第52页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
- 第142页
- 第143页
- 第144页
- 第145页
- 第146页
- 第147页
- 第148页
- 第149页
- 第150页
- 第151页
- 第152页
- 第153页
- 第154页
- 第155页
- 第156页
- 第157页
- 第158页
- 第159页
- 第160页
- 第161页
- 第162页
- 第163页
- 第164页
- 第165页
- 第166页
- 第167页
- 第168页
- 第169页
- 第170页
- 第171页
- 第172页
- 第173页
- 第174页
- 第175页
- 第176页
- 第177页
- 第178页
- 第179页
- 第180页
- 第181页
- 第182页
- 第183页
六、完形填空(10 分)
Hello,everyone!
I am Rose. I am ____1____ Canada. I am in China now,because my ____2____ work in China. My father is a doctor and my mother is a teacher in an international ____3____ in Shanghai. I go to that school too. The school is big. There are 1,300 ____4____ and 80 teachers. There is a ____5____,a gym and a big dining hall. My parents like reading ____6____ in the library,but I like playing tennis in the gym. Our classroom is in a very tall ____7____. It is behind the library. There are thirty ____8____ and twenty offices in the building. There are thirty students in my class. They are ____9____ boys and fifteen girls. We are all friends ____10____ we often play games together after class.
Welcome to our school!
( )1. A. at B. in C. from D. with
( )2. A. parents B. friends C. teachers D. brothers
( )3. A. hospital B. factory C. hotel D. school
( )4. A. doctors B. drivers C. students D. workers
( )5. A. library B. book C. family D. class
( )6. A. maps B. lessons C. classes D. books
( )7. A. lab B. town C. city D. building
( )8. A. pictures B. classrooms C. bedrooms D. horses
( )9. A. nine B. twelve C. thirteen D. fifteen
( )10. A. and B. but C. or D. if
Hello,everyone!
I am Rose. I am ____1____ Canada. I am in China now,because my ____2____ work in China. My father is a doctor and my mother is a teacher in an international ____3____ in Shanghai. I go to that school too. The school is big. There are 1,300 ____4____ and 80 teachers. There is a ____5____,a gym and a big dining hall. My parents like reading ____6____ in the library,but I like playing tennis in the gym. Our classroom is in a very tall ____7____. It is behind the library. There are thirty ____8____ and twenty offices in the building. There are thirty students in my class. They are ____9____ boys and fifteen girls. We are all friends ____10____ we often play games together after class.
Welcome to our school!
( )1. A. at B. in C. from D. with
C
( )2. A. parents B. friends C. teachers D. brothers
A
( )3. A. hospital B. factory C. hotel D. school
D
( )4. A. doctors B. drivers C. students D. workers
C
( )5. A. library B. book C. family D. class
A
( )6. A. maps B. lessons C. classes D. books
D
( )7. A. lab B. town C. city D. building
D
( )8. A. pictures B. classrooms C. bedrooms D. horses
B
( )9. A. nine B. twelve C. thirteen D. fifteen
D
( )10. A. and B. but C. or D. if
A
答案:
【解析】:
这是一道英语完形填空题,主要考查学生对上下文理解、词汇辨析以及语法知识的运用能力。题目给出了一个关于Rose及其家庭的短文,其中包含10个空白处需要填写。每个空白处都给出了四个选项,需要根据短文内容和上下文语境选择最合适的答案。
1. 第一个空需要填写Rose来自哪里,根据常识和语境,"be from"表示来自某地,因此选择C选项"from"。
