第14页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
39. The writer writes the passage for ______.
A. students
B. parents
C. teachers
D. visitors
A. students
B. parents
C. teachers
D. visitors
答案:
A
解析:文中“Learn how to be a good friend at school”表明是写给学生的,A选项正确。
解析:文中“Learn how to be a good friend at school”表明是写给学生的,A选项正确。
40. What can you do when you say something about yourself?
A. Talk about how you are different from your friend.
B. Start playing with everyone at the beginning.
C. Ask questions and know each other better.
D. Read or go for walks with them.
A. Talk about how you are different from your friend.
B. Start playing with everyone at the beginning.
C. Ask questions and know each other better.
D. Read or go for walks with them.
答案:
C
解析:根据“Say something about yourself”部分的“Ask questions to get to know each other better”,C选项正确。
解析:根据“Say something about yourself”部分的“Ask questions to get to know each other better”,C选项正确。
41. What's the best for "▲"?
A. Show your favourite things
B. Do things together
C. Ask your friends questions
D. Tell your friends about your day
A. Show your favourite things
B. Do things together
C. Ask your friends questions
D. Tell your friends about your day
答案:
B
解析:该部分内容为“Ask a friend to do them with you... play games, read, or go for walks together”,强调一起做事情,B选项“D o things together”最恰当。
解析:该部分内容为“Ask a friend to do them with you... play games, read, or go for walks together”,强调一起做事情,B选项“D o things together”最恰当。
42. Why does the writer write the passage?
A. To tell us friends are important.
B. To teach us how to be a good friend.
C. To find out the best way to make friends.
D. To tell us why you need some friends.
A. To tell us friends are important.
B. To teach us how to be a good friend.
C. To find out the best way to make friends.
D. To tell us why you need some friends.
答案:
B
解析:文中明确提到“Learn how to be a good friend at school by reading the tips below”,即教如何成为好朋友,B选项正确。
解析:文中明确提到“Learn how to be a good friend at school by reading the tips below”,即教如何成为好朋友,B选项正确。
第二节(共5小题;每小题2分,满分10分)
阅读短文,从方框内所给的选项中选出能填入空白处的最佳选项,使短文通顺、连贯。选项中有一项为多余选项。
Frank is a middle school student. 43 He is twelve. He studies in Class 4, Grade 7. His Chinese teacher is Mrs Zhao and he thinks Chinese is really difficult. 44 But he doesn't play it well. He likes basketball too and he is very good at it. Now he lives in his cousin David's home. 45 In his bedroom you can see a bed, a table, a chair, a clock, a map, a cat and some flowers. The bed is white. The table and the chair are brown. The cat is black. Its name is Mimi. 46 The clock is blue. It's on the table. The door and the window are yellow. There is a map of China. 47 Both of them are on the wall.
A. He has a big and nice bedroom.
B. He likes playing soccer with his classmates.
C. And it's always under the table.
D. He is from America.
E. There is also a picture of his family.
F. His schoolbag is on the desk.
阅读短文,从方框内所给的选项中选出能填入空白处的最佳选项,使短文通顺、连贯。选项中有一项为多余选项。
Frank is a middle school student. 43 He is twelve. He studies in Class 4, Grade 7. His Chinese teacher is Mrs Zhao and he thinks Chinese is really difficult. 44 But he doesn't play it well. He likes basketball too and he is very good at it. Now he lives in his cousin David's home. 45 In his bedroom you can see a bed, a table, a chair, a clock, a map, a cat and some flowers. The bed is white. The table and the chair are brown. The cat is black. Its name is Mimi. 46 The clock is blue. It's on the table. The door and the window are yellow. There is a map of China. 47 Both of them are on the wall.
A. He has a big and nice bedroom.
B. He likes playing soccer with his classmates.
C. And it's always under the table.
D. He is from America.
E. There is also a picture of his family.
F. His schoolbag is on the desk.
答案:
43. D
44. B
45. A
46. C
47. E
解析:
43. 前文介绍Frank是中学生,后文说年龄,D选项“He is from America”补充背景信息,符合逻辑。
44. 后文“But he doesn't play it well”中的“it”指代前文提到的运动,B选项“playing soccer”符合语境。
45. 后文描述卧室物品,A选项“He has a big and nice bedroom”引出卧室话题,衔接自然。
46. 前文提到猫叫Mimi,C选项“And it's always under the table”继续描述猫的位置,符合逻辑。
47. 前文提到墙上有中国地图,E选项“There is also a picture of his family”补充墙上还有家庭照片,“both”指代地图和照片,符合语境。
44. B
45. A
46. C
47. E
解析:
43. 前文介绍Frank是中学生,后文说年龄,D选项“He is from America”补充背景信息,符合逻辑。
44. 后文“But he doesn't play it well”中的“it”指代前文提到的运动,B选项“playing soccer”符合语境。
45. 后文描述卧室物品,A选项“He has a big and nice bedroom”引出卧室话题,衔接自然。
46. 前文提到猫叫Mimi,C选项“And it's always under the table”继续描述猫的位置,符合逻辑。
47. 前文提到墙上有中国地图,E选项“There is also a picture of his family”补充墙上还有家庭照片,“both”指代地图和照片,符合语境。
查看更多完整答案,请扫码查看