2025年人教金学典同步练习册同步解析与测评高中英语必修第一册


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年人教金学典同步练习册同步解析与测评高中英语必修第一册 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年人教金学典同步练习册同步解析与测评高中英语必修第一册》

四、阅读理解(共两篇,满分 20 分)
阅读下面的短文,从每题所给的 A、B、C、D 四个选项中选出最佳选项。(共 4 小题;每小题 2 分,满分 8 分)
Dear friend, do you have a plan for the coming holiday? Recently, Novel - Travel, one of the world's biggest travel guides, published its top - three travel trends (新潮流) that might change the way we travel this year.
Augmented (增强的) attractions.
The ever - improving headsets, smartphones, and Wi - Fi connections are technologies that can help to open up a whole new world of museums, zoos, and theme parks. For example, the Smithsonian National Museum of Natural History in the US has created an augmented reality app to help visitors enjoy its exhibits. People can view a sea cow growing flesh (肉) or a bird demonstrating (展示) how it catches fish.
Road trips with electric vehicles (交通工具).
Today many people are choosing to reduce their carbon footprint (碳足迹) by driving an electric vehicle (EV) on their trips. On a warm, sunny day, they love to hit the road without the drone (嗡嗡的声音) of a gas - guzzling (耗油的) engine so they can fully enjoy nature. Another advantage of EVs is that we may find ourselves stopping for a while to recharge in a place we perhaps never imagined visiting. It “presents a perfect opportunity to stop and smell the roses”, wrote Novel - Travel.
Getting under the stars.
When was the last time you looked at the stars twinkling in the sky? Thanks to the increasing number of designated (指定的) dark - sky parks, travellers can now combine seeing a new place with viewing the stars. So what makes us feel so interested in looking into the skies? “A hundred thousand generations of homo sapiens (智人) before us saw the Milky Way every night,” J. Thomas Beckett, board chair of the US Clark Planetarium, told AATV. “It's in our DNA.”
1. Which of the following is the most important thing if a tourist wants to enjoy an augmented attraction?
A. Technology.
B. Time of visit.
C. Transportation.
D. A special building.
2. The underlined phrase “hit the road” in paragraph 3 most probably means “
B
”.
A. smell roses
B. start a journey
C. fully enjoy nature
D. drive an electric vehicle
3. What is the last paragraph mainly about?
A. There are fewer stars than ever twinkling in the sky.
B. People can see stars only in special places nowadays.
C. People in ancient times were quite able to see stars at night.
D. Dark - sky parks make it easier for people to better enjoy stars at night.
4. Which of the following is the best title of this passage?
A. Travel Trends
B. Travel Guides
C. The Way to Travel
D. Looking into the Skies
答案: 1.A 推理判断题。根据Augmented attractions后的“technologies that can help to open up a whole new world of...”可知,游客如果想享受效果更好的体验,最重要的事情是技术。故选A。2.B 词义猜测题。根据第三段画线词所在句子“On a warm, sunny day, they love to hit the road without the drone of a gas-guzzling engine so they can fully enjoy nature.”可推知,他们喜欢在没有耗油引擎的情况下……,以便能充分享受大自然,所以hit the road最可能指的是“开启一段旅程”。故选B项。3.D 段落大意题。根据最后一段尤其是第三句“Thanks to the increasing number of designated dark-sky parks, travellers can now combine seeing a new place with viewing the stars.”可知,最后一段主要介绍夜空公园使人们更容易在晚上看到星星。故选D项。4.A 标题归纳题。根据文章内容特别是第一段中的“Recently, Novel-Travel, one of the world’s biggest travel guides, published its top-three travel trends that might change the way we travel this year.”可知,Novel-Travel发布了今年三大旅游趋势。故选A项。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