2025年金太阳导学案八年级英语上册人教版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年金太阳导学案八年级英语上册人教版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年金太阳导学案八年级英语上册人教版》

第150页
素养训练
1. The twins always ______ (separate) their toys into different boxes to keep them organized. (用括号内所给词的适当形式填空)
2. 为了保持健康,我们应该把工作和休息分开。(根据汉语意思完成句子)
To ______ ______, we should ______ work ______ rest.
3. 请把这些文件分开存放,不要混在一起。(汉译英)
______
答案: 1. separate
解析:根据“always”可知句子用一般现在时,主语“The twins”是复数,谓语动词用原形“separate”。
2. keep healthy/fit; separate; from
解析:“保持健康”是“keep healthy/fit”;“把……和……分开”是“separate...from...”,“to”后接动词原形。
3. Please keep these documents separate and don't mix them together.
解析:“请”用“please”,“把……分开存放”是“keep...separate”,“不要混在一起”是“don't mix them together”。
二、阅读理解
Mashed potato is a very yummy dish. Lots of people enjoy making it at home. But many of us make mistakes in some important steps. For example, we often buy just one kind of potato at the market. 1. ______ Here are more mistakes we should avoid.
Cutting the Potatoes into Small Pieces
Don't cut potatoes into small pieces. Cut potatoes into large pieces instead. 2. ______ After cutting, put the potatoes into a pot with cold water. This stops potatoes from turning brown. When all potatoes are in the pot, put the pot on the stove. Cook them with low heat and cover the pot with a lid. Covering the pot helps cook the potatoes faster.
Boiling the Potatoes and Leaving Them in the Water for a Long Time
The worst mistake is boiling potatoes and then leaving them in water for hours before making mashed potato. 3. ______ Too much water makes mashed potato taste bad. So, boil the potatoes until we can easily stick a small knife into them. That means they are cooked well. As soon as they are ready, pour out the water and let the potatoes dry. We need to keep them warm.
Mashing Potatoes with the Wrong Ways to Mix
When the potatoes are hot and cooked, we can start mashing. First, add butter and milk. Let them stay in the potatoes for 3 to 5 minutes. 4. ______ This makes the mashed potato more delicious and easier to mash. Then, start mashing. Using our hands is the best way. Our hands can break the potatoes well, and air can get into the mashed potato. This makes it light and soft. 5. ______ If we use a blender, the mashed potato will become sticky and won't taste good.
根据材料内容,从下面五个选项中选出能填入文中空缺处的最佳选项,使文章意思通顺、内容完整。
A. If the pieces are too small, they will take in too much water when we cook them.
B. When we do this, potatoes will soak up (吸收) a lot of water.
C. Actually, using different kinds of potatoes can make mashed potato taste better and look nicer.
D. The butter will melt and the potatoes will absorb some milk.
E. Never use a food blender.
答案: 1. C
解析:前文提到“我们经常在市场只买一种土豆”,C选项“实际上,使用不同种类的土豆可以让土豆泥味道更好,看起来更漂亮”承接上文,指出买一种土豆的不足,引出下文要避免的更多错误,符合语境。
2. A
解析:本段讲“不要把土豆切成小块,而是切成大块”,A选项“如果块太小,烹饪时它们会吸收太多水分”解释了不要切小块的原因,与上文衔接紧密。
3. B
解析:前文说“最糟糕的错误是煮土豆,然后在做土豆泥前把它们放在水里几个小时”,B选项“当我们这样做时,土豆会吸收很多水”说明了这种错误做法的后果,即土豆吸水,与下文“太多水会让土豆泥味道不好”呼应。
4. D
解析:前文提到“首先,加入黄油和牛奶。让它们在土豆里待3到5分钟”,D选项“黄油会融化,土豆会吸收一些牛奶”描述了黄油和牛奶在土豆中的变化,符合语境。
5. E
解析:后文说“如果我们使用搅拌机,土豆泥会变得粘稠,味道也不好”,E选项“永远不要使用食品搅拌机”是对后文内容的总结,提醒不要用搅拌机。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