第81页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
- 第142页
- 第143页
- 第144页
- 第145页
- 第146页
- 第147页
- 第148页
- 第149页
- 第150页
- 第151页
- 第152页
- 第153页
- 第154页
- 第155页
- 第156页
- 第157页
- 第158页
- 第159页
- 第160页
- 第161页
- 第162页
- 第163页
- 第164页
- 第165页
- 第166页
- 第167页
- 第168页
- 第169页
- 第170页
(
A. Sunshine. B. Feeling. C. Pigment. D. Blood.
(
A. Leaves. B. Fruits. C. Pollen. D. Colours.
(
A. Animals which hide in secret places.
B. Animals which kill other animals for food.
C. Animals which change colours with the sun.
D. Animals which protect themselves from danger.
(

C
) 1. What is the cause that makes human skin change colours according to paragraph 2?A. Sunshine. B. Feeling. C. Pigment. D. Blood.
(
D
) 2. What can plants use to attract insects according to paragraph 3?A. Leaves. B. Fruits. C. Pollen. D. Colours.
(
B
) 3. What does the underlined word "predators" in paragraph 4 mean?A. Animals which hide in secret places.
B. Animals which kill other animals for food.
C. Animals which change colours with the sun.
D. Animals which protect themselves from danger.
(
B
) 4. What is the structure of the passage?
答案:
1. C
2. D
3. B
4. B
1. 这是一道细节理解题,需要从文章第二段中找到关于人类皮肤颜色变化原因的信息。文中明确提到“Human skin can be many different colours and it changes with the sun, our feelings and our health. This is because of pigments(色素), which reflect light and make what the eye sees as colours.”,所以人类皮肤颜色变化是因为色素。
2. 同样是细节理解题,从文章第三段“Plants also have pigments. Colours are important for them to live on. The bright colours of flowers catch the attention of insects, which then carry their pollen(花粉) from one flower to another.”可知,植物用颜色吸引昆虫。
3. 词义猜测题,根据第四段“Animals also use colours for their own need. They protect themselves with different colours so that they will not be seen by predators easily.”以及后面举例说明动物用颜色保护自己不被捕食者轻易发现,可推测“predators”是捕食其他动物作为食物的动物。
4. 文章结构题,文章第一段总述自然界色彩丰富,人类、植物和动物呈现不同颜色;第二段讲人类皮肤颜色变化原因;第三段讲植物颜色的作用;第四段讲动物颜色的用途;第五段总结自然界中颜色的多种原因和用途,所以是总 - 分 - 总结构。
2. D
3. B
4. B
1. 这是一道细节理解题,需要从文章第二段中找到关于人类皮肤颜色变化原因的信息。文中明确提到“Human skin can be many different colours and it changes with the sun, our feelings and our health. This is because of pigments(色素), which reflect light and make what the eye sees as colours.”,所以人类皮肤颜色变化是因为色素。
2. 同样是细节理解题,从文章第三段“Plants also have pigments. Colours are important for them to live on. The bright colours of flowers catch the attention of insects, which then carry their pollen(花粉) from one flower to another.”可知,植物用颜色吸引昆虫。
3. 词义猜测题,根据第四段“Animals also use colours for their own need. They protect themselves with different colours so that they will not be seen by predators easily.”以及后面举例说明动物用颜色保护自己不被捕食者轻易发现,可推测“predators”是捕食其他动物作为食物的动物。
4. 文章结构题,文章第一段总述自然界色彩丰富,人类、植物和动物呈现不同颜色;第二段讲人类皮肤颜色变化原因;第三段讲植物颜色的作用;第四段讲动物颜色的用途;第五段总结自然界中颜色的多种原因和用途,所以是总 - 分 - 总结构。
查看更多完整答案,请扫码查看