第44页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
( )30. What is Lisa's favourite subject?
答案:
B
解析:Lisa说“But I like it best.”,这里的“it”指代前文提到的“Chinese”,所以她最喜欢的科目是语文,选B。
解析:Lisa说“But I like it best.”,这里的“it”指代前文提到的“Chinese”,所以她最喜欢的科目是语文,选B。
( )31. student(s) talk(s) about the teachers.
答案:
B
解析:Frank提到“My teacher Mr Wang is fun”,Lisa提到“My Chinese teacher is great”,共两位学生谈到了老师,所以选B。
解析:Frank提到“My teacher Mr Wang is fun”,Lisa提到“My Chinese teacher is great”,共两位学生谈到了老师,所以选B。
( )32. What can we know from the text?
答案:
D
解析:A项,Xiao Xue未提到喜欢历史课;B项,Mary不喜欢历史;C项,Frank最喜欢地理;D项,Lisa说“My Chinese teacher is great.”,符合原文,所以选D。
解析:A项,Xiao Xue未提到喜欢历史课;B项,Mary不喜欢历史;C项,Frank最喜欢地理;D项,Lisa说“My Chinese teacher is great.”,符合原文,所以选D。
B
This term, Mike has a new subject—geography, but he doesn't like it. "It's not useful at all," he thinks. So he always plays games in class.
Mr Wang is his geography teacher. He is friendly to the students in his class. One day, he finds Mike isn't interested in his class. He comes to Mike's desk and asks, "Hi, Mike. Where are you from?"
"I'm from Sichuan, Mr Wang."
"Oh, that's a nice place! Can I ask you some questions?"
"Sure."
"Why does Emei have mountains (山)? Where does the Jialing River start? And why is it so hot in Chengdu from July to September?"
"I'm sorry, Mr Wang. I don't know," Mike says.
"Do you want to know?" Mr Wang asks.
"Yes, Mr Wang. But how?"
"Well, you see, your games can't help you, but geography can. So now let's start the lesson, OK?"
"OK."
( )33. What does Mike always do in geography class?
This term, Mike has a new subject—geography, but he doesn't like it. "It's not useful at all," he thinks. So he always plays games in class.
Mr Wang is his geography teacher. He is friendly to the students in his class. One day, he finds Mike isn't interested in his class. He comes to Mike's desk and asks, "Hi, Mike. Where are you from?"
"I'm from Sichuan, Mr Wang."
"Oh, that's a nice place! Can I ask you some questions?"
"Sure."
"Why does Emei have mountains (山)? Where does the Jialing River start? And why is it so hot in Chengdu from July to September?"
"I'm sorry, Mr Wang. I don't know," Mike says.
"Do you want to know?" Mr Wang asks.
"Yes, Mr Wang. But how?"
"Well, you see, your games can't help you, but geography can. So now let's start the lesson, OK?"
"OK."
( )33. What does Mike always do in geography class?
答案:
C
解析:文中提到“So he always plays games in class.”,所以选C。
解析:文中提到“So he always plays games in class.”,所以选C。
( )34. What does the underlined word "friendly" mean?
答案:
B
解析:“friendly”意为“友好的”,与“Kind(和蔼的)”意思相近,所以选B。
解析:“friendly”意为“友好的”,与“Kind(和蔼的)”意思相近,所以选B。
( )35. When is it very hot in Chengdu?
答案:
C
解析:文中提到“why is it so hot in Chengdu from July to September?”,所以七月很热,选C。
解析:文中提到“why is it so hot in Chengdu from July to September?”,所以七月很热,选C。
( )36. Why does Mr Wang ask Mike questions?
答案:
C
解析:Mr Wang通过提问让Mike意识到地理有用,目的是让他喜欢地理,所以选C。
解析:Mr Wang通过提问让Mike意识到地理有用,目的是让他喜欢地理,所以选C。
( )37. What does Mike think of geography at last?
答案:
A
解析:Mike最后同意上课,结合老师说的“geography can help you”,可推断他最后认为地理有用,选A。
解析:Mike最后同意上课,结合老师说的“geography can help you”,可推断他最后认为地理有用,选A。
C
Some boys and girls don't like maths. They think it's difficult. Here are some ways to learn maths well.
Listen well in class. The maths teacher knows so much. When you listen well, you can know much too. So be a careful student in class and listen well.
Ask your classmates for help. Your maths teacher isn't always with you. When you find a maths problem too difficult and you can't work it out, please ask your classmates for help after class. A good classmate is a good friend. He or she must be happy to help you.
Practice it every day. Do you want to be good at maths? It takes time. You can't learn it well in a day. So practice it every day and then you'll find it so easy.
Maths is useful. Let's do our best to learn it well.
( )38. Why don't any boys and girls like maths?
Some boys and girls don't like maths. They think it's difficult. Here are some ways to learn maths well.
Listen well in class. The maths teacher knows so much. When you listen well, you can know much too. So be a careful student in class and listen well.
Ask your classmates for help. Your maths teacher isn't always with you. When you find a maths problem too difficult and you can't work it out, please ask your classmates for help after class. A good classmate is a good friend. He or she must be happy to help you.
Practice it every day. Do you want to be good at maths? It takes time. You can't learn it well in a day. So practice it every day and then you'll find it so easy.
Maths is useful. Let's do our best to learn it well.
( )38. Why don't any boys and girls like maths?
答案:
A
解析:文中开头提到“Some boys and girls don't like maths. They think it's difficult.”,所以原因是他们认为数学难,选A。
解析:文中开头提到“Some boys and girls don't like maths. They think it's difficult.”,所以原因是他们认为数学难,选A。
查看更多完整答案,请扫码查看