2025年人教金学典同步练习册同步解析与测评高中英语必修第一册
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年人教金学典同步练习册同步解析与测评高中英语必修第一册 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第117页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
3. Read the passage and complete the exercises.
(Aceh, Indonesia) It was a very quiet morning on 26 December 2004. The weather was lovely along the coast, and tourists were lying on the sand or resting under the trees by their hotels. Children ran about happily, exploring the beach’s many small pools. It seemed like a normal, happy day at the beach, but that was soon to change. Suddenly, a change in the sea began to happen from far away. It seemed like a wall, not of bricks but of water. This wall came nearer and nearer very fast. Many did not notice the tsunami before it was too late. The swift wall of sea quickly caught them, picking them up and throwing them around under the water.
At the time, I was staying in a hotel nearby with my three children. Two of my children were playing on the beach, and I had taken my youngest child back to the hotel for a midday nap. About half an hour later, I heard a terrible noise below my window. It sounded very frightening, and it was mixed with cries of terror. I looked out. The wall of sea was about to crash into the garden of the hotel. People were running in all directions, but the water was so high and so strong that they had no chance of escape. I had left my other two children on the beach. Where were they now? Were they safe?
I quickly rushed to the beach, but there was no sign of them. Suddenly, I heard a voice cry out, “Mummy!” I turned round and there was my daughter holding her brother’s hand. They were both safe! It was only later that I found out what had happened. She had just learnt about tsunamis in a science lesson. When she had seen the sea acting strangely, she had taken her brother back to the hotel to play. I was so grateful to her school and my daughter’s good sense!
(1) What looked strange in Aceh on 26 December 2004?
A. The fish.
B. The bricks.
C. The sea.
D. The beach.
(2) Many people were carried away by the water because
A. they didn’t want to leave the beach
B. they were left alone playing on the beach
C. they didn’t notice the water nearing the beach
D. they were able to run faster than the water
(3) What does the underlined word “terror” in paragraph 2 mean?
A. Anger.
B. Fear.
C. Delight.
D. Relief.
(4)
A. The tourists
B. The writer herself
C. The hotel staff
D. A science lesson
(5) Write a summary of the passage in about 60 words.
________________________
________________________
________________________
________________________
(Aceh, Indonesia) It was a very quiet morning on 26 December 2004. The weather was lovely along the coast, and tourists were lying on the sand or resting under the trees by their hotels. Children ran about happily, exploring the beach’s many small pools. It seemed like a normal, happy day at the beach, but that was soon to change. Suddenly, a change in the sea began to happen from far away. It seemed like a wall, not of bricks but of water. This wall came nearer and nearer very fast. Many did not notice the tsunami before it was too late. The swift wall of sea quickly caught them, picking them up and throwing them around under the water.
At the time, I was staying in a hotel nearby with my three children. Two of my children were playing on the beach, and I had taken my youngest child back to the hotel for a midday nap. About half an hour later, I heard a terrible noise below my window. It sounded very frightening, and it was mixed with cries of terror. I looked out. The wall of sea was about to crash into the garden of the hotel. People were running in all directions, but the water was so high and so strong that they had no chance of escape. I had left my other two children on the beach. Where were they now? Were they safe?
I quickly rushed to the beach, but there was no sign of them. Suddenly, I heard a voice cry out, “Mummy!” I turned round and there was my daughter holding her brother’s hand. They were both safe! It was only later that I found out what had happened. She had just learnt about tsunamis in a science lesson. When she had seen the sea acting strangely, she had taken her brother back to the hotel to play. I was so grateful to her school and my daughter’s good sense!
(1) What looked strange in Aceh on 26 December 2004?
A. The fish.
B. The bricks.
C. The sea.
D. The beach.
(2) Many people were carried away by the water because
C
.A. they didn’t want to leave the beach
B. they were left alone playing on the beach
C. they didn’t notice the water nearing the beach
D. they were able to run faster than the water
(3) What does the underlined word “terror” in paragraph 2 mean?
A. Anger.
B. Fear.
C. Delight.
D. Relief.
(4)
D
saved the writer’s other two children from the tsunami.A. The tourists
B. The writer herself
C. The hotel staff
D. A science lesson
(5) Write a summary of the passage in about 60 words.
________________________
________________________
________________________
________________________
答案:
3.
(1) C 细节理解题。根据第一段中的“Suddenly, a change in the sea began to happen from far away. It seemed like a wall, not of bricks but of water.”可知,远处的大海突然开始变化,它看上去像一堵墙,但不是砖墙,而是水墙。故选C项。
(2) C 细节理解题。根据第一段中的“This wall came nearer and nearer very fast. Many did not notice it until a tsunami before it was too late.”可知,人们没有注意到海水迅速涌向岸才导致许多人被冲走。故选C项。
(3) B 词义猜测题。根据第二段中画线词所在句子“It sounded very frightening, and it was mixed with cries of terror.”和本句中的and可知,声音听上去令人惊恐,并且夹杂着恐惧的尖叫声。故选B项。
(4) D 细节理解题。根据最后一段中的“She had just learnt about tsunamis in a science lesson. When she had seen the sea acting strangely, she had taken her brother back to the hotel to play.”可知,在一节科学课上作者的女儿了解了海啸,这救了她和弟弟。故选D项。
(5) One possible version:
The passage starts by describing the beginning of a tsunami and the effect it had on the people on the beach. Then the writer talks about how she was at her hotel when it happened, and how she was really worried about her children who were on the beach. Fortunately, one of the children had learnt about tsunamis in a science class and so she was able to return to the hotel with her brother before the tsunami hit.
(1) C 细节理解题。根据第一段中的“Suddenly, a change in the sea began to happen from far away. It seemed like a wall, not of bricks but of water.”可知,远处的大海突然开始变化,它看上去像一堵墙,但不是砖墙,而是水墙。故选C项。
(2) C 细节理解题。根据第一段中的“This wall came nearer and nearer very fast. Many did not notice it until a tsunami before it was too late.”可知,人们没有注意到海水迅速涌向岸才导致许多人被冲走。故选C项。
(3) B 词义猜测题。根据第二段中画线词所在句子“It sounded very frightening, and it was mixed with cries of terror.”和本句中的and可知,声音听上去令人惊恐,并且夹杂着恐惧的尖叫声。故选B项。
(4) D 细节理解题。根据最后一段中的“She had just learnt about tsunamis in a science lesson. When she had seen the sea acting strangely, she had taken her brother back to the hotel to play.”可知,在一节科学课上作者的女儿了解了海啸,这救了她和弟弟。故选D项。
(5) One possible version:
The passage starts by describing the beginning of a tsunami and the effect it had on the people on the beach. Then the writer talks about how she was at her hotel when it happened, and how she was really worried about her children who were on the beach. Fortunately, one of the children had learnt about tsunamis in a science class and so she was able to return to the hotel with her brother before the tsunami hit.
查看更多完整答案,请扫码查看