2025年多维互动提优课堂七年级英语上册译林版提升版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年多维互动提优课堂七年级英语上册译林版提升版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年多维互动提优课堂七年级英语上册译林版提升版》

第175页
八、阅读理解(20 分)
A
Today is a fine Saturday. At 9:30 a.m.,Mr Smith and Mrs Smith take their sons Alan and John to the park by car. They stay there for four hours.
After lunch,they go to a big store to do some shopping. First,the Smiths buy a toy truck (玩具卡车) for little John. It is 5 dollars. Alan wants a pair of shoes and he finds a white pair,but it isn't in Size 8.5. Then he finds a blue pair. It looks really cool. It's 50 dollars. The shoes in this new style (样式) are not cheap but they are popular with boys. Alan loves the pair of blue shoes very much. The Smiths buy the shoes for Alan. Then the Smiths buy two coats. One is for Alan and the other is for John. The Smiths pay 95 dollars for all the things.
Then the family go out of the store,but Mr Smith can't find his car key. They look for it everywhere. After ten minutes,John is sleepy (困倦的) and he gives his toy truck to his father. Mr Smith finds the key in the toy truck. How naughty (淘气的) John is! At last,they get in the car and go home for dinner.
(
C
) 1. What size of shoes does Alan take?
A. Size 9. B. Size 8.5. C. Size 8. D. Size 7.5.
(
C
) 2. What does the underlined sentence mean?
A. The Smiths only have 95 dollars.
B. The coats and shoes are 95 dollars.
C. It takes the Smiths 95 dollars to buy things for their sons.
D. Mr Smith doesn't buy the coats.
(
A
) 3. Where do they find the car key at last?
A. In the toy truck. B. Under the car. C. In the blue coat. D. In the white shoes.
答案: 【解析】:本题主要考查了阅读理解的能力,包括细节理解题和推理判断题。对于细节理解题,需要从文章中直接找到相关信息进行作答;对于推理判断题,则需要根据文章内容进行一定的推理和分析。
1. 第一题询问Alan穿的鞋码,可以从文章中“Alan wants a pair of shoes and he finds a white pair,but it isn't in Size 8.5. Then he finds a blue pair. It looks really cool. It's 50 dollars. The shoes in this new style (样式) are not cheap but they are popular with boys. Alan loves the pair of blue shoes very much. The Smiths buy the shoes for Alan.”这部分信息得出答案,Alan试过8.5码的白色鞋子后,选择了蓝色的鞋子,说明他最后拿的是蓝色的鞋子,虽然文章没有明确指出蓝色鞋子的尺码,但可以通过推理知道他不会拿8.5码的白色鞋子,而是选择了其他尺码的蓝色鞋子,由于选项中只有8码是小于8.5码的,且通常鞋码不会有半码的跳跃,故可以推断Alan拿的是8码的鞋子,所以答案选C。
2. 第二题是推理判断题,需要理解“The Smiths pay 95 dollars for all the things.”这句话的含义。从文章中可以看出,Smith一家在商店里购买了玩具卡车、鞋子和两件外套,总共花费了95美元,所以选项C“It takes the Smiths 95 dollars to buy things for their sons.”是正确的。
3. 第三题询问他们最后在哪里找到了车钥匙,可以从文章中“After ten minutes,John is sleepy (困倦的) and he gives his toy truck to his father. Mr Smith finds the key in the toy truck.”这部分信息得出答案,Smith先生在玩具卡车里找到了车钥匙,所以答案选A。
【答案】:1. C;2. C;3. A。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