第83页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
- 第142页
- 第143页
- 第144页
- 第145页
- 第146页
- 第147页
- 第148页
- 第149页
- 第150页
- 第151页
- 第152页
- 第153页
- 第154页
- 第155页
- 第156页
- 第157页
- 第158页
- 第159页
- 第160页
- 第161页
- 第162页
- 第163页
- 第164页
- 第165页
- 第166页
- 第167页
- 第168页
- 第169页
- 第170页
- 第171页
- 第172页
- 第173页
- 第174页
- 第175页
- 第176页
- 第177页
- 第178页
- 第179页
- 第180页
- 第181页
- 第182页
- 第183页
九、信息还原(5分)
There are different kinds of hobbies. They make us happy and relaxed. If you want to be happy,this passage is right for you. ____1____
Listen to music.
____2____ When you are tired after a long day at work,music can help you feel comfortable. Whether you are a fan of popular or classical(古典的)music,it's good to listen to much music.
____3____
Reading opens a great world in front of us. It helps us understand the people and things around us. A good book can teach us a lot of subjects. ____4____
Write diaries.
Writing a diary is another hobby. Many people in the world like it. It's a very good hobby. ____5____ So it is very important to keep writing every day.
A. Many people like to listen to music.
B. So keep a good book around you and try to read every day.
C. Read books.
D. It can help you keep healthy.
E. Here are some good ideas about hobbies.
F. It can help us remember ideas and understand the world better.
1.
There are different kinds of hobbies. They make us happy and relaxed. If you want to be happy,this passage is right for you. ____1____
Listen to music.
____2____ When you are tired after a long day at work,music can help you feel comfortable. Whether you are a fan of popular or classical(古典的)music,it's good to listen to much music.
____3____
Reading opens a great world in front of us. It helps us understand the people and things around us. A good book can teach us a lot of subjects. ____4____
Write diaries.
Writing a diary is another hobby. Many people in the world like it. It's a very good hobby. ____5____ So it is very important to keep writing every day.
A. Many people like to listen to music.
B. So keep a good book around you and try to read every day.
C. Read books.
D. It can help you keep healthy.
E. Here are some good ideas about hobbies.
F. It can help us remember ideas and understand the world better.
1.
E
2. A
3. C
4. B
5. F
答案:
【解析】:
这是一个信息还原题,需要在给出的选项中选择合适的句子填入文章的空白处,使文章内容完整、连贯。这类题目主要考查对文章内容的理解和逻辑推理能力。
首先,需要仔细阅读文章,了解文章的主题和各个段落的主要内容。文章主要介绍了各种爱好,包括听音乐、阅读和写日记,并阐述了这些爱好对人们的益处。
然后,需要仔细阅读每个选项,理解其含义,并根据文章的上下文和逻辑推理,选择最合适的选项填入空白处。
对于第一个空,根据文章的主题“hobbies”以及后文的描述,可以推断出此处应该是一个总述性的句子,引出后文的各种爱好。选项E“Here are some good ideas about hobbies.”符合语境,因此选E。
对于第二个空,根据后文的“When you are tired after a long day at work, music can help you feel comfortable.”以及“Whether you are a fan of popular or classical(古典的)music, it's good to listen to much music.”可以推断出此处应该与听音乐有关。选项A“Many people like to listen to music.”虽然提到了听音乐,但并没有直接引出后文的内容,而选项D“It can help you keep healthy.”中的“it”指代前文的“music”,更符合语境,但考虑到后文更侧重于描述音乐带来的舒适感,而非健康,因此此处更可能是对听音乐这一爱好的一个总体描述,选项A更为合适,因为它更直接地引出了后文对音乐的描述。但考虑到选项的适用性和连贯性,我们在这里选择更贴近后文描述的选项作为过渡,即先描述音乐能带来快乐,再具体举例,因此此处选A作为引入听音乐的话题,而后文则具体阐述音乐的好处。所以此处答案为A,但理解上需知其主要是引出话题。
