第167页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
- 第142页
- 第143页
- 第144页
- 第145页
- 第146页
- 第147页
- 第148页
- 第149页
- 第150页
- 第151页
- 第152页
- 第153页
- 第154页
- 第155页
- 第156页
- 第157页
- 第158页
- 第159页
- 第160页
- 第161页
- 第162页
- 第163页
- 第164页
- 第165页
- 第166页
- 第167页
- 第168页
- 第169页
- 第170页
- 第171页
- 第172页
- 第173页
- 第174页
- 第175页
- 第176页
- 第177页
- 第178页
- 第179页
- 第180页
- 第181页
- 第182页
- 第183页
七、阅读理解(10 分)
Hi,boys and girls! My name is Gina. I'm an assistant at Mr Miller's Store. It's my job to help everyone. And I'm glad to show you some great clothes in the store.

What do you need? Come to Mr Miller's Store now!
( ) 1. What does the underlined word “assistant” mean in Chinese?
A. 护士 B. 警察 C. 售货员 D. 清洁工
( ) 2. What can you find in Mr Miller's Store?
① white skirts ② black socks ③ blue jackets ④ purple sweaters
A. ①②③ B. ②③④ C. ①③④ D. ①②④
( ) 3. How much will Mrs Brown pay(付款) if she buys a pair of shorts and a sweater?
A. 29. B. 43. C. 46. D. 58.
( ) 4. Which one is RIGHT according to the passage?
A. Mr Miller's Store has two floors.
B. Mr Miller's Store has shorts for the fat boys.
C. Linda can see sweaters in all colours in the store.
D. Jack has ten dollars,and he can buy two baseball hats.
Hi,boys and girls! My name is Gina. I'm an assistant at Mr Miller's Store. It's my job to help everyone. And I'm glad to show you some great clothes in the store.
What do you need? Come to Mr Miller's Store now!
( ) 1. What does the underlined word “assistant” mean in Chinese?
A. 护士 B. 警察 C. 售货员 D. 清洁工
( ) 2. What can you find in Mr Miller's Store?
① white skirts ② black socks ③ blue jackets ④ purple sweaters
A. ①②③ B. ②③④ C. ①③④ D. ①②④
( ) 3. How much will Mrs Brown pay(付款) if she buys a pair of shorts and a sweater?
A. 29. B. 43. C. 46. D. 58.
( ) 4. Which one is RIGHT according to the passage?
A. Mr Miller's Store has two floors.
B. Mr Miller's Store has shorts for the fat boys.
C. Linda can see sweaters in all colours in the store.
D. Jack has ten dollars,and he can buy two baseball hats.
答案:
【解析】:
这是一道英语阅读理解题,主要考查学生对英文文本的理解能力以及从文本中提取信息的能力。题目给出了一个关于Miller先生商店的短文,并附有一张表格,详细描述了商店的楼层分布、衣物种类、颜色和价格。接下来是四个选择题,需要学生根据短文和表格内容来回答。
1. 第一题是词义猜测题,需要学生根据上下文推测“assistant”的中文意思。
2. 第二题是信息提取题,需要学生从表格中找出符合条件的衣物。
3. 第三题是简单计算题,需要学生根据表格中的价格信息计算出总价。
4. 第四题是判断正误题,需要学生根据短文和表格内容判断选项的正确性。
【答案】:
1. C
在短文中,“My name is Gina. I'm an assistant at Mr Miller's Store. It's my job to help everyone.”这句话表明Gina是Miller先生商店的一名助手,她的工作是帮助每个人。根据常识和上下文,我们可以推断出“assistant”在这里的意思是“售货员”。因此,答案是C。
2. D
根据表格内容,我们可以在一楼找到白色裙子和各种颜色的袜子,包括黑色袜子,还可以找到紫色毛衣。但是,我们在商店里找不到蓝色夹克,只能在二楼找到白色和黑色夹克。因此,符合条件的衣物有白色裙子、黑色袜子和紫色毛衣,答案是D。
3. B
