2025年多维互动提优课堂七年级英语上册译林版提升版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年多维互动提优课堂七年级英语上册译林版提升版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年多维互动提优课堂七年级英语上册译林版提升版》

第118页
六、完形填空(10 分)
When I first fly to Edinburgh Middle School,I meet a lot of new classmates. Some of them become my good friends later. One day,I take out a jianzi. My friends know nothing about it ______ they ask me to show them how to kick(踢)it on the school playground. We try hard to keep the jianzi in the ______ to get more kicks. Lots of students enjoy our jianzi kicking. The show is so ______ and all the boys and girls say "Great". When the jianzi flies ______ our heads again and again,more and more students come to ______ our game and some even ask,"Can we join you?" It really cheers us a lot.

Then,an exciting ______ comes to me: Why not ______ a Jianzi Club to make more people know this traditional game in China? I tell other students the advantages of jianzi kicking as an exercise. It is good for our health and can make us strong.
My dream finally ______. I always look forward to kicking jianzi—not ______ for fun but also to show our traditional sport. It's nice that our jianzi team has a group of friends with the same ______!
( )1.
D

( )2.
D

( )3.
A

( )4.
C

( )5.
C

( )6.
B

( )7.
A

( )8.
B

( )9.
D

( )10.
A
答案: 【解析】:
这是一道英语完形填空题,主要考查词汇、短语以及上下文理解能力。解题的关键在于结合语境,理解每个空所在句子的含义,然后从选项中选出最符合语境的答案。
1. 第一空:根据前文“My friends know nothing about it”和后文“they ask me to show them how to kick(踢)it on the school playground”可知,前后是因果关系,因为朋友们对毽子一无所知,所以让我展示怎么踢,故用“so”(所以)。
2. 第二空:根据“keep the jianzi in the...to get more kicks”可知,要让毽子在空中才能多踢,所以用“air”(空气、空中)。
3. 第三空:根据“all the boys and girls say 'Great'”可知,表演很棒,“fantastic”(极好的、了不起的)符合语境。
4. 第四空:根据“When the jianzi flies...our heads again and again”可知,毽子在头顶上方飞,“above”(在……上方)符合。
5. 第五空:根据“more and more students come to...our game”可知,越来越多的学生来享受我们的游戏,“enjoy”(享受、喜欢)符合。
6. 第六空:根据“Why not...a Jianzi Club to make more people know this traditional game in China?”可知,这是一个想法,“idea”(想法、主意)符合。
7. 第七空:根据“Why not...a Jianzi Club”可知,是创办一个毽子俱乐部,“start”(创办、开始)符合。
8. 第八空:根据“My dream finally...”可知,梦想实现了,“comes true”(实现)符合。
9. 第九空:根据“not...for fun but also to show our traditional sport”可知,不仅是娱乐,“not just...but also...”(不仅……而且……)是固定搭配,故用“just”(仅仅、只是)。
10. 第十空:根据“our jianzi team has a group of friends with the same...”可知,是有着相同的兴趣,“interest”(兴趣)符合。
【答案】:
1. D;2. D;3. A;4. C;5. C;6. B;7. A;8. B;9. D;10. A
( )1. English students usually have lunch at ______.
A. the food store B. home C. school D. the library
C

( )2. On Sundays,many families eat ______.
A. a big breakfast B. a big lunch C. a big dinner D. takeaways
B

( )3. What does the underlined word "takeaways" mean in Chinese?
A. 外卖食品 B. 中餐食品 C. 自制食品 D. 西餐食品
A

( )4. What can we know from the passage?
A. In England,lunch is very big. B. No student likes to eat sandwiches. C. English people usually have dinner at 5 p.m. D. In England,the family often eat together for dinner.
D

( )5. The passage is mainly about ______.
A. eating habits B. healthy food C. healthy drinks D. the English breakfast
A
答案: 【解析】:
这是一道阅读理解题,主要考查学生对文章细节的理解能力。题目给出了关于英国饮食习惯的短文,然后通过选择题的形式来检验学生对短文内容的掌握。
1. 对于第一题,需要定位到短文中描述英国学生通常在哪里吃午饭的部分,通过对比选项,找出正确答案。
2. 第二题需要找到短文中关于周日英国家庭通常吃什么的内容,然后选出正确答案。
3. 第三题是词义猜测题,需要根据上下文来推断“takeaways”的中文意思。
4. 第四题需要从短文中找出可以得知的信息,然后对比选项,判断哪个选项是正确的。
5. 第五题是主旨题,需要概括短文的主要内容,然后选出最符合的选项。
【答案】:
1. C
根据短文中的“Students in England usually buy sandwiches and have lunch at school”可知,英国学生通常在学校吃午饭,所以答案是C。
2. B
根据短文中的“On Sundays, many families have a big lunch.”可知,在周日,许多家庭会吃一顿丰盛的午餐,所以答案是B。
3. A
根据短文中的“English people always have takeaways—they buy food from food stores and eat it at home.”可知,“takeaways”指的是从食品店购买食物然后带回家吃,即外卖食品,所以答案是A。
4. D
根据短文中的“They usually have dinner at 8 p.m. The family often eat together.”可知,在英国,家庭通常一起吃晚餐,所以答案是D。
5. A
短文主要描述了英国人的饮食习惯,包括早餐、午餐、晚餐以及周日的特别饮食习惯,还有外卖食品的情况,所以答案是A,即饮食习惯。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