第52页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
B
Alex is a young boy. He likes music very much. He wants to play the piano and join the school music club. But all these things are difficult for him. Why? Because he has no hands.
Many people think it is impossible(不可能的)to play the piano with no hands. Alex is also one of them. He thinks he can't play it. But he has a big dream when he is a kid. He always wants to be a good pianist.
Alex's parents always encourage him. His parents always tell him that where there is a will, there is a way. They find a nice music teacher for Alex. And they take him to music lessons every Tuesday and Thursday. At first, it's really difficult for Alex to play the piano. But now, after about two years, the boy can play it well by arm. And now he's not shy(害羞的)any more. He often plays the piano in class. He sometimes joins the piano match of his school.
“My music teacher and classmates always help me with the lessons. I make many friends there and join the school music club now. I must thank them. And I must thank my parents too. They teach me a lesson—nothing is impossible.”
( )33. At first, Alex thinks he can't play the piano because ______.
A. he doesn't like music B. he has no hands C. his parents don't let him play it D. he can't find a good teacher
Alex is a young boy. He likes music very much. He wants to play the piano and join the school music club. But all these things are difficult for him. Why? Because he has no hands.
Many people think it is impossible(不可能的)to play the piano with no hands. Alex is also one of them. He thinks he can't play it. But he has a big dream when he is a kid. He always wants to be a good pianist.
Alex's parents always encourage him. His parents always tell him that where there is a will, there is a way. They find a nice music teacher for Alex. And they take him to music lessons every Tuesday and Thursday. At first, it's really difficult for Alex to play the piano. But now, after about two years, the boy can play it well by arm. And now he's not shy(害羞的)any more. He often plays the piano in class. He sometimes joins the piano match of his school.
“My music teacher and classmates always help me with the lessons. I make many friends there and join the school music club now. I must thank them. And I must thank my parents too. They teach me a lesson—nothing is impossible.”
( )33. At first, Alex thinks he can't play the piano because ______.
A. he doesn't like music B. he has no hands C. his parents don't let him play it D. he can't find a good teacher
答案:
B
解析:根据第一段“Why? Because he has no hands.”可知选B。
解析:根据第一段“Why? Because he has no hands.”可知选B。
( )34. What does the underlined word “encourage” mean in Chinese?
A. 炫耀 B. 鼓励 C. 教授 D. 阻止
A. 炫耀 B. 鼓励 C. 教授 D. 阻止
答案:
B
解析:根据下文“His parents always tell him that where there is a will, there is a way.”可知父母是在“鼓励”他,故选B。
解析:根据下文“His parents always tell him that where there is a will, there is a way.”可知父母是在“鼓励”他,故选B。
( )35. What can we know from Paragraph 3?
A. Alex has music lessons on the weekend. B. Alex's music teacher teaches him at home. C. Alex plays the piano for about two years. D. Alex can't play the piano very well now.
A. Alex has music lessons on the weekend. B. Alex's music teacher teaches him at home. C. Alex plays the piano for about two years. D. Alex can't play the piano very well now.
答案:
C
解析:根据第三段“But now, after about two years, the boy can play it well by arm.”可知Alex弹钢琴大约两年了,故选C。
解析:根据第三段“But now, after about two years, the boy can play it well by arm.”可知Alex弹钢琴大约两年了,故选C。
( )36. Alex shows his thanks to ______.
A. his parents, his music teacher and his classmates B. his music teacher, his parents and his students C. his classmates, his parents and his school teachers D. his art teacher, his classmates and his grandparents
A. his parents, his music teacher and his classmates B. his music teacher, his parents and his students C. his classmates, his parents and his school teachers D. his art teacher, his classmates and his grandparents
答案:
A
解析:根据最后一段“My music teacher and classmates... And I must thank my parents too.”可知选A。
解析:根据最后一段“My music teacher and classmates... And I must thank my parents too.”可知选A。
( )37. What does the passage mainly want to tell us?
A. Not all birds can fly very high. B. How to play the piano. C. We should never believe others. D. Everything is possible.
A. Not all birds can fly very high. B. How to play the piano. C. We should never believe others. D. Everything is possible.
答案:
D
解析:根据最后一段“They teach me a lesson—nothing is impossible.”可知文章主要告诉我们“一切皆有可能”,故选D。
解析:根据最后一段“They teach me a lesson—nothing is impossible.”可知文章主要告诉我们“一切皆有可能”,故选D。
查看更多完整答案,请扫码查看