第136页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
- 第142页
- 第143页
- 第144页
- 第145页
- 第146页
- 第147页
- 第148页
- 第149页
- 第150页
- 第151页
- 第152页
- 第153页
- 第154页
- 第155页
- 第156页
- 第157页
- 第158页
- 第159页
- 第160页
- 第161页
- 第162页
- 第163页
- 第164页
- 第165页
- 第166页
- 第167页
- 第168页
- 第169页
- 第170页
- 第171页
- 第172页
- 第173页
- 第174页
- 第175页
- 第176页
- 第177页
- 第178页
- 第179页
- 第180页
- 第181页
- 第182页
- 第183页
七、阅读理解(10 分)
I am Nancy from Class 8,Grade 7. I love fashion design(设计)very much. I began to design things when I was just five years old. I got a sewing machine(缝纫机)from my father on my 10th birthday. From then on,I began to make clothes.
To make more people know the importance of protecting the environment,I am going to have a special fashion show. I will design all the clothes. And I will use
First,I want to design some long dresses. They are not cotton or silk dresses. Instead,I will use old newspapers to make the dresses. I also want to draw some nice pictures on the dresses.
Besides,I also want to design some skirts. I will decorate(装饰)the skirts with old CDs. With CDs,they will look shiny and beautiful.
My friend Julie will help me with the necklaces(项链)to match the clothes. She is good at designing necklaces. I am sure they will be wonderful.
What about the models? They are all from our school. And I need twenty students,including ten girls and ten boys. With the help of my teachers and classmates,I'm sure that the fashion show is going to be great.
(
A. When she was in Grade 5. B. When she was in Grade 7.
C. When she was 5 years old. D. When she was 10 years old.
(
A. natural B. silver C. recycled D. modern
(
A. The skirts. B. The old CDs. C. The dresses. D. The necklaces.
(
A. There will be ten models in the fashion show. B. Many people will help Nancy a lot for the fashion show.
C. Nancy will design the clothes made of cotton and silk. D. Julie will buy a necklace for Nancy to match the clothes.
(
A. Don't waste materials B. How to design clothes
C. A special fashion show D. It's easy to start designing
I am Nancy from Class 8,Grade 7. I love fashion design(设计)very much. I began to design things when I was just five years old. I got a sewing machine(缝纫机)from my father on my 10th birthday. From then on,I began to make clothes.
To make more people know the importance of protecting the environment,I am going to have a special fashion show. I will design all the clothes. And I will use
C
things as materials. First,I want to design some long dresses. They are not cotton or silk dresses. Instead,I will use old newspapers to make the dresses. I also want to draw some nice pictures on the dresses.
Besides,I also want to design some skirts. I will decorate(装饰)the skirts with old CDs. With CDs,they will look shiny and beautiful.
My friend Julie will help me with the necklaces(项链)to match the clothes. She is good at designing necklaces. I am sure they will be wonderful.
What about the models? They are all from our school. And I need twenty students,including ten girls and ten boys. With the help of my teachers and classmates,I'm sure that the fashion show is going to be great.
(
D
)1. When did Nancy begin to make clothes? A. When she was in Grade 5. B. When she was in Grade 7.
C. When she was 5 years old. D. When she was 10 years old.
(
C
)2. Which of the following words can be put in “▲” in Paragraph 2? A. natural B. silver C. recycled D. modern
(
A
)3. In Paragraph 4,what does the underlined word “they” refer to? A. The skirts. B. The old CDs. C. The dresses. D. The necklaces.
(
B
)4. What can we infer from the article? A. There will be ten models in the fashion show. B. Many people will help Nancy a lot for the fashion show.
