),⑤(总),对应选项A。
第二节(共5小题;每小题2分,满分10分)
阅读短文,从方框内所给的选项中选出能填入空白处的最佳选项,使短文通顺、连贯。选项中有一项为多余选项。
Hi, I'm Jack. I'm a student in a middle school. 43 They are Grace, John and Kate.
We're classmates and good friends, but we like different subjects. 44 I think it's useful. My maths is good and my maths teacher is kind to me. Grace is an English girl, but she can speak Chinese well now. 45 She wants to be a Chinese teacher one day. John doesn't like Chinese. 46 What subject does he like? He likes PE, because he thinks it's interesting. He likes playing ball games in PE class. What about Kate? Her favourite subject is history. 47 She likes to read books about Chinese history after class.
How about you? What's your favourite subject? Why do you like it?
A. My favourite subject is maths.
B. I have three friends at school.
C. She thinks it's easy and fun.
D. It's really boring and difficult for him.
E. She likes Chinese, because it's wonderful for her.
F. Chinese is important.
阅读短文,从方框内所给的选项中选出能填入空白处的最佳选项,使短文通顺、连贯。选项中有一项为多余选项。
Hi, I'm Jack. I'm a student in a middle school. 43 They are Grace, John and Kate.
We're classmates and good friends, but we like different subjects. 44 I think it's useful. My maths is good and my maths teacher is kind to me. Grace is an English girl, but she can speak Chinese well now. 45 She wants to be a Chinese teacher one day. John doesn't like Chinese. 46 What subject does he like? He likes PE, because he thinks it's interesting. He likes playing ball games in PE class. What about Kate? Her favourite subject is history. 47 She likes to read books about Chinese history after class.
How about you? What's your favourite subject? Why do you like it?
A. My favourite subject is maths.
B. I have three friends at school.
C. She thinks it's easy and fun.
D. It's really boring and difficult for him.
E. She likes Chinese, because it's wonderful for her.
F. Chinese is important.
答案:
43.B
解析:后文提到“They are Grace, John and Kate.”,所以此处应是说有三个朋友,选B。
44.A
解析:后文讲数学有用,数学老师好,所以此处是“我最喜欢的科目是数学”,选A。
45.E
解析:Grace中文说得好,想当语文老师,所以她喜欢语文,“She likes Chinese, because it's wonderful for her.”符合,选E。
46.D
解析:John不喜欢语文,此处说明原因,“It's really boring and difficult for him.”符合,选D。
47.C
解析:Kate喜欢历史,此处说明喜欢的原因,“She thinks it's easy and fun.”符合,选C。
解析:后文提到“They are Grace, John and Kate.”,所以此处应是说有三个朋友,选B。
44.A
解析:后文讲数学有用,数学老师好,所以此处是“我最喜欢的科目是数学”,选A。
45.E
解析:Grace中文说得好,想当语文老师,所以她喜欢语文,“She likes Chinese, because it's wonderful for her.”符合,选E。
46.D
解析:John不喜欢语文,此处说明原因,“It's really boring and difficult for him.”符合,选D。
47.C
解析:Kate喜欢历史,此处说明喜欢的原因,“She thinks it's easy and fun.”符合,选C。
查看更多完整答案,请扫码查看