2025年人教金学典同步练习册同步解析与测评高中英语必修第一册
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年人教金学典同步练习册同步解析与测评高中英语必修第一册 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第93页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
6. Your friend Joe is interested in extreme sports and wrote a letter to ask you about them. Write a letter back to share your knowledge and give him some advice on extreme sports. Refer to the above two passages if necessary, and write 80 - 100 words.
________________________
________________________
________________________
________________________
________________________
________________________
________________________
________________________
________________________
________________________
________________________
________________________
________________________
________________________
________________________
________________________
________________________
________________________
________________________
________________________
答案:
6. One possible version: Dear Joe, I’m glad to hear from you again. You said in your last letter that you are considering trying some extreme sports. I have some suggestions for you. I hope they can be of some help. Extreme sports are somewhat like other sports in that they can offer us excitement and benefit our health. But they require much more energy and strength than normal sports. Some extreme sports are thus quite dangerous. Therefore, preparation of protective gear is especially needed. And you can never be too careful when caring for your own safety. Best wishes. Yours, Lingling
1. Complete the passage by choosing the correct sentences. Two are extra.
Canada Loves Hockey!
Are you looking for Canadian culture? Try checking out the ice rink (冰球场). “We love hockey,” says Marion Alexander, a Canadian English teacher. “It really is Canada’s sport.” There is no other sport so close to the hearts of Canadians and no other sport in which Canadians have been so successful. (1) ________
Hockey is played on a court of ice called a rink. (2) There is a goalie (goal keeper), a centre forward, two defensemen, and two wing forwards. All of them wear ice skates. Instead of a ball, hockey uses a puck (冰球), a small black object made of rubber. Each team tries their best to hit the puck with their hockey sticks into the other team’s goal. (3) “Hockey has a lot of rules,” says Alexander, “but once you are used to it, it seems very natural.”
In Canada, hockey is part of the national identity. Many Canadians play youth hockey when they are growing up. (4) “I played goalie when I was younger,” remembers Alexander. “My family would always watch the Calgary Flames (a team in the National Hockey League) play on TV.”
(5) It also brings the whole country together, especially during the Olympics. Canada is a diverse (多元的) country that doesn’t have a strong unified culture. That is why hockey is so important. “Supporting the national team brings all of Canada together,” says Alexander.
A. Each team has six players.
B. So hockey is popular worldwide.
C. When do Canadians play hockey?
D. Hockey doesn’t just unite families.
E. But how much do you know about hockey?
F. And many Canadian families make a tradition of watching the games.
G. Whichever team scores the most goals at the end of three periods is the winner.
2. Which of the following is the structure of the passage?

3. What is the writer’s purpose in writing this passage?
A.To express the pride in Canadian culture.
B.To offer advice on training players.
C.To provide guidance on playing hockey.
D.To introduce Canadians’ favourite sport.
Canada Loves Hockey!
Are you looking for Canadian culture? Try checking out the ice rink (冰球场). “We love hockey,” says Marion Alexander, a Canadian English teacher. “It really is Canada’s sport.” There is no other sport so close to the hearts of Canadians and no other sport in which Canadians have been so successful. (1) ________
Hockey is played on a court of ice called a rink. (2) There is a goalie (goal keeper), a centre forward, two defensemen, and two wing forwards. All of them wear ice skates. Instead of a ball, hockey uses a puck (冰球), a small black object made of rubber. Each team tries their best to hit the puck with their hockey sticks into the other team’s goal. (3) “Hockey has a lot of rules,” says Alexander, “but once you are used to it, it seems very natural.”
In Canada, hockey is part of the national identity. Many Canadians play youth hockey when they are growing up. (4) “I played goalie when I was younger,” remembers Alexander. “My family would always watch the Calgary Flames (a team in the National Hockey League) play on TV.”
(5) It also brings the whole country together, especially during the Olympics. Canada is a diverse (多元的) country that doesn’t have a strong unified culture. That is why hockey is so important. “Supporting the national team brings all of Canada together,” says Alexander.
A. Each team has six players.
B. So hockey is popular worldwide.
C. When do Canadians play hockey?
D. Hockey doesn’t just unite families.
E. But how much do you know about hockey?
F. And many Canadian families make a tradition of watching the games.
G. Whichever team scores the most goals at the end of three periods is the winner.
2. Which of the following is the structure of the passage?
3. What is the writer’s purpose in writing this passage?
A.To express the pride in Canadian culture.
B.To offer advice on training players.
C.To provide guidance on playing hockey.
D.To introduce Canadians’ favourite sport.
答案:
1.
(1)E这一段谈到加拿大人最喜欢的运动项目是冰球(冰上曲棍球),选项E这个句子是个衔接句,起到承上启下的作用。
(2)A从下句“There is a goalie(goal keeper),a centre forward,two defensemen,and two wing forwards.”可以判断它的上句可能是一个概括句,即“Each team has six players.”。
(3)G从上下文可以看出这一段主要介绍冰球的规则,包括怎么样才算赢球,即选项G。
(4)F这一段谈到冰球是加拿大的国民运动项目。另外,此段最后一句“My family would always watch the Calgary Flames(a team in the National Hockey League)play on TV.”表明加拿大人有在电视上看冰球比赛的传统。
(5)D从上下文可以看出选项D最符合这个语境的意义,且有明显的词汇衔接,即“...not just...,...also...”。
2.C本题考查文章的组织结构。文章第一段是总体介绍,介绍冰球是加拿大的文化符号之一,是加拿大的国球。下面三段分别介绍冰球的比赛规则(第二段)、受欢迎程度(第三段)和它的影响(第四段),即“总—分”结构。
3.D从标题“Canada Loves Hockey!”和正文内容可以看出作者的写作目的就是介绍最受加拿大人欢迎的体育运动——冰球。
(1)E这一段谈到加拿大人最喜欢的运动项目是冰球(冰上曲棍球),选项E这个句子是个衔接句,起到承上启下的作用。
(2)A从下句“There is a goalie(goal keeper),a centre forward,two defensemen,and two wing forwards.”可以判断它的上句可能是一个概括句,即“Each team has six players.”。
(3)G从上下文可以看出这一段主要介绍冰球的规则,包括怎么样才算赢球,即选项G。
(4)F这一段谈到冰球是加拿大的国民运动项目。另外,此段最后一句“My family would always watch the Calgary Flames(a team in the National Hockey League)play on TV.”表明加拿大人有在电视上看冰球比赛的传统。
(5)D从上下文可以看出选项D最符合这个语境的意义,且有明显的词汇衔接,即“...not just...,...also...”。
2.C本题考查文章的组织结构。文章第一段是总体介绍,介绍冰球是加拿大的文化符号之一,是加拿大的国球。下面三段分别介绍冰球的比赛规则(第二段)、受欢迎程度(第三段)和它的影响(第四段),即“总—分”结构。
3.D从标题“Canada Loves Hockey!”和正文内容可以看出作者的写作目的就是介绍最受加拿大人欢迎的体育运动——冰球。
查看更多完整答案,请扫码查看