根据表格内容,一条短裤的价格是18美元,一件毛衣的价格是25美元。因此,如果布朗夫人购买一条短裤和一件毛衣,她需要支付的总价是18美元+25美元=43美元。所以,答案是B。
4. A
根据短文内容,“On the first floor (for girls)”和“On the second floor (for boys)”表明Miller先生的商店有两层,所以选项A是正确的。而商店里并没有为胖男孩准备的短裤,只有夹克,所以选项B是错误的。在商店里并不能看到所有颜色的毛衣,只能看到红色、粉色和紫色的毛衣,所以选项C是错误的。最后,一个棒球帽的价格是6美元,杰克只有10美元,他不能买两个棒球帽,所以选项D是错误的。因此,正确答案是A。
这是一道英语阅读理解题,主要考查学生对英文文本的理解能力以及从文本中提取信息的能力。题目给出了一个关于Miller先生商店的短文,并附有一张表格,详细描述了商店的楼层分布、衣物种类、颜色和价格。接下来是四个选择题,需要学生根据短文和表格内容来回答。
1. 第一题是词义猜测题,需要学生根据上下文推测“assistant”的中文意思。
2. 第二题是信息提取题,需要学生从表格中找出符合条件的衣物。
3. 第三题是简单计算题,需要学生根据表格中的价格信息计算出总价。
4. 第四题是判断正误题,需要学生根据短文和表格内容判断选项的正确性。
【答案】:
1. C
在短文中,“My name is Gina. I'm an assistant at Mr Miller's Store. It's my job to help everyone.”这句话表明Gina是Miller先生商店的一名助手,她的工作是帮助每个人。根据常识和上下文,我们可以推断出“assistant”在这里的意思是“售货员”。因此,答案是C。
2. D
根据表格内容,我们可以在一楼找到白色裙子和各种颜色的袜子,包括黑色袜子,还可以找到紫色毛衣。但是,我们在商店里找不到蓝色夹克,只能在二楼找到白色和黑色夹克。因此,符合条件的衣物有白色裙子、黑色袜子和紫色毛衣,答案是D。
3. B
根据表格内容,一条短裤的价格是18美元,一件毛衣的价格是25美元。因此,如果布朗夫人购买一条短裤和一件毛衣,她需要支付的总价是18美元+25美元=43美元。所以,答案是B。
4. A
根据短文内容,“On the first floor (for girls)”和“On the second floor (for boys)”表明Miller先生的商店有两层,所以选项A是正确的。而商店里并没有为胖男孩准备的短裤,只有夹克,所以选项B是错误的。在商店里并不能看到所有颜色的毛衣,只能看到红色、粉色和紫色的毛衣,所以选项C是错误的。最后,一个棒球帽的价格是6美元,杰克只有10美元,他不能买两个棒球帽,所以选项D是错误的。因此,正确答案是A。
八、信息还原(10 分)
Peter often celebrates Christmas Day with his parents in Toronto. 1 After they go home,they always open the boxes of their Christmas presents.
Last Christmas,Peter gave his mother a scarf and his father a book. And his parents bought him a new computer. 2
3 They often go out to play games with friends.
In the afternoon,4 They often watch TV. 5
A. They climbed the hill last Christmas.
B. They often go to church in the morning.
C. The TV shows at Christmas are very interesting.
D. Toronto is not very cold at Christmas.
E. How happy he was!
F. Christmas Day is often snowy in Toronto.
G. Peter and his parents often stay at home.
1. ______ 2. ______ 3. ______ 4. ______ 5. ______
Peter often celebrates Christmas Day with his parents in Toronto. 1 After they go home,they always open the boxes of their Christmas presents.
Last Christmas,Peter gave his mother a scarf and his father a book. And his parents bought him a new computer. 2
3 They often go out to play games with friends.
In the afternoon,4 They often watch TV. 5
A. They climbed the hill last Christmas.
B. They often go to church in the morning.
C. The TV shows at Christmas are very interesting.
D. Toronto is not very cold at Christmas.
E. How happy he was!
F. Christmas Day is often snowy in Toronto.
G. Peter and his parents often stay at home.
1. ______ 2. ______ 3. ______ 4. ______ 5. ______
答案:
1. B
2. E
3. A
4. G
5. C
2. E
3. A
4. G
5. C
查看更多完整答案,请扫码查看