第117页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
- 第142页
- 第143页
- 第144页
- 第145页
- 第146页
- 第147页
- 第148页
- 第149页
- 第150页
- 第151页
- 第152页
- 第153页
- 第154页
- 第155页
- 第156页
- 第157页
- 第158页
- 第159页
- 第160页
- 第161页
- 第162页
- 第163页
- 第164页
- 第165页
- 第166页
- 第167页
- 第168页
- 第169页
- 第170页
- 第171页
- 第172页
- 第173页
- 第174页
- 第175页
- 第176页
- 第177页
- 第178页
- 第179页
- 第180页
- 第181页
- 第182页
- 第183页
- 第184页
- 第185页
- 第186页
- 第187页
- 第188页
- 第189页
- 第190页
- 第191页
- 第192页
- 第193页
- 第194页
- 第195页
- 第196页
- 第197页
- 第198页
- 第199页
- 第200页
1. Her gold
2. Nothing matters more than people's
3. He fell down while skating, but luckily, he didn't hurt himself
4. Mr. Zhang's daughter has gone abroad for further
5. With the development of science and technology, more and more advanced products are used in modern
earrings
swung as she moved her head.2. Nothing matters more than people's
safety
and health.3. He fell down while skating, but luckily, he didn't hurt himself
badly
.4. Mr. Zhang's daughter has gone abroad for further
education
and she will be back in two months.5. With the development of science and technology, more and more advanced products are used in modern
society
.
答案:
1. earrings
2. safety
3. badly
4. education
5. society
2. safety
3. badly
4. education
5. society
It's raining. Looking at the people running in the streets through the window, I 1.
I ran to him and pulled him to safety. Then I called his family and gave my umbrella to him 4.
By the time I reached school, the exam had started. My teacher 5.
think back to
that rainy morning. I was walking fast to school. Then I saw an old man sitting in a muddy ditch (泥坑). He was trying 2. to move out
, but it seemed difficult for him. I would be late for the important exam if I helped him, but I 3. made a decision
to do that.I ran to him and pulled him to safety. Then I called his family and gave my umbrella to him 4.
to keep away from
the rain. Then I ran to school.By the time I reached school, the exam had started. My teacher 5.
was angry with
me, but when I explained, she said, "Some choices matter more than tests."
答案:
1. think back to
2. to move out
3. made a decision
4. to keep away from
5. was angry with
2. to move out
3. made a decision
4. to keep away from
5. was angry with
三、用所给动词的正确时态和语态完成短文。
Rajbhandari is from Nepal (尼泊尔). Now she is studying at the Silk Road School of Renmin University of China in Beijing. In 2015, Rajbhandari 1. ______
"Some people 4. ______
Rajbhandari is from Nepal (尼泊尔). Now she is studying at the Silk Road School of Renmin University of China in Beijing. In 2015, Rajbhandari 1. ______
was allowed
(allow) to study in China by her parents. She first learned Chinese at Beijing Language and Culture University's pre-university program. She found it important that Chinese 2. ______should be practiced
(should, practice) again and again. And her teacher told her that if she passed her language test, she 3. ______could be given
(could, give) a chance to learn Chinese politics (政治学) in the university. Later, she got the offer and she decided to take it up, but most of her friends were against it."Some people 4. ______
may be influenced
(may, influence) by wrong messages, so they often have a skeptical view (怀疑观点) of studying politics in China. In fact, over the past forty years, great changes 5. ______have taken place
(take place) everywhere in China. As a result, in order to be able to understand international politics, one has to begin with understanding China's politics. I believe this is exactly why studying politics in China 6. ______must be encouraged
(must, encourage). I hope that Chinese politics 7. ______will be studied
(study) by more people in the future," said Rajbhandari when she was interviewed.
答案:
1. was allowed
2. should be practiced
3. could be given
4. may be influenced
5. have taken place
6. must be encouraged
7. will be studied
2. should be practiced
3. could be given
4. may be influenced
5. have taken place
6. must be encouraged
7. will be studied
( ) 1. Match Passages a~f with the two topics: ① Communication; ② Rules. Which of the following is RIGHT?
A. ①—bcdf; ②—ae
B. ①—bcd; ②—aef
C. ①—bd; ②—acef
( ) 2. Which passage can be helpful to the writer of Passage d?
A. Passage b.
B. Passage c.
C. Passage f.
( ) 3. According to Passage a, what can visitors do at the museum?
A. Have potato chips.
B. Use no-flash cameras.
C. Talk about works loudly.
( ) 4. What does the underlined word that refer to?
A. The daughter's way of educating.
B. The argument between the daughter and the writer.
C. Locking the doors to the kids' bedrooms at night.
( ) 5. What can we learn from the six passages?
A. All the students at Sun Li's school hate the strange rule.
B. When you are angry with somebody, you'd better not talk to her or him right away.
C. It's common that parents and children have different values, so they needn't agree with each other.
A. ①—bcdf; ②—ae
B. ①—bcd; ②—aef
C. ①—bd; ②—acef
B
( ) 2. Which passage can be helpful to the writer of Passage d?
