2025年优课堂给力A加九年级英语全一册人教版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年优课堂给力A加九年级英语全一册人教版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年优课堂给力A加九年级英语全一册人教版》

第74页
五、根据短文内容选择最佳选项。
① Everything is made of something. Take away cloth, plastic (塑料), glass and the other materials from our lives and we are left nothing on our body. There are 5 basic materials: metal, glass, wood, cloth, plastic. Most things are made with these materials.
② Let's talk about metal first. Metal is very heavy. And it is very hard and strong. It usually feels cool if you touch it. We use it for knives. We use it for keys. We use it for cars. We use it for these things because it is very strong.
③ Next, let's talk about glass. Glass is very smooth (光滑的). It feels cool to touch. It is not as heavy as metal. It is hard, but it is not strong. It breaks very easily! Then why do we use it? We use it because it is transparent! You can see through glass! That's why we use it for windows.
④ Now, let's talk about wood. Wood is lighter than metal and glass. It is not as strong as metal. But it is much stronger than glass. Things made of wood are usually light, hard and strong. Chairs and tables are made of wood.
⑤ Now let's talk about cloth. Cloth is very light. It is much lighter than wood. And it is very soft. We use cloth to make lots of things. For example, it is used to make clothing.
⑥ Last, let's talk about plastic. Plastic is also very light. But it is different from cloth. Sometimes it is soft, and sometimes it is hard. Plastic can be used to make thin plastic bags. These are light, soft, and strong.
⑦ There are some other materials. But they are not used as much as these 5 materials.
(
C
) 1. How does glass feel according to the passage?
A. Light and hard. B. Hard and heavy. C. Smooth and cool.
(
B
) 2. How does the writer talk about the materials?
A. Soft things first, then hard things. B. Heavy things first, then light things. C. Weak things first, then strong things.
(
A
) 3. What is the meaning of the underlined word transparent?
A. Clear. B. Strong. C. Cheap.
(
C
) 4. What is the proper title for the text?
A. Thin Plastic Bags B. Cloth and Clothing C. Five Basic Materials
(
A
) 5. What is the right structure of the passage?
A. ①/②③④⑤⑥/⑦ B. ①②/③④⑤⑥/⑦ C. ①/②③④⑤⑥⑦
答案: 【解析】:
这是一道英语阅读理解题,主要考查学生对文章内容的理解和分析能力。题目给出了一个关于五种基本材料(金属、玻璃、木材、布料、塑料)的短文,并附带了几个问题。
1. 对于第一个问题,需要回到原文中找到关于玻璃的描述,然后对比选项,找出正确答案。
2. 第二个问题要求分析作者介绍材料的顺序,需要通读全文,理解文章结构。
3. 第三个问题要求猜测生词的意思,需要根据上下文进行推断。
4. 第四个问题要求给文章选择一个合适的标题,需要理解文章的主旨。
5. 最后一个问题要求分析文章的结构,需要理解文章的段落划分和逻辑关系。
【答案】:
1. C
根据文章第三段“Glass is very smooth (光滑的). It feels cool to touch.”可知,玻璃摸起来很光滑且凉爽,所以选项C“Smooth and cool.”是正确的。
2. B
文章首先介绍了金属(heavy),然后是玻璃(相对较轻),接着是木材、布料和塑料(更轻),因此作者是按照“先重后轻”的顺序介绍材料的,所以选项B“Heavy things first, then light things.”是正确的。
3. A
根据文章第三段“You can see through glass!”可知,玻璃是透明的,即“transparent”的意思是“透明的”,与选项A“Clear.”相符。
4. C
文章主要介绍了五种基本材料,所以选项C“Five Basic Materials”是最合适的标题。
5. A
文章第一段是总述,介绍了五种基本材料;第二段到第六段分别介绍了这五种材料的特点和用途;最后一段是总结,提到还有其他材料但不如这五种材料使用广泛。因此,文章的结构是“总-分-总”,选项A“①/②③④⑤⑥/⑦”正确地反映了这一结构。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