2. 第二个空需要填写Rose的父母在中国工作的原因,根据后文"My father is a doctor and my mother is a teacher"可知,此处应填写"parents",表示Rose的父母,因此选择A选项。
3. 第三个空需要填写Rose母亲工作的地点,根据后文"in Shanghai"以及"I go to that school too"可知,此处应填写"school",表示学校,因此选择D选项。
4. 第四个空需要填写学校里有什么,根据后文"and 80 teachers"可知,此处应填写与教师相对应的学生数量,因此选择C选项"students"。
5. 第五个空需要填写学校里的某个设施,根据后文"My parents like reading ____ in the library"可知,此处应填写"library",表示图书馆,因此选择A选项。
6. 第六个空需要填写Rose父母在图书馆读什么,根据常识和语境可知,在图书馆读书,因此选择D选项"books"。
7. 第七个空需要填写Rose教室所在的建筑物类型,根据后文"It is behind the library"以及"There are thirty ____ and twenty offices in the building"可知,此处应填写表示建筑物的词,因此选择D选项"building"。
8. 第八个空需要填写大楼里有什么,根据前文提到的是教室楼以及后文"and twenty offices in the building"可知,此处应填写与办公室相对应的教室数量,因此选择B选项"classrooms"。
9. 第九个空需要填写Rose班级里男生的人数,根据后文"and fifteen girls"以及"There are thirty students in my class"可知,男生人数应为15人,因此选择D选项"fifteen"的前一个数字,即"fifteen"减去已知的女生人数"fifteen"减去全班人数"thirty"得到的差的一半的另一种表达方式"thirty-fifteen=fifteen(女生) = fifteen(男生中的一部分),而男生总数应为30-15=15的前一个数字即D选项中的"fifteen"所表示的男生人数为全班人数减去女生人数后的结果,直接选"fifteen"对应的男生人数表达"fifteen的对应减数即D选项",这里主要考查学生的数字关系推理能力,直接根据女生人数和全班人数推断出男生人数。
10. 第十个空需要填写连接两个句子的连词,根据后文"we often play games together after class"可知,前后两个句子为顺承关系,因此选择A选项"and"。
【答案】:
1. C;2. A;3. D;4. C;5. A;6. D;7. D;8. B;9. D(此处理解为通过全班30人减去女生15人直接得出男生为15人的前一个数字选项逻辑,即选择表示男生人数的选项);10. A。
这是一道英语完形填空题,主要考查学生对上下文理解、词汇辨析以及语法知识的运用能力。题目给出了一个关于Rose及其家庭的短文,其中包含10个空白处需要填写。每个空白处都给出了四个选项,需要根据短文内容和上下文语境选择最合适的答案。
1. 第一个空需要填写Rose来自哪里,根据常识和语境,"be from"表示来自某地,因此选择C选项"from"。
2. 第二个空需要填写Rose的父母在中国工作的原因,根据后文"My father is a doctor and my mother is a teacher"可知,此处应填写"parents",表示Rose的父母,因此选择A选项。
3. 第三个空需要填写Rose母亲工作的地点,根据后文"in Shanghai"以及"I go to that school too"可知,此处应填写"school",表示学校,因此选择D选项。
4. 第四个空需要填写学校里有什么,根据后文"and 80 teachers"可知,此处应填写与教师相对应的学生数量,因此选择C选项"students"。
5. 第五个空需要填写学校里的某个设施,根据后文"My parents like reading ____ in the library"可知,此处应填写"library",表示图书馆,因此选择A选项。
6. 第六个空需要填写Rose父母在图书馆读什么,根据常识和语境可知,在图书馆读书,因此选择D选项"books"。
7. 第七个空需要填写Rose教室所在的建筑物类型,根据后文"It is behind the library"以及"There are thirty ____ and twenty offices in the building"可知,此处应填写表示建筑物的词,因此选择D选项"building"。
8. 第八个空需要填写大楼里有什么,根据前文提到的是教室楼以及后文"and twenty offices in the building"可知,此处应填写与办公室相对应的教室数量,因此选择B选项"classrooms"。
9. 第九个空需要填写Rose班级里男生的人数,根据后文"and fifteen girls"以及"There are thirty students in my class"可知,男生人数应为15人,因此选择D选项"fifteen"的前一个数字,即"fifteen"减去已知的女生人数"fifteen"减去全班人数"thirty"得到的差的一半的另一种表达方式"thirty-fifteen=fifteen(女生) = fifteen(男生中的一部分),而男生总数应为30-15=15的前一个数字即D选项中的"fifteen"所表示的男生人数为全班人数减去女生人数后的结果,直接选"fifteen"对应的男生人数表达"fifteen的对应减数即D选项",这里主要考查学生的数字关系推理能力,直接根据女生人数和全班人数推断出男生人数。
10. 第十个空需要填写连接两个句子的连词,根据后文"we often play games together after class"可知,前后两个句子为顺承关系,因此选择A选项"and"。
【答案】:
1. C;2. A;3. D;4. C;5. A;6. D;7. D;8. B;9. D(此处理解为通过全班30人减去女生15人直接得出男生为15人的前一个数字选项逻辑,即选择表示男生人数的选项);10. A。
七、阅读理解(10 分)
My name is Marco and I'm 11 years old. My favourite sport is soccer. I'm in the school soccer team. After school,I have soccer lessons on Monday,Wednesday and Friday. On Saturday afternoon,we always have a soccer game in the park.
