2025年人教金学典同步练习册同步解析与测评高中英语必修第一册
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年人教金学典同步练习册同步解析与测评高中英语必修第一册 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第99页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
四、阅读理解(共两篇,满分 20 分)
阅读下面的短文,从每题所给的 A、B、C、D 四个选项中选出一个最佳选项。(共 4 小题;每小题 2 分,满分 8 分)
Are you bored with old-fashioned running or do you feel that it doesn’t give you enough exercise? Do you want to try a new fitness style that’s taking the world by storm?
The new exercise named “crunning” is a cross between crawling (爬) and running, which means getting down on your hands and feet, and then moving as fast as you can. It was launched (发起) by Australian fitness lover McCarthy in October. The short videos of the 34-year-old “crunning” through Melbourne that he posted on websites have inspired others to take up running on all fours. But is crunning really a better fitness activity than running? According to McCarthy, crunning works the upper body more than traditional running does. “It really works your legs and shoulders at the same time,” he said.
Many other people also believe that exercise involving the whole body helps to improve people’s health. On 22 October, a group of exercise lovers was seen slowly crawling on all fours through a park in Zhengzhou, Henan Province, reported the China News Service.
Seeing this, Lu Peiwan, chief doctor at Henan Provincial People’s Hospital, said that the “crawling workout” is actually based on a routine invented by the ancient Chinese doctor Hua Tuo. “Though human bodies do not fit in crawling and running all in one, and our wrists (手腕) are not very strong, it helps as long as we put on protective clothing and wear gloves (手套),” Lu added.
Hua suggested using the so-called “exercise of the five animals” to “treat illnesses and... feel better physically”. Lu told the news agency, “Imitating the walk of animals can be good for your health as it helps to train muscles that humans normally don’t use that much.”
1. Why does the writer ask a couple of questions in the first paragraph?
A. To express his doubt.
B. To introduce the topic.
C. To share his experience.
D. To compare different ideas.
2. Why do many people start crunning?
A. It helps lose weight.
B. It’s useful for keeping fit.
C. It shows their personality.
D. It’s advised by doctors.
3. What’s Lu Peiwan’s attitude towards crunning?
A. Favourable.
B. Uninterested.
C. Doubtful.
D. Regretful.
4. What’s the best title of this text?
A. Running on Fours
B. Exercise in Fashion
C. Learning from Animals
D. Men with a Difference
阅读下面的短文,从每题所给的 A、B、C、D 四个选项中选出一个最佳选项。(共 4 小题;每小题 2 分,满分 8 分)
Are you bored with old-fashioned running or do you feel that it doesn’t give you enough exercise? Do you want to try a new fitness style that’s taking the world by storm?
The new exercise named “crunning” is a cross between crawling (爬) and running, which means getting down on your hands and feet, and then moving as fast as you can. It was launched (发起) by Australian fitness lover McCarthy in October. The short videos of the 34-year-old “crunning” through Melbourne that he posted on websites have inspired others to take up running on all fours. But is crunning really a better fitness activity than running? According to McCarthy, crunning works the upper body more than traditional running does. “It really works your legs and shoulders at the same time,” he said.
Many other people also believe that exercise involving the whole body helps to improve people’s health. On 22 October, a group of exercise lovers was seen slowly crawling on all fours through a park in Zhengzhou, Henan Province, reported the China News Service.
Seeing this, Lu Peiwan, chief doctor at Henan Provincial People’s Hospital, said that the “crawling workout” is actually based on a routine invented by the ancient Chinese doctor Hua Tuo. “Though human bodies do not fit in crawling and running all in one, and our wrists (手腕) are not very strong, it helps as long as we put on protective clothing and wear gloves (手套),” Lu added.
Hua suggested using the so-called “exercise of the five animals” to “treat illnesses and... feel better physically”. Lu told the news agency, “Imitating the walk of animals can be good for your health as it helps to train muscles that humans normally don’t use that much.”
