第137页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
- 第142页
- 第143页
- 第144页
- 第145页
- 第146页
- 第147页
- 第148页
- 第149页
- 第150页
- 第151页
- 第152页
- 第153页
- 第154页
- 第155页
- 第156页
- 第157页
- 第158页
- 第159页
- 第160页
- 第161页
- 第162页
- 第163页
- 第164页
- 第165页
- 第166页
- 第167页
- 第168页
- 第169页
- 第170页
- 第171页
- 第172页
- 第173页
- 第174页
- 第175页
- 第176页
- 第177页
- 第178页
- 第179页
- 第180页
- 第181页
- 第182页
- 第183页
八、阅读表达(10 分)
One sunny day,Mother Hen is playing happily with her little chickens on the grass. After a while,they are hungry. Mother Hen then takes her children out to look for food. Luckily,she finds a grain of wheat(小麦). She asks her children to plant it in the garden,but they are too lazy to do it. So,Mother Hen has to do it all by herself.
Two months later,they get a lot of wheat. Mother Hen asks her children,“Who would like to take the wheat to the shop and get some flour(面粉)?” But all of them don't want to do it. So Mother Hen has to take the wheat to the shop herself and brings the flour back home.
When she gets home,she asks again,“Who will make some bread with the flour?” But they all say that they are not free. Finally,Mother Hen makes the bread all by herself. When it is done,she says to her chickens,“Who wants to eat the bread?” And they all shout,“I will!”
But Mother Hen says,“No,you can't. You don't want to do anything before I make the bread. You must understand that ‘No pain,no gain(一分耕耘,一分收获).’” And she doesn't give any bread to her children. Instead,she eats it all by herself.
1. Where are the chickens playing?
2. Why does Mother Hen take her children out to look for food?
3. When do they get a lot of wheat after Mother Hen's planting?
4. Who eats the bread at last,Mother Hen or her children?
5. What do you think of the children?
One sunny day,Mother Hen is playing happily with her little chickens on the grass. After a while,they are hungry. Mother Hen then takes her children out to look for food. Luckily,she finds a grain of wheat(小麦). She asks her children to plant it in the garden,but they are too lazy to do it. So,Mother Hen has to do it all by herself.
Two months later,they get a lot of wheat. Mother Hen asks her children,“Who would like to take the wheat to the shop and get some flour(面粉)?” But all of them don't want to do it. So Mother Hen has to take the wheat to the shop herself and brings the flour back home.
When she gets home,she asks again,“Who will make some bread with the flour?” But they all say that they are not free. Finally,Mother Hen makes the bread all by herself. When it is done,she says to her chickens,“Who wants to eat the bread?” And they all shout,“I will!”
But Mother Hen says,“No,you can't. You don't want to do anything before I make the bread. You must understand that ‘No pain,no gain(一分耕耘,一分收获).’” And she doesn't give any bread to her children. Instead,she eats it all by herself.
1. Where are the chickens playing?
They are playing on the grass.
2. Why does Mother Hen take her children out to look for food?
Because they are hungry.
3. When do they get a lot of wheat after Mother Hen's planting?
Two months later.
4. Who eats the bread at last,Mother Hen or her children?
Mother Hen eats the bread at last.
5. What do you think of the children?
They are lazy and don't want to work hard. (答案不唯一,合理即可)
答案:
【解析】:本题主要考查了阅读理解的能力,需要从文章中找出关键信息来回答各个问题。
1. 第一个问题问的是小鸡们在哪里玩耍,可以从文章第一段找到答案,即小鸡们在草地上玩耍。
2. 第二个问题问的是为什么母鸡妈妈带着她的孩子出去找食物,可以从文章第一段找到答案,即因为它们饿了。
3. 第三个问题问的是在母鸡妈妈种植小麦后,它们什么时候收获了很多小麦,可以从文章第二段找到答案,即两个月后。
4. 第四个问题问的是最后谁吃了面包,可以从文章最后一段找到答案,即母鸡妈妈自己吃了面包。
5. 第五个问题问的是对小鸡们的看法,这是一个主观题,可以根据文章内容和个人理解来回答,比如可以认为小鸡们很懒惰,不愿意付出努力。
【答案】:
1. They are playing on the grass.
2. Because they are hungry.
3. Two months later.
4. Mother Hen eats the bread at last.
5. They are lazy and don't want to work hard. (答案不唯一,合理即可)
1. 第一个问题问的是小鸡们在哪里玩耍,可以从文章第一段找到答案,即小鸡们在草地上玩耍。
2. 第二个问题问的是为什么母鸡妈妈带着她的孩子出去找食物,可以从文章第一段找到答案,即因为它们饿了。
3. 第三个问题问的是在母鸡妈妈种植小麦后,它们什么时候收获了很多小麦,可以从文章第二段找到答案,即两个月后。
4. 第四个问题问的是最后谁吃了面包,可以从文章最后一段找到答案,即母鸡妈妈自己吃了面包。
5. 第五个问题问的是对小鸡们的看法,这是一个主观题,可以根据文章内容和个人理解来回答,比如可以认为小鸡们很懒惰,不愿意付出努力。
【答案】:
1. They are playing on the grass.
2. Because they are hungry.
3. Two months later.
4. Mother Hen eats the bread at last.
5. They are lazy and don't want to work hard. (答案不唯一,合理即可)
查看更多完整答案,请扫码查看