Hello,my name is Tim. I'm 12 years old and I love basketball. I play basketball with my friends every Tuesday afternoon at school. On Sunday morning,I always play basketball with my father and my brother. I'm in the school basketball team and we play with other teams every Friday afternoon.
I'm Simon. I'm 15 years old and I like riding bikes. I like this sport because I can do it in many places. In summer,I go bike riding every day for about one hour. I like riding in the park. But in winter,it's difficult to ride bikes. It's often cold and snowy(多雪的). My parents like the sport too. We often go on holiday by bike.
(
A. B. C. D.

(
A. 11. B. 12. C. 13. D. 14.
(
A. Tim and Marco. B. Marco and Simon. C. Marco and Simon's brother. D. Simon and Tim's brother.
(
A. He has a brother. B. He rides to school. C. He rides every day in summer. D. He likes riding a bike in winter.
(
A. They like sports. B. They have a big family. C. They are in the same school. D. They play with other teams every Friday.
My name is Marco and I'm 11 years old. My favourite sport is soccer. I'm in the school soccer team. After school,I have soccer lessons on Monday,Wednesday and Friday. On Saturday afternoon,we always have a soccer game in the park.
Hello,my name is Tim. I'm 12 years old and I love basketball. I play basketball with my friends every Tuesday afternoon at school. On Sunday morning,I always play basketball with my father and my brother. I'm in the school basketball team and we play with other teams every Friday afternoon.
I'm Simon. I'm 15 years old and I like riding bikes. I like this sport because I can do it in many places. In summer,I go bike riding every day for about one hour. I like riding in the park. But in winter,it's difficult to ride bikes. It's often cold and snowy(多雪的). My parents like the sport too. We often go on holiday by bike.
(
C
)1. What is Marco's favourite sport? A. B. C. D.
(
B
)2. How old is Tim? A. 11. B. 12. C. 13. D. 14.
(
A
)3. Who are in the school teams? A. Tim and Marco. B. Marco and Simon. C. Marco and Simon's brother. D. Simon and Tim's brother.
(
C
)4. What do we know about Simon? A. He has a brother. B. He rides to school. C. He rides every day in summer. D. He likes riding a bike in winter.
(
A
)5. What do the three boys have in common(有共同点)? A. They like sports. B. They have a big family. C. They are in the same school. D. They play with other teams every Friday.
答案:
【解析】:本题主要考查阅读理解能力,通过阅读短文内容,提取关键信息来回答各个问题。
1. 题目问Marco最喜欢的运动是什么,根据短文中“My name is Marco and I'm 11 years old. My favourite sport is soccer.”可知答案。
2. 题目问Tim的年龄,根据短文中“Hello, my name is Tim. I'm 12 years old...”可知答案。
3. 题目问谁在学校队里,根据短文中“My name is Marco and I'm in the school soccer team.”以及“Hello, my name is Tim. I'm in the school basketball team...”可知Marco和Tim在学校队里。
4. 题目问关于Simon我们知道什么,根据短文中“I'm Simon. I'm 15 years old and I like riding bikes. In summer, I go bike riding every day for about one hour.”可知答案。
5. 题目问三个男孩的共同点,根据短文中Marco喜欢足球,Tim喜欢篮球,Simon喜欢骑自行车,可知他们都喜欢运动。
【答案】:
1. C(图片C是踢足球的,对应Marco最喜欢的运动是足球)
2. B
3. A
4. C
5. A
1. 题目问Marco最喜欢的运动是什么,根据短文中“My name is Marco and I'm 11 years old. My favourite sport is soccer.”可知答案。
2. 题目问Tim的年龄,根据短文中“Hello, my name is Tim. I'm 12 years old...”可知答案。
3. 题目问谁在学校队里,根据短文中“My name is Marco and I'm in the school soccer team.”以及“Hello, my name is Tim. I'm in the school basketball team...”可知Marco和Tim在学校队里。
4. 题目问关于Simon我们知道什么,根据短文中“I'm Simon. I'm 15 years old and I like riding bikes. In summer, I go bike riding every day for about one hour.”可知答案。
5. 题目问三个男孩的共同点,根据短文中Marco喜欢足球,Tim喜欢篮球,Simon喜欢骑自行车,可知他们都喜欢运动。
【答案】:
1. C(图片C是踢足球的,对应Marco最喜欢的运动是足球)
2. B
3. A
4. C
5. A
查看更多完整答案,请扫码查看