C. Nancy will design the clothes made of cotton and silk. D. Julie will buy a necklace for Nancy to match the clothes.
(
C
)5. What is the best title for this article? A. Don't waste materials B. How to design clothes
C. A special fashion show D. It's easy to start designing
答案:
【解析】:
这是一道英语阅读理解题,主要考查学生对文章细节的理解和推理能力。文章主要讲述了一个叫Nancy的七年级学生,她热爱时尚设计,并计划举办一场特殊的时装秀来宣传环保。题目包含了关于Nancy开始设计衣服的时间,她计划使用的材料,以及她时装秀的一些细节。
1. 第一题考查的是Nancy开始制作衣服的时间,可以通过文章中的关键信息“I got a sewing machine from my father on my 10th birthday. From then on, I began to make clothes.”来确定答案。
2. 第二题考查的是对文章中空白处应填入的词汇的理解,需要根据上下文来推断Nancy计划使用什么类型的材料来制作衣服。
3. 第三题考查的是代词“they”的指代对象,需要通过上下文来判断。
4. 第四题考查的是对文章内容的推理能力,需要通过对文章的理解来推断出正确的结论。
5. 第五题考查的是对文章主题的理解,需要从文章中提炼出最符合的标题。
【答案】:
1. D。根据文章中的句子“I got a sewing machine from my father on my 10th birthday. From then on, I began to make clothes.”可知,Nancy在10岁生日时从父亲那里得到了一台缝纫机,从那时起她开始制作衣服,因此答案为D。
2. C。根据文章中的句子“To make more people know the importance of protecting the environment, I am going to have a special fashion show. I will design all the clothes. And I will use ▲ things as materials.”以及下文提到的使用旧报纸和旧CD作为材料,可以推断出Nancy计划使用回收的材料来制作衣服,因此答案为C。
3. A。在文章第四段中,“I also want to design some skirts. I will decorate the skirts with old CDs. With CDs, they will look shiny and beautiful.”根据上下文可以判断,“they”指的是前面提到的“skirts”,因此答案为A。
4. B。根据文章中的描述,Nancy的时装秀得到了很多老师和同学的帮助,可以推断出许多人会帮助Nancy准备这场时装秀,因此答案为B。
5. C。文章主要讲述了一个叫Nancy的学生计划举办一场特殊的时装秀来宣传环保,因此最符合文章主题的标题是“A special fashion show”,即一场特殊的时装秀,因此答案为C。
这是一道英语阅读理解题,主要考查学生对文章细节的理解和推理能力。文章主要讲述了一个叫Nancy的七年级学生,她热爱时尚设计,并计划举办一场特殊的时装秀来宣传环保。题目包含了关于Nancy开始设计衣服的时间,她计划使用的材料,以及她时装秀的一些细节。
1. 第一题考查的是Nancy开始制作衣服的时间,可以通过文章中的关键信息“I got a sewing machine from my father on my 10th birthday. From then on, I began to make clothes.”来确定答案。
2. 第二题考查的是对文章中空白处应填入的词汇的理解,需要根据上下文来推断Nancy计划使用什么类型的材料来制作衣服。
3. 第三题考查的是代词“they”的指代对象,需要通过上下文来判断。
4. 第四题考查的是对文章内容的推理能力,需要通过对文章的理解来推断出正确的结论。
5. 第五题考查的是对文章主题的理解,需要从文章中提炼出最符合的标题。
【答案】:
1. D。根据文章中的句子“I got a sewing machine from my father on my 10th birthday. From then on, I began to make clothes.”可知,Nancy在10岁生日时从父亲那里得到了一台缝纫机,从那时起她开始制作衣服,因此答案为D。
2. C。根据文章中的句子“To make more people know the importance of protecting the environment, I am going to have a special fashion show. I will design all the clothes. And I will use ▲ things as materials.”以及下文提到的使用旧报纸和旧CD作为材料,可以推断出Nancy计划使用回收的材料来制作衣服,因此答案为C。
3. A。在文章第四段中,“I also want to design some skirts. I will decorate the skirts with old CDs. With CDs, they will look shiny and beautiful.”根据上下文可以判断,“they”指的是前面提到的“skirts”,因此答案为A。
4. B。根据文章中的描述,Nancy的时装秀得到了很多老师和同学的帮助,可以推断出许多人会帮助Nancy准备这场时装秀,因此答案为B。
5. C。文章主要讲述了一个叫Nancy的学生计划举办一场特殊的时装秀来宣传环保,因此最符合文章主题的标题是“A special fashion show”,即一场特殊的时装秀,因此答案为C。
查看更多完整答案,请扫码查看