对于第三个空,根据后文的“Reading opens a great world in front of us.”可以推断出此处应该与阅读有关。选项C“Read books.”直接点明了阅读这一爱好,因此选C。
对于第四个空,根据前文的“A good book can teach us a lot of subjects.”可以推断出此处应该进一步阐述阅读的好处。选项B“So keep a good book around you and try to read every day.”既是对前文的呼应,也是对阅读的进一步建议,因此选B。
对于第五个空,根据前文的“Writing a diary is another hobby.”以及后文的“So it is very important to keep writing every day.”可以推断出此处应该与写日记的好处有关。选项F“It can help us remember ideas and understand the world better.”中的“it”指代前文的“Writing a diary”,且内容符合写日记的益处,因此选F。
综上,答案为E、A、C、B、F。
【答案】:
1. E;2. A;3. C;4. B;5. F
这是一个信息还原题,需要在给出的选项中选择合适的句子填入文章的空白处,使文章内容完整、连贯。这类题目主要考查对文章内容的理解和逻辑推理能力。
首先,需要仔细阅读文章,了解文章的主题和各个段落的主要内容。文章主要介绍了各种爱好,包括听音乐、阅读和写日记,并阐述了这些爱好对人们的益处。
然后,需要仔细阅读每个选项,理解其含义,并根据文章的上下文和逻辑推理,选择最合适的选项填入空白处。
对于第一个空,根据文章的主题“hobbies”以及后文的描述,可以推断出此处应该是一个总述性的句子,引出后文的各种爱好。选项E“Here are some good ideas about hobbies.”符合语境,因此选E。
对于第二个空,根据后文的“When you are tired after a long day at work, music can help you feel comfortable.”以及“Whether you are a fan of popular or classical(古典的)music, it's good to listen to much music.”可以推断出此处应该与听音乐有关。选项A“Many people like to listen to music.”虽然提到了听音乐,但并没有直接引出后文的内容,而选项D“It can help you keep healthy.”中的“it”指代前文的“music”,更符合语境,但考虑到后文更侧重于描述音乐带来的舒适感,而非健康,因此此处更可能是对听音乐这一爱好的一个总体描述,选项A更为合适,因为它更直接地引出了后文对音乐的描述。但考虑到选项的适用性和连贯性,我们在这里选择更贴近后文描述的选项作为过渡,即先描述音乐能带来快乐,再具体举例,因此此处选A作为引入听音乐的话题,而后文则具体阐述音乐的好处。所以此处答案为A,但理解上需知其主要是引出话题。
对于第三个空,根据后文的“Reading opens a great world in front of us.”可以推断出此处应该与阅读有关。选项C“Read books.”直接点明了阅读这一爱好,因此选C。
对于第四个空,根据前文的“A good book can teach us a lot of subjects.”可以推断出此处应该进一步阐述阅读的好处。选项B“So keep a good book around you and try to read every day.”既是对前文的呼应,也是对阅读的进一步建议,因此选B。
对于第五个空,根据前文的“Writing a diary is another hobby.”以及后文的“So it is very important to keep writing every day.”可以推断出此处应该与写日记的好处有关。选项F“It can help us remember ideas and understand the world better.”中的“it”指代前文的“Writing a diary”,且内容符合写日记的益处,因此选F。
综上,答案为E、A、C、B、F。
【答案】:
1. E;2. A;3. C;4. B;5. F
1. 我想学习更多关于中国的历史。
I
2. 他们正在谈论着即将到来的野外考察。
They are talking about the coming
3. 吉姆太忙了,他没有时间参加聚会。
Jim is very busy and he has no time to
4. 学生们轮流打扫教室。
The students
5. 他们不知道如何照顾他们的宠物。
They don't know
I
want to
learn more about Chinese history. 2. 他们正在谈论着即将到来的野外考察。
They are talking about the coming
field trip
. 3. 吉姆太忙了,他没有时间参加聚会。
Jim is very busy and he has no time to
take part in
the party. 4. 学生们轮流打扫教室。
The students
take turns
to clean up their classroom. 5. 他们不知道如何照顾他们的宠物。
They don't know
how to look after
their pets.
答案:
1. want to
2. field trip
3. take part in
4. take turns
5. how to look after
2. field trip
3. take part in
4. take turns
5. how to look after
查看更多完整答案,请扫码查看