1. Why does the writer ask a couple of questions in the first paragraph?
A. To express his doubt.
B. To introduce the topic.
C. To share his experience.
D. To compare different ideas.
2. Why do many people start crunning?
A. It helps lose weight.
B. It’s useful for keeping fit.
C. It shows their personality.
D. It’s advised by doctors.
3. What’s Lu Peiwan’s attitude towards crunning?
A. Favourable.
B. Uninterested.
C. Doubtful.
D. Regretful.
4. What’s the best title of this text?
A. Running on Fours
B. Exercise in Fashion
C. Learning from Animals
D. Men with a Difference
答案:
1.B推理判断题。根据文章的内容可知,第一段的问题是为了引入本文讨论的话题。故选B项。2.B细节理解题。根据文章第三段第一句“Many other people also believe that exercise involving the whole body helps to improve people’s health.”可知,很多人认为这种锻炼方式可以保持身体健康。故选B项。3.A推理判断题。根据文章第四段中Lu说的话“Though human bodies do not fit in crawling and running all in one,and our wrists are not very strong,it helps as long as we put on protective clothing and wear gloves”可知,只要我们做好防护,crunning对我们是有好处的,所以Lu对crunning是赞成的。故选A项。4.A标题归纳题。通读文章可知,本文主要讲述了crunning的兴起和好处,它是爬行与跑步的结合体。故选A项。
阅读下面的短文,根据短文内容回答问题。(共 4 小题;每小题 3 分,满分 12 分)
Three Inspiring Stories About the Olympic Games
The following are three stories that may make a difference in your understanding of sportsmanship.
The Stubborn African
In 1968, a Kenyan athlete, Keino, competed in the 1,500-metre running race. At that time, he was very ill and in great pain. Although he had got to the final of the competition, he decided at first not to take part. However, just before the race was going to start, he changed his mind. He ran from his room and arrived at the race track a few minutes before the race was about to begin. Surprisingly, he won the race, finishing well ahead of everyone else and showing what true courage and perseverance (毅力) can achieve.
The Kind Norwegian
In 2006, a Canadian skier, Renner, was taking part in the cross-country final when her left pole (杆) broke. This was a serious problem, as she needed the pole to help her travel quickly through the deep snow. Immediately, Hakensmoen, the coach of the Norwegian team, gave her another pole. Thanks to the coach, Renner was able to get a silver medal. Hakensmoen said that he had only done what any good sportsman should do, and Renner said that Hakensmoen had shown everybody the true meaning of sport.
The Special Olympic Athlete
Eric has intellectual (智力的) disability (缺陷) but this does not stop him from taking part in the Olympics. Eric has been competing in the Special Olympics ever since he was at high school. In a recent interview, he said, “It’s really a good experience. You get to meet different athletes and make all kinds of friends.” Corbett, an organiser for the Special Olympics said, “He always does his best and has a wonderful time in the process. He truly thanks all the people around him who are trying to help.” Let’s hope Eric wins more medals in the Special Olympics!
5. Why did Keino decide to quit the race at first?
________
6. Why was Keino considered “stubborn”?
________
7. What can you learn about sportsmanship from both Renner’s and Eric’s stories?
________
8. According to the three stories, what do you think makes a great sportsperson?
________
Three Inspiring Stories About the Olympic Games
The following are three stories that may make a difference in your understanding of sportsmanship.
The Stubborn African
In 1968, a Kenyan athlete, Keino, competed in the 1,500-metre running race. At that time, he was very ill and in great pain. Although he had got to the final of the competition, he decided at first not to take part. However, just before the race was going to start, he changed his mind. He ran from his room and arrived at the race track a few minutes before the race was about to begin. Surprisingly, he won the race, finishing well ahead of everyone else and showing what true courage and perseverance (毅力) can achieve.
The Kind Norwegian
In 2006, a Canadian skier, Renner, was taking part in the cross-country final when her left pole (杆) broke. This was a serious problem, as she needed the pole to help her travel quickly through the deep snow. Immediately, Hakensmoen, the coach of the Norwegian team, gave her another pole. Thanks to the coach, Renner was able to get a silver medal. Hakensmoen said that he had only done what any good sportsman should do, and Renner said that Hakensmoen had shown everybody the true meaning of sport.
The Special Olympic Athlete
Eric has intellectual (智力的) disability (缺陷) but this does not stop him from taking part in the Olympics. Eric has been competing in the Special Olympics ever since he was at high school. In a recent interview, he said, “It’s really a good experience. You get to meet different athletes and make all kinds of friends.” Corbett, an organiser for the Special Olympics said, “He always does his best and has a wonderful time in the process. He truly thanks all the people around him who are trying to help.” Let’s hope Eric wins more medals in the Special Olympics!
5. Why did Keino decide to quit the race at first?
________
6. Why was Keino considered “stubborn”?
________
7. What can you learn about sportsmanship from both Renner’s and Eric’s stories?
________
8. According to the three stories, what do you think makes a great sportsperson?
________
答案:
5.Because he was affected by an illness and suffered great pain.6.Though he didn’t feel well,he decided to challenge himself to finish the running race.7.We can learn about the value of being helpful and fair to others.This sort of sportsmanship reflects the true meaning of sport.8.True courage,perseverance,and good sportsmanship.
查看更多完整答案,请扫码查看