2025年人教金学典同步练习册同步解析与测评高中英语必修第一册
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年人教金学典同步练习册同步解析与测评高中英语必修第一册 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第74页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
四、阅读理解(共两篇,满分 20 分)
阅读下面的短文,从每题所给的 A、B、C、D 四个选项中选出最佳选项。(共 4 小题;每小题 2 分,满分 8 分)
Dear friend, do you have a plan for the coming holiday? Recently, Novel - Travel, one of the world's biggest travel guides, published its top - three travel trends (新潮流) that might change the way we travel this year.
Augmented (增强的) attractions.
The ever - improving headsets, smartphones, and Wi - Fi connections are technologies that can help to open up a whole new world of museums, zoos, and theme parks. For example, the Smithsonian National Museum of Natural History in the US has created an augmented reality app to help visitors enjoy its exhibits. People can view a sea cow growing flesh (肉) or a bird demonstrating (展示) how it catches fish.
Road trips with electric vehicles (交通工具).
Today many people are choosing to reduce their carbon footprint (碳足迹) by driving an electric vehicle (EV) on their trips. On a warm, sunny day, they love to hit the road without the drone (嗡嗡的声音) of a gas - guzzling (耗油的) engine so they can fully enjoy nature. Another advantage of EVs is that we may find ourselves stopping for a while to recharge in a place we perhaps never imagined visiting. It “presents a perfect opportunity to stop and smell the roses”, wrote Novel - Travel.
Getting under the stars.
When was the last time you looked at the stars twinkling in the sky? Thanks to the increasing number of designated (指定的) dark - sky parks, travellers can now combine seeing a new place with viewing the stars. So what makes us feel so interested in looking into the skies? “A hundred thousand generations of homo sapiens (智人) before us saw the Milky Way every night,” J. Thomas Beckett, board chair of the US Clark Planetarium, told AATV. “It's in our DNA.”
1. Which of the following is the most important thing if a tourist wants to enjoy an augmented attraction?
A. Technology.
B. Time of visit.
C. Transportation.
D. A special building.
2. The underlined phrase “hit the road” in paragraph 3 most probably means “
A. smell roses
B. start a journey
C. fully enjoy nature
D. drive an electric vehicle
3. What is the last paragraph mainly about?
A. There are fewer stars than ever twinkling in the sky.
B. People can see stars only in special places nowadays.
C. People in ancient times were quite able to see stars at night.
D. Dark - sky parks make it easier for people to better enjoy stars at night.
4. Which of the following is the best title of this passage?
A. Travel Trends
B. Travel Guides
C. The Way to Travel
D. Looking into the Skies
阅读下面的短文,从每题所给的 A、B、C、D 四个选项中选出最佳选项。(共 4 小题;每小题 2 分,满分 8 分)
Dear friend, do you have a plan for the coming holiday? Recently, Novel - Travel, one of the world's biggest travel guides, published its top - three travel trends (新潮流) that might change the way we travel this year.
Augmented (增强的) attractions.
The ever - improving headsets, smartphones, and Wi - Fi connections are technologies that can help to open up a whole new world of museums, zoos, and theme parks. For example, the Smithsonian National Museum of Natural History in the US has created an augmented reality app to help visitors enjoy its exhibits. People can view a sea cow growing flesh (肉) or a bird demonstrating (展示) how it catches fish.
Road trips with electric vehicles (交通工具).
Today many people are choosing to reduce their carbon footprint (碳足迹) by driving an electric vehicle (EV) on their trips. On a warm, sunny day, they love to hit the road without the drone (嗡嗡的声音) of a gas - guzzling (耗油的) engine so they can fully enjoy nature. Another advantage of EVs is that we may find ourselves stopping for a while to recharge in a place we perhaps never imagined visiting. It “presents a perfect opportunity to stop and smell the roses”, wrote Novel - Travel.
Getting under the stars.
When was the last time you looked at the stars twinkling in the sky? Thanks to the increasing number of designated (指定的) dark - sky parks, travellers can now combine seeing a new place with viewing the stars. So what makes us feel so interested in looking into the skies? “A hundred thousand generations of homo sapiens (智人) before us saw the Milky Way every night,” J. Thomas Beckett, board chair of the US Clark Planetarium, told AATV. “It's in our DNA.”
1. Which of the following is the most important thing if a tourist wants to enjoy an augmented attraction?
A. Technology.
B. Time of visit.
C. Transportation.
D. A special building.
2. The underlined phrase “hit the road” in paragraph 3 most probably means “
B
”.A. smell roses
B. start a journey
C. fully enjoy nature
D. drive an electric vehicle
3. What is the last paragraph mainly about?
A. There are fewer stars than ever twinkling in the sky.
B. People can see stars only in special places nowadays.
C. People in ancient times were quite able to see stars at night.
D. Dark - sky parks make it easier for people to better enjoy stars at night.
4. Which of the following is the best title of this passage?
A. Travel Trends
B. Travel Guides
C. The Way to Travel
D. Looking into the Skies
答案:
1.A 推理判断题。根据Augmented attractions后的“technologies that can help to open up a whole new world of...”可知,游客如果想享受效果更好的体验,最重要的事情是技术。故选A。2.B 词义猜测题。根据第三段画线词所在句子“On a warm, sunny day, they love to hit the road without the drone of a gas-guzzling engine so they can fully enjoy nature.”可推知,他们喜欢在没有耗油引擎的情况下……,以便能充分享受大自然,所以hit the road最可能指的是“开启一段旅程”。故选B项。3.D 段落大意题。根据最后一段尤其是第三句“Thanks to the increasing number of designated dark-sky parks, travellers can now combine seeing a new place with viewing the stars.”可知,最后一段主要介绍夜空公园使人们更容易在晚上看到星星。故选D项。4.A 标题归纳题。根据文章内容特别是第一段中的“Recently, Novel-Travel, one of the world’s biggest travel guides, published its top-three travel trends that might change the way we travel this year.”可知,Novel-Travel发布了今年三大旅游趋势。故选A项。
查看更多完整答案,请扫码查看