A. Passage b.
B. Passage c.
C. Passage f.
B
( ) 3. According to Passage a, what can visitors do at the museum?
A. Have potato chips.
B. Use no-flash cameras.
C. Talk about works loudly.
B
( ) 4. What does the underlined word that refer to?
A. The daughter's way of educating.
B. The argument between the daughter and the writer.
C. Locking the doors to the kids' bedrooms at night.
A
( ) 5. What can we learn from the six passages?
A. All the students at Sun Li's school hate the strange rule.
B. When you are angry with somebody, you'd better not talk to her or him right away.
C. It's common that parents and children have different values, so they needn't agree with each other.
B
答案:
【解析】:
1. 本题可根据文章内容,将各段落与“Communication(沟通)”和“Rules(规则)”两个主题进行匹配。
Passage a:讲述在博物馆的规则,属于“Rules”。
Passage b:讲述父母和我们的价值观可能不同,我们需要和他们沟通,属于“Communication”。
Passage c:讲述打架后如何沟通,属于“Communication”。
Passage d:讲述和朋友打架的事情,属于“Communication”。
Passage e:讲述学校的一个奇怪规则,属于“Rules”。
Passage f:讲述和女儿在教育孩子方面的分歧和争吵,属于“Communication”。
所以①—bcd f;②—ae,答案选B。
2. Passage d讲述了和朋友打架的事情,Passage c讲述了打架后应该如何处理,即不要马上说话,但也不要等太久,要及时沟通,这对Passage d的作者有帮助,答案选B。
3. 根据Passage a中的“No - flash cameras are allowed in certain areas.”可知,在博物馆的某些区域可以使用无闪光灯相机,答案选B。A选项“Have potato chips.”(吃薯片)和C选项“Talk about works loudly.”(大声讨论作品)都不符合文意。
4. 根据Passage f中的“And if one child makes a mistake, all the kids must be punished. I am upset about that.”可知,作者对女儿教育孩子的方式感到不满,这里的that指代的是女儿的教育方式,答案选A。
5. 根据Passage c中的“Many things are said out of anger if you talk right after the fight. However, do not wait too long. After the fight, make sure you talk to the person before it’s too late.”可知,当你生某人的气时,最好不要马上和她或他说话,答案选B。A选项“All the students at Sun Li's school hate the strange rule.”(孙莉学校的所有学生都讨厌这个奇怪的规定)文中未提及;C选项“It's common that parents and children have different values, so they needn't agree with each other.”(父母和孩子有不同的价值观是很常见的,所以他们不必相互认同)与原文“Understanding our values might help them see our purposes in life.”(理解我们的价值观可能帮助他们看到我们生活的目标)不符。
【答案】:
1. B
2. B
3. B
4. A
5. B
1. 本题可根据文章内容,将各段落与“Communication(沟通)”和“Rules(规则)”两个主题进行匹配。
Passage a:讲述在博物馆的规则,属于“Rules”。
Passage b:讲述父母和我们的价值观可能不同,我们需要和他们沟通,属于“Communication”。
Passage c:讲述打架后如何沟通,属于“Communication”。
Passage d:讲述和朋友打架的事情,属于“Communication”。
Passage e:讲述学校的一个奇怪规则,属于“Rules”。
Passage f:讲述和女儿在教育孩子方面的分歧和争吵,属于“Communication”。
所以①—bcd f;②—ae,答案选B。
2. Passage d讲述了和朋友打架的事情,Passage c讲述了打架后应该如何处理,即不要马上说话,但也不要等太久,要及时沟通,这对Passage d的作者有帮助,答案选B。
3. 根据Passage a中的“No - flash cameras are allowed in certain areas.”可知,在博物馆的某些区域可以使用无闪光灯相机,答案选B。A选项“Have potato chips.”(吃薯片)和C选项“Talk about works loudly.”(大声讨论作品)都不符合文意。
4. 根据Passage f中的“And if one child makes a mistake, all the kids must be punished. I am upset about that.”可知,作者对女儿教育孩子的方式感到不满,这里的that指代的是女儿的教育方式,答案选A。
5. 根据Passage c中的“Many things are said out of anger if you talk right after the fight. However, do not wait too long. After the fight, make sure you talk to the person before it’s too late.”可知,当你生某人的气时,最好不要马上和她或他说话,答案选B。A选项“All the students at Sun Li's school hate the strange rule.”(孙莉学校的所有学生都讨厌这个奇怪的规定)文中未提及;C选项“It's common that parents and children have different values, so they needn't agree with each other.”(父母和孩子有不同的价值观是很常见的,所以他们不必相互认同)与原文“Understanding our values might help them see our purposes in life.”(理解我们的价值观可能帮助他们看到我们生活的目标)不符。
【答案】:
1. B
2. B
3. B
4. A
5. B
查看更多完整答案,请扫码查看