第120页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
- 第142页
- 第143页
- 第144页
- 第145页
- 第146页
- 第147页
- 第148页
- 第149页
- 第150页
- 第151页
- 第152页
- 第153页
- 第154页
- 第155页
- 第156页
- 第157页
- 第158页
- 第159页
- 第160页
- 第161页
- 第162页
- 第163页
- 第164页
- 第165页
- 第166页
- 第167页
- 第168页
- 第169页
- 第170页
- 第171页
- 第172页
- 第173页
- 第174页
- 第175页
- 第176页
- 第177页
- 第178页
- 第179页
- 第180页
- 第181页
- 第182页
- 第183页
- 第184页
- 第185页
- 第186页
- 第187页
- 第188页
- 第189页
- 第190页
- 第191页
- 第192页
- 第193页
- 第194页
- 第195页
- 第196页
- 第197页
- 第198页
- 第199页
- 第200页
五、根据短文内容,按要求回答问题。
Teenagers may sometimes feel lost when having problems with their parents. A boy named Chen Zanzao from Shenzhen created a charity community to help teenagers who face such situations.
Chen got his idea from the three-child policy (政策). He and his friend Sina thought the policy could bring problems like parental favoritism. They felt that most families didn't know how to deal with this.
Through researching scientific parenting and people's real needs, they found the healthiest family relationships appear when parents take an active part in their children's lives.
Then they set up the community to spread the idea. "We hold lectures (讲座) and discussions to popularize useful information," Chen said. During those activities, some people felt shy about sharing their stories. Chen and Sina would do one-on-one conversations later to make sure they got help. "It's understandable that, at first, they need time to trust us since we are young," Chen said. "But listening is the key, and slowly they will realize that we are professional."
A girl was suffering from parental favoritism. She was worried that she would make the same mistake with her future child. Chen said, "We helped her realize that she's actually in the best position to break that tradition and to parent differently."
Chen believes the three-child policy can help solve many problems of modern China. He also expressed his concern. "Many parents were saying, 'I never thought bringing up a child would be so difficult', so I think it's important for parents to think through whether they could take the responsibility (责任)," Chen added.
1. What's Chen's purpose in creating the charity community?
2. What idea is Chen spreading?
3. How is Chen's daily work shown to us?
4. What does Chen think of the three-child policy?
5. Could you please give your own advice on helping deal with the problems?
Teenagers may sometimes feel lost when having problems with their parents. A boy named Chen Zanzao from Shenzhen created a charity community to help teenagers who face such situations.
Chen got his idea from the three-child policy (政策). He and his friend Sina thought the policy could bring problems like parental favoritism. They felt that most families didn't know how to deal with this.
Through researching scientific parenting and people's real needs, they found the healthiest family relationships appear when parents take an active part in their children's lives.
Then they set up the community to spread the idea. "We hold lectures (讲座) and discussions to popularize useful information," Chen said. During those activities, some people felt shy about sharing their stories. Chen and Sina would do one-on-one conversations later to make sure they got help. "It's understandable that, at first, they need time to trust us since we are young," Chen said. "But listening is the key, and slowly they will realize that we are professional."
A girl was suffering from parental favoritism. She was worried that she would make the same mistake with her future child. Chen said, "We helped her realize that she's actually in the best position to break that tradition and to parent differently."
Chen believes the three-child policy can help solve many problems of modern China. He also expressed his concern. "Many parents were saying, 'I never thought bringing up a child would be so difficult', so I think it's important for parents to think through whether they could take the responsibility (责任)," Chen added.
1. What's Chen's purpose in creating the charity community?
His purpose is to help teenagers who face problems with their parents.
2. What idea is Chen spreading?
He is spreading the idea that the healthiest family relationships appear when parents take an active part in their children's lives.
3. How is Chen's daily work shown to us?
His daily work is shown through holding lectures and discussions to popularize useful information, and doing one-on-one conversations with those who are shy to share their stories.
4. What does Chen think of the three-child policy?
He believes the three-child policy can help solve many problems of modern China, but he also expressed his concern that many parents may not be ready to take the responsibility of bringing up a child.
5. Could you please give your own advice on helping deal with the problems?
My advice is that parents should communicate more with their children, understand their thoughts and needs, and give them enough support and love. At the same time, children should also try to understand their parents' hard work and express their gratitude.
答案:
【解析】:
这是一道英语阅读理解题,主要考查学生对短文内容的理解和把握能力,需要从短文中提取关键信息来回答各个问题。对于每个问题,都需要仔细阅读短文,找到与问题相关的内容,然后用自己的话或者短文中的原话来回答。
【答案】:
1. His purpose is to help teenagers who face problems with their parents.
2. He is spreading the idea that the healthiest family relationships appear when parents take an active part in their children's lives.
3. His daily work is shown through holding lectures and discussions to popularize useful information, and doing one-on-one conversations with those who are shy to share their stories.
4. He believes the three-child policy can help solve many problems of modern China, but he also expressed his concern that many parents may not be ready to take the responsibility of bringing up a child.
5. My advice is that parents should communicate more with their children, understand their thoughts and needs, and give them enough support and love. At the same time, children should also try to understand their parents' hard work and express their gratitude. (此题为开放性试题,答案不唯一,合理即可。)
这是一道英语阅读理解题,主要考查学生对短文内容的理解和把握能力,需要从短文中提取关键信息来回答各个问题。对于每个问题,都需要仔细阅读短文,找到与问题相关的内容,然后用自己的话或者短文中的原话来回答。
【答案】:
1. His purpose is to help teenagers who face problems with their parents.
2. He is spreading the idea that the healthiest family relationships appear when parents take an active part in their children's lives.
3. His daily work is shown through holding lectures and discussions to popularize useful information, and doing one-on-one conversations with those who are shy to share their stories.
4. He believes the three-child policy can help solve many problems of modern China, but he also expressed his concern that many parents may not be ready to take the responsibility of bringing up a child.
5. My advice is that parents should communicate more with their children, understand their thoughts and needs, and give them enough support and love. At the same time, children should also try to understand their parents' hard work and express their gratitude. (此题为开放性试题,答案不唯一,合理即可。)
查看更多完整答案,请扫码查看